Ustawienie prywatności

Wysłane przez Al_la 

Al_la (offline)

Post #1

19-04-2010 - 13:21:16

k/Warszawy 

Zakładka „Prywatność” znajduje się w profilu każdego użytkownika. Służy do udzielania pozwolenia na dostęp do profilu.
"Ptaszek” przy wybranej grupie oznacza zgodę. Okienko bez ptaszka oznacza zablokowanie dostępu.

Pozwolenia można udzielić trzem grupom:

1. goście – to każdy internauta odwiedzający naszą stronę
2. zalogowani – to użytkownicy zarejestrowani, którzy w danej chwili są zalogowani na stronie.
3. znajomi – kto znajduje się w tej grupie decydujemy sami.


Zakładka zawiera 4 strony. Żeby je wyświetlić trzeba po kolei klikać na nazwę każdej z nich.

1. Galeria

Na tej stronie decydujemy, komu pokazujemy naszą galerię, kto może przeglądać komentarze do zdjęć i kto może nasze zdjęcia komentować.

2. Dane kontaktowe

Na tej stronie decydujemy, kto będzie widział nasze dane kontaktowe: gg, skype, telefon, www.

3. Znajomi

Na tej stronie decydujemy, kto będzie widział listę naszych znajomych.

4. Moja przystań

Na tej stronie decydujemy, kto będzie przeglądał „Naszą przystań” a w niej:

* informacje podstawowe - czy właściciel profilu jest amazonką, rodziną…. i skąd jest,
* o mnie - to co napisaliśmy o sobie w zakładce „o mnie” (napisz klika słów o sobie),
* historia choroby - to co napisaliśmy w zakładce „historia choroby,” a także nazwy szpitali i nazwiska lekarzy (jeśli te
informacje wybraliśmy z bazy danych),
* komentarze w „Mojej przystani” - to co piszemy w swoim profilu,
* komentować, czyli dodawać komentarze w profilu.


Po zarejestrowaniu się, profil każdej osoby jest dla wszystkich niewidoczny. Dostępne jest tylko zdjęcie w profilu, data rejestracji i ostatniej aktywności na forum.
Żeby udostępnić profil przeglądającym, trzeba ustawić „prywatność”.
Prywatność zostaje prawidłowo ustawiona, jeśli po wypełnieniu każdej z 4 wymienionych powyżej stron, zapiszemy ustawienia klikając na „zapisz” ( na dole po prawej stronie).

Grupa „moi znajomi” to wybrane przez nas osoby, którym udostępniamy nasze dane i miejsca w profilu i galerii. Sami wybieramy te osoby poprzez kliknięcie „dodaj do znajomych” (w profilu każdej osoby obok zdjęcia).
Do wybranej przez nas osoby, automatycznie wysyłane jest powiadomienie informujące o tym, ze udostępniamy tej osobie nasz profil. Nie zobowiązuje to wybranej osoby do odwzajemnienia się tym samym. To oznacza, że dodając do swoich znajomych „Kasię”, a tym samym udostępniając jej swój profil nie musimy mieć wglądu w jej profil.

Wybierajmy swoich znajomych rozważnie, bo „Moja przystań” to jedyne miejsce, gdzie możemy napisać o swoich bardzo osobistych sprawach.
Jeśli chcemy udostępnić wszystko każdemu internaucie lub każdemu zarejestrowanemu, nie musimy tworzyć grupy „znajomych”. Wystarczy jak ustawimy prywatność dla tych grup.






W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho




Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx
Nie możesz pisać w tym wątku ponieważ został on zamknięty

Użytkownicy online

Gości: 561
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 5263 dnia 07-04-2018