Gdzie pisać
Al_la (offline) |
Post #1 10-04-2010 - 16:28:21 |
k/Warszawy |
Na starym forum znalazłam takie pytanie:
Odpowiadam. Wątki o chorobie są w "kawałkach", żeby można było łatwo znaleźć odpowiedź na pytanie i skontaktować się z osobą, która miała takiego samego guza, lub była leczona w taki sam sposób. To są wątki nie dla nas, lecz dla osób będących przed leczeniem. Dotychczas te osoby musiały o wszystko pytać lub przeczytać mnóstwo naszych wątków, żeby zdobyć wiedzę, którą teraz możecie przekazać w tych wątkach. "Na starcie" w tych wątkach wpisują się tylko te osoby, które chcą pomóc innym swoim doświadczeniem. Jesli ktoś nie chce, może tam nie zaglądać. Jest to swego rodzaju baza naszych doświadczeń i rad związanych z rozpoznaniem, leczeniem, rekonstrukcją, rehabilitacją itd. Na ten temat pisaliśmy nie raz na starym forum. Gdzie wspierać? Są wątki w "Nasza codzienność". Temat nazywa się "Amazonka w trakcie leczenia". Dziewczyny na poszczególnych etapach mają swoje wątki. Na przykład w trakcie chemioterapii mają wątek " Mam raka piersi - czas chemioterapii". Tu mogą pisać o swoich uczuciach, emocjach, samopoczuciu w trakcie chemii, mogą się wymieniać spostrzeżeniami, bo wszystkie mają wspólny wątek. My możemy je tu wspierać. Jest też temat (w tym samym dziale) "Wsparcie i porady", gdzie można poprosić o wsparcie, kciuki, przytulenie. Gdzie pisać, co u nas? Można pisać w swoim profilu, można pisać w wątku "Klempy na łączce", bo my już zdrowe klempy jesteśmy. Jeśli chcemy napisać, co u naszych dzieci - jest wątek o dzieciach, jest wątek o rodzicach i teściach, o pracy. Jest mnóstwo wątków, gdzie możemy przekazać co u nas słychać. Na wstępie proponuję wchodzić w każdy "temat" (ten różowy napisany najmniejszą czcionką) i patrzyć, jakie już są w nim wątki. Można zakładać następne, które mieszczą się w "temacie". Myślę, ze każdy znajdzie coś dla siebie ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Szpaku (offline) |
Post #2 10-04-2010 - 16:32:29 |
Poznań |
bardzo proszę o zastosowanie się do wytycznych Alli
![]() tylko wtedy nasze forum będzie przyjazne dla nowym dziewczyn. I tak po dwóch dniach działania forum jestem z Was dumny że staracie się pisać tak gdzie trzeba ![]() ...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
Szpaku (offline) |
Post #4 10-04-2010 - 16:42:11 |
Poznań |
możecie złożyć wniosek o dofinansowanie na nowe buciki ![]() Wszystkie wnioski będzie rozpatrywał zespół biorąc pod uwagę ilość i jakość postów ![]() ...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
Kasia_W (offline) |
Post #5 10-04-2010 - 20:07:38 |
Zduńska Wola |
dziękuję za objaśnienie Allu
na forum od 13.08.2008 najważniejsze jest mieć plan, a plan jest :-) Centrala - Klub Muzyczny |
terefereum (offline) |
Post #8 17-10-2010 - 09:55:51 |
Toruń |
Witam, chcę zapytać o kalendarz. Widziałam, że fundacja "Rak'n'Roll. Wygraj życie." wydaje kalendarz na rok 2011 (http://amazonki.net/artykuly/galeria/882/3366), ale nigdzie nie mogę znaleźć bliższych informacji na jego temat (gdzie kupić, jak wygląda, ile kosztuje). Czy jest to kalendarz tożsamy z wydanym bodaj dwa lata temu kalendarzem Amazonek Young? Jeśli nie, to czy ten drugi jest wydawany corocznie? Chodzi mi o formaty książkowe, nie ścienne.
Nie mogę też znaleźć sobie miejsca na forum na umieszczenie tego pytania, dlatego zostawiam je tutaj i proszę o pomoc. Pozdrawiam, Ania |
yaninab (offline) |
Post #9 11-10-2020 - 17:21:04 |
krakow |
Witam drogie panie,jestem studentka kierunku Fizjoterapii Krakowskiej akademii Andrzeja frycza Modrzewskiego.Zwracam się z uprzejmą prośbą, o wypełnienie ankiety. Kwestionariusz jest anonimowy a uzyskane wyniki będą słuźyli wyłącznie do przygotowania pracy dyplomowej. Proszę o wybór takiej odpowiedzi, która wydaje się Paniom najbardziej odpowiednia. Serdecznie dziękuję za udział w ankiecie.
[docs.google.com] |
lulu (offline) |
Post #10 11-10-2020 - 23:13:14 |
k/Kwidzyna |
Pytania nie są konsekwentne, skoro nie miałam żadnych zabiegów, to jak mogę ocenić ich wpływ. Z tego powodu nie mogłam wypełnić ankiety. W pytaniu 13 trzeba poprawić słowo "padsząc" na "patrząc"
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |