Ocena:
oceń

rozmiar czcionki

|

|

poleć

|

drukuj

|

forum

|

2015-08-03 09:24:21

Rekonstrukcja piersi po zdiagnozowaniu przerzutów do kości

Jestem po pierwszym etapie rekonstrukcji piersi poprzedzonej liposukcją. Niedawno zdiagnozowano u mnie przerzuty do kości. Bardzo bym chciała wiedzieć czy jest to jakimś przeciwwskazaniem, abym mogła przejść drugi etap rekonstrukcji (zamieszczenie docelowych implantów). Dodam jeszcze, iż jestem leczona tamoxifenem i zomikosem. I czy istnieje ryzyko, że po operacji nastąpi szybszy rozsiew do narządów wewnętrznych.
 

 

Odpowiedź:

 

Przerzuty do kości jeśli jest w tej chwili Pani leczona nie są przeszkodą w dokończeniu rekonstrukcji.
Praktyka pokazuje, że operacja rekonstrukcyjna nie zwiększa ryzyka rozsiewu.

poleć znajomemu drukuj skomentuj rss
Oceń artykuł:

Poczytaj również

  • Avatar

    2022-04-22 09:55:22

    Tamoxifen a kozieradka

    Cztery lata temu miałam operację usunięcia raka piersi. Był to rak hormonozależny. Aktualnie biorę Tamoxifen. Mam problem z...
  • Avatar

    2022-04-10 11:48:00

    Aromek a Proursan

    Jestem w czasie hormonalnego leczenia uzupełniającego raka piersi. Mam pytanie dotyczące jednoczesnego stosowania leku...
  • Avatar

    2022-03-30 17:31:07

    Zabiegi po leczeniu raka piersi

    Jestem rok po operacji oszczędzającej i usunięciu 3 węzłów chłonnych. Po leczeniu neoadiuwantowym stwierdzona...