zmiana treści postu

Wysłane przez ToJa 

ToJa (offline)

Post #1

08-04-2010 - 19:42:13

wpisałam treść postu, zrobiłam wyslij......
po jakims czasie chciałam "wejść" w post i dopisac jeszcze jedno zdanie.......
nie widze "zmień", a poprzednio było?

Szpaku (offline)

Post #2

08-04-2010 - 19:42:59

Poznań 

zmień jest tylko przez 15 minut od napisania postu smiling smiley
Więc pojawia się i znika smiling smiley

...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO...

zapraszamy fotografia dziecięca poznań

ToJa (offline)

Post #3

09-04-2010 - 20:44:16

napisałam komentarz w profilu.....dodałam.....potem zauwazyłam, że brak literki w jednym słowie....chciałam poprawic......nie ma zmien ani edytuj....

Al_la (offline)

Post #4

09-04-2010 - 20:50:12

k/Warszawy 

Jeśli w profilu swoim, to jest opcja "usuń". Ale jedną literką się nie przejmuj.
Chyba, ze brzydkie słowo wyszło język

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

ToJa (offline)

Post #5

09-04-2010 - 20:53:05

w profilu u znajomej smiling smiley
słowo nie jest brzydkie....
ale na tym forum bede grzeczna i bede pisac poprawnie tongue sticking out smiley ....znaczy na poczatku smiling smiley....bo potem to.......szok
ale bez ą, ę, ś, ć itd.....bo niestety palce moje szybciej stukaja po klawiaturze i za krótko przyciskam alt, shift itd.......

Al_la (offline)

Post #6

09-04-2010 - 20:55:03

k/Warszawy 

U znajomej to skasować może znajoma. Funkcji "edytuj" nie ma.

Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

BeataM (offline)

Post #7

09-04-2010 - 20:58:00

Al_la
U znajomej to skasować może znajoma. Funkcji "edytuj" nie ma.

a można jeszcze "dorobić" tę funkcję edytuj swój post , bo po co niepotrzebnie nabijać kolejne posty ?!

na Forum od 17 lipca 2006r.

Al_la (offline)

Post #8

09-04-2010 - 21:00:43

k/Warszawy 

Na forum można edytować, ale w ciągu 15 min.
W profilu nie da się dorobić (chcieliśmy).

ToJa (offline)

Post #9

09-04-2010 - 21:01:53

ooooo Beatka....to u Ciebie brakło mi literki smiling smiley

BeataM (offline)

Post #10

09-04-2010 - 21:07:45

no to jeszcze 1 pytanie: nie da się zrobić, żeby gdzieś wyskakiwało powiadomienie, ze znajomy coś wpisał u mnie ??? bo w wydarzeniach widzę wszystkie informacje , ze ktoś komuś coś napisał... ale nie ma złamanego słowa, że np. ToJa była u mnie i napisała zly dopiero dowiedziałam się, że mnie odwiedziła jak wlazłam do swojego domku zly

na Forum od 17 lipca 2006r.

Al_la (offline)

Post #11

09-04-2010 - 21:23:16

k/Warszawy 

Niestety, panowie pomyśleli, że swój domek każdy będzie odwiedzał i zobaczy.
Proponuję otworzyć sobie forum na kilku kartach. Ja mam ich ho ho.
Na jednaj jestem w swoim domku, na drugiej w poczcie, a na trzeciej czytam i piszę na forum.
Gdy zobaczę na górze, że mam wiadomość na poczcie, to odświeżam kartę z pocztą i już jestem uśmiech
Co jakiś czas odświeżam kartę ze swoim domkiem (tylko pisać w nim nie mam kiedy hehe).
Trza se jakoś radzić przewraca_oczy

agawa (offline)

Post #12

09-04-2010 - 21:55:24

okolice 

O, rany.. Alu, toż to przecież praca na cały etat zmeczony

Al_la (offline)

Post #13

09-04-2010 - 22:06:09

k/Warszawy 

No to dziś prawie od kompa nie wstaję.
Dobrze, że mało piję, to i mało oddaję język

Szpaku (offline)

Post #14

10-04-2010 - 14:53:15

Poznań 

dziewczyny dyskusje odnośnie waszego domku przeniosłem tutaj [amazonki.netdyskusje]
to jest temat o zmianie treści postu smiling smiley

lulu (offline)

Post #15

16-04-2010 - 07:07:46

k/Kwidzyna 

Poszukując odpowiedzi na mój problem, połaziłam, poczytałam róże sprawy i zastanawiam się , czemu "Niestety, panowie pomyśleli," a nie my. To forum jest chyba nasze a "Panowie" to wykonawcy, jeśli się nie mylę. Jeśli jest coś co jest nam wygodne, chcemy to mieć, to czemu ktoś za nas myśli. Przecież ustawienie takich czy innych rozwiązań dla fachowca nie stanowi problemu.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Szpaku (offline)

Post #16

16-04-2010 - 07:23:10

Poznań 

lulu nie rozumiem przewraca_oczy
Przecież funkcja edytowana postu jest dostępna. Można edytować w ciągu 15 minut od napisania.

Kasia_W (offline)

Post #17

16-04-2010 - 08:54:47

Zduńska Wola 

a nie może być na stałe dostępna ta funkcja?

na forum od 13.08.2008
najważniejsze jest mieć plan, a plan jest :-)

Centrala - Klub Muzyczny

Szpaku (offline)

Post #18

16-04-2010 - 08:58:45

Poznań 

Kasia_W
a nie może być na stałe dostępna ta funkcja?
funkcja jest dostępna czasowo i brak możliwości zmiany

Kasia_W (offline)

Post #19

16-04-2010 - 09:02:42

Zduńska Wola 

rozumiem, choć szkoda

na forum od 13.08.2008
najważniejsze jest mieć plan, a plan jest :-)

Centrala - Klub Muzyczny

lulu (offline)

Post #20

16-04-2010 - 09:09:24

k/Kwidzyna 

Nie wiem czy nie będę pisać tego na darmo. Dlaczego? Bo w wątek "Operacje" pisałam o mojej operacji, rozważnie, dokładnie, pamiętając o 15 minutach, poprawiałam, czasem odeszłam na chwilkę, i już po zakończeniu wysyłam i kicha. Pojawił się jakiś komunikat ostrzeżenie. Nie przeczytałam go dokładnie, bo szybko weszłam w owy wątek aby sprawdzić czy jednak post mój jest. Nie było. Ponownie, przezornie napisałam go gdzie indziej i przekopiowałam, ale na dłuższą metę to nie jest rozwiązanie Jeśli byłaby możliwość poprawy w nieco dłuższym czasie (czyt. jak na starym forum) to nie byłoby tego utrudnienia. W przypadku wątków tego typu co "Operacje" itp jest uzasadnione, bo po jakimś czasie coś się przypomni i ... "mnożyć byty" a raczej posty. Nie wszystkie "przyzwyczajenia" są złe. Może jednak warto się zastanowić nad tym.

Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Szpaku (offline)

Post #21

16-04-2010 - 09:20:04

Poznań 

lulu
Nie wiem czy nie będę pisać tego na darmo. Dlaczego? Bo w wątek "Operacje" pisałam o mojej operacji, rozważnie, dokładnie, pamiętając o 15 minutach, poprawiałam, czasem odeszłam na chwilkę, i już po zakończeniu wysyłam i kicha. Pojawił się jakiś komunikat ostrzeżenie. Nie przeczytałam go dokładnie, bo szybko weszłam w owy wątek aby sprawdzić czy jednak post mój jest. Nie było. Ponownie, przezornie napisałam go gdzie indziej i przekopiowałam, ale na dłuższą metę to nie jest rozwiązanie Jeśli byłaby możliwość poprawy w nieco dłuższym czasie (czyt. jak na starym forum) to nie byłoby tego utrudnienia. W przypadku wątków tego typu co "Operacje" itp jest uzasadnione, bo po jakimś czasie coś się przypomni i ... "mnożyć byty" a raczej posty. Nie wszystkie "przyzwyczajenia" są złe. Może jednak warto się zastanowić nad tym.
lulu pewnie było to w czasie kiedy mieliśmy problemy z logowaniem. I podczas edycji zostałaś wylogowana.
A co do czasu 15 minut to wg mnie jest to wystarczający czas na zmianę postu.
Gdy po tym czasie są jakieś nowe informację piszemy nowy post.
Za takim rozwiązaniem przemawia kilka argumentów:
- gdy edytujemy post użytkownicy nie są powiadamiani nowej treści poprzez nowe na forum oraz nowe wiadomości na forum.
- często użytkownicy kasowali posty lub edytowali co wypaczało później sens dyskusji
- bardziej przemyślane posty użytkowników

lulu (offline)

Post #22

16-04-2010 - 09:35:40

k/Kwidzyna 

To było dziś.

je

mgiełka (offline)

Post #23

16-04-2010 - 14:32:03

Radom 

Szpaku
- gdy edytujemy post użytkownicy nie są powiadamiani nowej treści poprzez nowe na forum oraz nowe wiadomości na forum.
- często użytkownicy kasowali posty lub edytowali co wypaczało później sens dyskusji

Szukałam rozmowy na ten temat, aby poprosić o zwiększenie limitu co do możliwości edytowania. !5 minut to bardzo mało. Czy ustawienia tego limitu to skomplikowana sprawa? Bo może lepiej ustawić na początek większy i gdy się nie sprawdzi dopiero zmniejszać? Na starym forum nie było ograniczeń stąd kasowanie postów (raczej po kilku godzinach chyba?) Post napisany czasem z konieczności jednak w pośpiechu pozostaje już bez możliwości zmiany. A przecież im jaśniejsze przedstawienie sprawy tym lepiej będzie on spełniał swoją rolę na forum. Przykład: piszę post, potem otwieram inny wątek, czytam i pojawia się myśl - w tamtym mogłam jeszcze jedno słowo dodać... lecę, ale okazuje się, że minęło 15 minut. Lubię mieć w postach wszystkie ogonki, kropeczki itp. Denerwujące jest, gdy nie można tego zmienić, a przecież czas nas wszystkich ogranicza i nie zawsze można poświęcić tyle czasu na pisanie postu ile by się chciało.
Czy można wydłużyć czas na zmiany?

Z amazonki.net od 2006 roku.

mag_dag (offline)

Post #24

16-04-2010 - 18:10:25

Sosnowiec 

to nie był nasz pomysł z ograniczaniem czasu na edycję
tak po prostu działa to forum

15 minut - to czas od wysłania postu, a pisać można ile się chce - poprawianie ogonków chyba nie zajmuje aż tyle czasu

ja na przykład ucieszyłam się, że na edycję jest czas ograniczony - za dużo razy zdarzało się, że ktoś odpowiadał na post, który autor potem edytował wedle uznania - cała wymiana zdań wyglądała wtedy dziwnie i pomijając uczucia osoby odpowiadającej na edytowany po czasie post, to nie powinno się zdarzać

co do dodawania po dłuższym czasie czegoś ważnego do wypowiedzi - tylko gdy dopisze się to w kolejnym poście ma się gwarancję, że inni to doczytają - edytowany post nie wyskakuje w "ostatnio na forum" jako nowy i osoby, które czytały go przed edycją już o nim powiadomienia nie dostaną - tym samym coś ważnego je ominie

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

lulu (offline)

Post #25

16-04-2010 - 20:49:49

k/Kwidzyna 

Ja zrobiłam tą uwagę o 15 min. mając na myśli przede wszystkim posty dotyczące operacji, leczenia, rehabilitacji. Są to posty, jak zauważyła Ala, dla tych którzy chcą się czegoś dowiedzieć. Na pewno na początku zdobywania wiedzy łatwiej jest czytać w całości historię jednego przypadku niż porozdzielaną po całym wątku.
A tak w ogóle, to na tamtym Forum (nie pasuje mi forma stare forum) było to możliwe i nie stwarzało poważnych problemów.
Z uporem maniaka pytam się , czy my możemy decydować o pewnych zmianach, czy jest jakaś siła wyższa. A kysz.......

je

b_angel (offline)

Post #26

16-04-2010 - 21:02:10

radom 

Szpaku

mag_dag

za dużo razy zdarzało się, że ktoś odpowiadał na post, który autor potem edytował wedle uznania - cała wymiana zdań wyglądała wtedy dziwnie i pomijając uczucia osoby odpowiadającej na edytowany po czasie post, to nie powinno się zdarzać

co do dodawania po dłuższym czasie czegoś ważnego do wypowiedzi - tylko gdy dopisze się to w kolejnym poście ma się gwarancję, że inni to doczytają - edytowany post nie wyskakuje w \"ostatnio na forum\" jako nowy i osoby, które czytały go przed edycją już o nim powiadomienia nie dostaną - tym samym coś ważnego je ominie

ja dodam jeszcze, że na poprzednim mimo, że była możliwość edycji i poprawienia postów to i tak niewiele osób z niej korzystało .... większość pisała post pod postem mimo naszych próśb i trzeba było łączyć ....

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

Pat (offline)

Post #27

16-04-2010 - 22:33:42

Kiedyś, w czasach przed-amazońskich byłam na innym forum i jak przyszłam do amazonek, to byłam zdziwiona, że każdy post, można sobie dowolnie moderować, w dowolnym czasie i nawet nie ma na dole adnotacji, że dokonano zmian.
Może się narażę, ale wg mnie taki krótki czas na edycje postu jest O.K.
Zmusza piszących do większego zastanowienia się, co się pisze i tak jak dziewczyny pisały, na starym forum wielokrotnie posty były usuwane z jakiś burzliwych dyskusji, tym samym je wypaczając. Jak nie było mnie jeden dzień na forum, to kompletnie, nie mogłam się połapać o co chodzi w danej dyskusji.
Jeżeli popełni się błąd ort., literówkę, lub chce się poprawić składnie, to 15 min. wystarczy.

ŻYCIE JEST PIĘKNE I BIEGA NA MALUTKICH NÓŻKACH:-)
...DLATEGO MUSZĘ ŻYĆ...

lulu (offline)

Post #28

16-04-2010 - 22:40:11

k/Kwidzyna 

Ortografia i interpunkcja O.K. 15 minut jak na sprawdzianie, ale bardziej wysublimowane teksty to ja będę przygotowywała na brudno i wklejała. Czy o to chodziło na tym forum, po pierwsze forma, a emocje gdzieś indziej. Mogę się dostosować, czemu nie.

je

mag_dag (offline)

Post #29

16-04-2010 - 23:14:10

Sosnowiec 

lulu
Ortografia i interpunkcja O.K. 15 minut jak na sprawdzianie, ale bardziej wysublimowane teksty to ja będę przygotowywała na brudno i wklejała. Czy o to chodziło na tym forum, po pierwsze forma, a emocje gdzieś indziej. Mogę się dostosować, czemu nie.

lulu, bo ja się już zakręciłam na maksa czytając to powyżej

przecież gdyby chodziło o formę, to by na edycję była nieskończona ilość czasu do poprawiania - wtedy pracujesz nad formą , nie?
a emocje właśnie widać wtedy gdy:
po pierwsze - nie edytujesz a dyskusja wartko się toczy (bez zmian i wykreśleń)
po drugie - właśnie te na gorąco zapisane myśli posyłasz

przewraca_oczy

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

lulu (offline)

Post #30

16-04-2010 - 23:21:39

k/Kwidzyna 

O.K. piszę spontanicznie, wysyłam, dzwoni telefon na który czekałam, odbieram, gadam, wracam do postu i łapię się za głowę. Boże co mi wyszło, a poprawić nie mogę. Znając siebie, drugi raz nie dam się ponieść emocjom. Napiszę staranne wypracowanie na brudno. Tylko to już będzie po czasie i w wielu wypadkach spóźnione.
O byłam szybka zdążyłam zmienić.

je

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 16-04-2010 - 23:23:38 przez lulu.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 585
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 14207 dnia 25-04-2022