Moja opowieść - domina13

Wysłane przez Amazonki.net 

Amazonki.net (offline)

Post #1

23-05-2017 - 09:57:24

Forumowo 

Kiedy dowiadujesz się, że masz nowotwór, nagle, dosłownie z dnia na dzień, zostajesz sam. Nawet jeśli jesteś otoczony przez ludzi, którzy cię kochają: męża, dzieci, rodzinę, przyjaciół, którzy starają się cię zrozumieć i ci pomóc. Tylko ty czujesz ten strach, tylko ty odnosisz wrażenie, że wewnątrz ciebie "coś" rośnie, i sam musisz podejmować decyzje, które wpływają na twój los, na twoje być albo nie być. Choćbyś nie wiem, jak tłumaczył, i tak ci, którzy tego sami nie doświadczyli, nigdy cię nie zrozumieją. To trochę tak, jakby ktoś nałożył na ciebie przezroczysty klosz oddzielający od innych ludzi. Niby nadal jesteś z nimi, a jednak obok. I z każdym dniem coraz boleśniej odczuwasz swoją odmienność.

czytaj więcej

Hania1951 (offline)

Post #2

23-05-2017 - 11:57:31

Poznań 

Jakie to prawdziwe.... zupełnie jak moja historia. Dominiko świetnie to opisałaś i fakt że dopiero na tym forum jestem sobą, cieszę się z Waszych sukcesów w zmaganiach z chorobą, łącze się z Wami w waszych walkach z chorobą. Jesteś wielka!!!!!brawobuzkiróże

justa1970 (offline)

Post #3

23-05-2017 - 17:06:00

Piotrków Trybunalski 

Dominika to dziewczyna o niespotykanej waleczności i zawzietości. Jest przykładem osoby która poruszy ziemie i niebo aby znależć choć odrobin nadziei na leczenie.Robi to nie tylko dla siebie!!!!Jestem bardzo dumna z tego że znam ją osobiście!!!!!

Iza

Al_la (offline)

Post #4

23-05-2017 - 19:34:59

k/Warszawy 

Dominiko, jesteś bardzo dzielna serce

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Krynia58 (offline)

Post #5

23-05-2017 - 20:51:34

Warszawa 

Dominiczko serce całym sercem wierzę że wygrasz z tym gadem serce

Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna.
HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+
Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen

Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka.
K.I. Gałczyński

renatar (offline)

Post #6

25-05-2017 - 08:38:15

sieradz 

Wierzę Dominiko w twoją a właściwie naszą WYGRANĄ.

T3NOMO/ER10 PR10procent\12 taksanów,3AC,lampek 25.Tamoksifen.Inwazyjny śluzowy.

mgiełka (offline)

Post #7

25-05-2017 - 21:35:22

Radom 

Dominiko buziakserce

Z amazonki.net od 2006 roku.

dario8822 (offline)

Post #8

27-05-2017 - 13:17:14

Witaj Dominiko(piękne imię) moja córka tak masmiling smiley przeczytałam Twoja historię, miałam takie samo odczucie jak Ty, że mamy wsparcie bliskich, a i tak zmagamy się same z tą chorobą.Życzę Ci powrotu do zdrowia, głowa do góry. Tak jak napisałaś, masz dla kogo żyć. Fajnie ,że walczysz i się nie poddajesz.buzki

bozena_stanczyk (offline)

Post #9

01-06-2017 - 08:43:35

Tomaszów Mazowiecki 

Trzymaj się Dominisiuserce

moniczkam (offline)

Post #10

01-06-2017 - 09:14:55

Zgorzelec 

Niesamowita osobowosc
Wspaniala kobieta
Jest ogromnym wsparciem
Aniol i tyle
Trzymam tak bardzo mocno kciuki !!!!!

tysia757 (offline)

Post #11

17-06-2017 - 20:59:43

Żary 

Jesteś cudowna !!!. Śledzę Twój wątek od początku i chcę Ci powiedzieć, że marzę o takiej przyjaciółce jak Ty. Twoje Anielice mają ogromne szczęście. Siły Dominiko ❤❤❤

Dalia1984 (offline)

Post #12

24-06-2017 - 19:32:36

Cudowna kobieta z ciebie smiling smiley

Ja tutaj jestem nowa, chodz zyciowo "stara" poniewaz w 2002 roku mialam pierwszy nowotwor wezlow chlonnych ziarnice.
Teraz 14.06.2017 kolejny werdykt - rak piersi prawej z zajetymi wezlami.... '
Jestem przerazona , ale dzieki twojej opowiesci wierze ze tez dam rade .... smiling smiley

Agila1980 (offline)

Post #13

05-07-2017 - 22:17:34

Jestem nowa na amazonkach i zupełnie zagubiona tutaj. Zajrzałam na chwilę i od razu trafiłam na Pani wypowiedź. O raku wiem od 24 maja - jestem po operacji oszczędzającej i przed dalszym leczeniem(hormonoterapia i radioterapia). Dziękuję, że Pani napisała ten post. Dziękuję, że udało mi sie tu trafić i przeczytać to co przeczytałam.
Zyczę wszystkiego dobrego i trzymam kciuki

Moniczka8730 (offline)

Post #14

11-11-2017 - 13:50:25

Olsztyn 

Jestem nowa w pn 6.11.2017 dowiedzialam się ze mam.raka piersi lewejsad smiley( totalny szok załamanie niedowierzanie. Jestem mamą 8 letniego syna i 5 miesięcznej córeczki karmiłam Piersia i od dwóch dni z dnia na dzień rezygnacja z karmienia i butelka płacz ... koszmarne dni ... czeka mnie na dniach chemia przedoperacyjna , potem operacja (amputacja piersi) z rekonstrukcja i dalej leczenie. Kto miał. Coś. Podobnego? Potrzebuje wsparcia i rozmowy z osobamiktóre przez to przechodziły tak się boje tego wszystkiego ; (( czy wytrwam ?? Wszystko zaczęło się pięknie układać córeczka, nowe mieszkanie i teraz to.cos; (( ...

lulu (offline)

Post #15

11-11-2017 - 15:48:58

k/Kwidzyna 

Moniczko w2pisalaś się w wątku Dominy, Twój wpis zginie tu. Może załóż wątek tu Moja codzienność

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 11-11-2017 - 15:49:41 przez lulu.

tomek3122 (offline)

Post #16

04-02-2018 - 11:27:19

Witam mam do ciebie pytanie dwa dni temu dowiedziałem się, że moja siostra ma raka piersi nie wiem jak mam jej pomóc.ona nie chce o tym rozmawiać.

dziubas (offline)

Post #17

04-02-2018 - 12:25:56

Gdańsk 

Tomku! serce Dobrze, ze napisales! Ale tutaj Twoj post moze zginac... powtórz go tutaj [amazonki.net]

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

marzusia (offline)

Post #18

04-02-2018 - 15:40:46

Cieszyn 

Od kiedy wie o diagnozie? Może na razie to tylko przypuszczenia. Jest ktoś inny ,ktoś z kimś siostra jest blisko i kto ją wspiera?

dziubas (offline)

Post #19

04-02-2018 - 18:47:15

Gdańsk 

Tomku! serceTwoje pytanie może tu zginąć. Powtórz je tutaj

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

zenka (offline)

Post #20

12-05-2018 - 21:01:06

Gliwice 

Domina 13 nie żyje już ,,,,

mariannanna (offline)

Post #21

30-03-2022 - 07:56:49

OlgaMaklin (offline)

Post #22

06-02-2024 - 12:58:35

TMS for Obsessive Compulsive Disorder works by delivering repetitive magnetic pulses to the brain's prefrontal cortex, specifically targeting areas believed to be underactive in individuals with depression.

xiouken (offline)

Post #24

01-11-2024 - 09:01:16

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforeman
gangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisions
geophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringe
halfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteraction
hartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonment
jobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglory
kerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatom
knowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingload
laissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratiolanguagelaboratorylargeheart
lasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfield
mailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3listsnameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctor
navelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoid
onesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualitybooster
quasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchain
recessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrology
scarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysalestungun
tacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkas
ultramaficrockultraviolettesting
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 709
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024