Gdzie pisać

Wysłane przez Al_la 

Al_la (offline)

Post #1

10-04-2010 - 16:28:21

k/Warszawy 

Na starym forum znalazłam takie pytanie:

name='Kasia W' date='10.04.2010, 14:06' post='150794'
ja nie bardzo wiem jak mają nowe osoby sobie radzić...w wielu miejscach muszą pisać po kawałku? najpierw znalazłam guza, potem gdzie indziej miałam takie a takie badanie, potem po wynikach hist-pat mam taki a taki rodzaj guza?
coś skomplikowane mi się to wydaje...i gdzie my mamy jej pisać słowa otuchy i wsparcia?

na koniec jeszcze gdzie my mamy pisać to co chcemy przekazać i napisać co u nas? w swoim profilu?w komentarzach?

podpowiedzcie mi bo mam wrażenie że coś źle rozumiem, jak poruszać się nowym miejscu.

Odpowiadam. Wątki o chorobie są w "kawałkach", żeby można było łatwo znaleźć odpowiedź na pytanie i skontaktować się z osobą, która miała takiego samego guza, lub była leczona w taki sam sposób. To są wątki nie dla nas, lecz dla osób będących przed leczeniem. Dotychczas te osoby musiały o wszystko pytać lub przeczytać mnóstwo naszych wątków, żeby zdobyć wiedzę, którą teraz możecie przekazać w tych wątkach. "Na starcie" w tych wątkach wpisują się tylko te osoby, które chcą pomóc innym swoim doświadczeniem. Jesli ktoś nie chce, może tam nie zaglądać. Jest to swego rodzaju baza naszych doświadczeń i rad związanych z rozpoznaniem, leczeniem, rekonstrukcją, rehabilitacją itd. Na ten temat pisaliśmy nie raz na starym forum.

Gdzie wspierać? Są wątki w "Nasza codzienność". Temat nazywa się "Amazonka w trakcie leczenia". Dziewczyny na poszczególnych etapach mają swoje wątki. Na przykład w trakcie chemioterapii mają wątek " Mam raka piersi - czas chemioterapii". Tu mogą pisać o swoich uczuciach, emocjach, samopoczuciu w trakcie chemii, mogą się wymieniać spostrzeżeniami, bo wszystkie mają wspólny wątek. My możemy je tu wspierać.
Jest też temat (w tym samym dziale) "Wsparcie i porady", gdzie można poprosić o wsparcie, kciuki, przytulenie.

Gdzie pisać, co u nas? Można pisać w swoim profilu, można pisać w wątku "Klempy na łączce", bo my już zdrowe klempy jesteśmy.
Jeśli chcemy napisać, co u naszych dzieci - jest wątek o dzieciach, jest wątek o rodzicach i teściach, o pracy. Jest mnóstwo wątków, gdzie możemy przekazać co u nas słychać.

Na wstępie proponuję wchodzić w każdy "temat" (ten różowy napisany najmniejszą czcionką) i patrzyć, jakie już są w nim wątki. Można zakładać następne, które mieszczą się w "temacie".
Myślę, ze każdy znajdzie coś dla siebie uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Szpaku (offline)

Post #2

10-04-2010 - 16:32:29

Poznań 

bardzo proszę o zastosowanie się do wytycznych Alli duży uśmiech
tylko wtedy nasze forum będzie przyjazne dla nowym dziewczyn.
I tak po dwóch dniach działania forum jestem z Was dumny że staracie się pisać tak gdzie trzeba smiling smiley

...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO...

zapraszamy fotografia dziecięca poznań

ToJa (offline)

Post #3

10-04-2010 - 16:36:48

Szpaku.......ale ile sie musimy nabiegac oczko

Szpaku (offline)

Post #4

10-04-2010 - 16:42:11

Poznań 

ToJa
możecie złożyć wniosek o dofinansowanie na nowe buciki smiling smiley
Wszystkie wnioski będzie rozpatrywał zespół biorąc pod uwagę ilość i jakość postówduży uśmiech

...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO...

zapraszamy fotografia dziecięca poznań

Kasia_W (offline)

Post #5

10-04-2010 - 20:07:38

Zduńska Wola 

dziękuję za objaśnienie Allu

na forum od 13.08.2008
najważniejsze jest mieć plan, a plan jest :-)

Centrala - Klub Muzyczny

ToJa (offline)

Post #6

10-04-2010 - 20:16:41

Szpaku
możecie złożyć wniosek o dofinansowanie na nowe buciki smiling smiley
Wszystkie wnioski będzie rozpatrywał zespół biorąc pod uwagę ilość i jakość postówduży uśmiech

co do ilości....u mnie nie ma problemu duży uśmiech gorzej z jakością szok

Krystyna (offline)

Post #7

15-04-2010 - 21:27:11

Mogilno 

Udało się zalogować.
Alu dziękuję.

terefereum (offline)

Post #8

17-10-2010 - 09:55:51

Toruń 

Witam, chcę zapytać o kalendarz. Widziałam, że fundacja "Rak'n'Roll. Wygraj życie." wydaje kalendarz na rok 2011 (http://amazonki.net/artykuly/galeria/882/3366), ale nigdzie nie mogę znaleźć bliższych informacji na jego temat (gdzie kupić, jak wygląda, ile kosztuje). Czy jest to kalendarz tożsamy z wydanym bodaj dwa lata temu kalendarzem Amazonek Young? Jeśli nie, to czy ten drugi jest wydawany corocznie? Chodzi mi o formaty książkowe, nie ścienne.
Nie mogę też znaleźć sobie miejsca na forum na umieszczenie tego pytania, dlatego zostawiam je tutaj i proszę o pomoc.

Pozdrawiam, Ania

yaninab (offline)

Post #9

11-10-2020 - 17:21:04

krakow 

Witam drogie panie,jestem studentka kierunku Fizjoterapii Krakowskiej akademii Andrzeja frycza Modrzewskiego.Zwracam się z uprzejmą prośbą, o wypełnienie ankiety. Kwestionariusz jest anonimowy a uzyskane wyniki będą słuźyli wyłącznie do przygotowania pracy dyplomowej. Proszę o wybór takiej odpowiedzi, która wydaje się Paniom najbardziej odpowiednia. Serdecznie dziękuję za udział w ankiecie.

[docs.google.com]

lulu (offline)

Post #10

11-10-2020 - 23:13:14

k/Kwidzyna 

Pytania nie są konsekwentne, skoro nie miałam żadnych zabiegów, to jak mogę ocenić ich wpływ. Z tego powodu nie mogłam wypełnić ankiety. W pytaniu 13 trzeba poprawić słowo "padsząc" na "patrząc"

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 430
Największa liczba gości online: 14207 dnia 25-04-2022