Ocena:
oceń

rozmiar czcionki

|

|

poleć

|

drukuj

|

forum

|

2013-03-02 22:06:54

Czy można wymienić protezę w piersi zrekonstruowanej na większą i czy liposukcja jest zabiegiem bezpiecznym?

Mam pytanie dotyczące rekonstrukcji, którą u Pana odbyłam. W trakcie operacji byłam pod koniec hormonoterapii. Naiwnie wierzyłam, że wkrótce uda mi się powrócić do dawnej sylwetki, dlatego poprosiłam Pana o mniejszą ekspanderoprotezę (Becker). Niestety minęły 3 lata i niewiele się w tym zakresie zmieniło, w związku z czym rekonstruowana pierś jest znacząco mniejsza. Czy jest jakiś nieoperacyjny sposób, aby to zmienić? Czy można "bardziej" napełnić protezę? Czy wchodzi w grę tylko wymiana ekspandera?
Drugie moje pytanie: czy w naszej sytuacji możemy sobie pozwolić na odsysanie tłuszczu? Czy jest to bezpieczny zabieg?

 

Jeśli chce Pani wymienić protezę na większą, to może się Pani zgłosić do szpitala z dokumentacją oraz kartą gwarancyjną wszczepionego implantu celem rozpatrzenia wszelkich możliwości oceny stanu miejscowego, gdzie był wykonywany zabieg.

Co do zabiegu liposukcji – nie ma przeciwwskazań.

poleć znajomemu drukuj skomentuj rss
Oceń artykuł:

Poczytaj również