Szybkość otwierania się stron
karolina21 (offline) |
Post #3 26-11-2011 - 13:01:40 |
Strzelce Krajeńskie |
|
Szpaku (offline) |
Post #7 26-11-2011 - 19:02:35 |
Poznań |
trwa sprawdzanie.
Hjak tylko dostane jakieś informacje dam znać. ...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
lulu (offline) |
Post #8 26-11-2011 - 20:49:17 |
k/Kwidzyna |
Może na tych białych stronach to ... sympatycznym atramentem jest napisane
![]() Ja nie mam żadnych kłopotów ... że troszkę trwa otwieranie ... ale jak się ma przedpotopowy komp ... to człowiek się cieszy, że w ogóle się otwiera ![]() Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
dani (offline) |
Post #17 29-11-2011 - 17:23:36 |
|
A ja właśnie sprawdziłam. Jak jestem zalogowana, to "Ostatnio na forum" nie działa w ogóle. Biała strona się robi i d..a blada.
Ale jak się wyloguję, to funkcja "Ostatnio na forum" śmiga wręcz. Wniosek z tego taki, że trzeba incognito na forum bywać. ![]() Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach.. |
Szpaku (offline) |
Post #20 29-11-2011 - 19:07:50 |
Poznań |
zależy to od prędkości łącza oraz komputera.
Działa to tak: Przeglądający wysyła informacje do serwera że chce zobaczyć wszystkie nieprzeczytane posty. Serwer odpytuje baze w której są te informacje. Następnie przesyła to do osoby która wysłała zapytanie. Cała operacja trwa jakiś czas. Kiedy ten czas wg serwera jest za długi (podejrzewa że coś się zawiesiło) zamyka zapytanie i serwer wyświwtla błąd 500 lub w zależności od przeglądarki białą karte. I tutaj czas trwania tej operacji zależy też od serwera jak szybko się wyrabia z tymi wszystkimi zapytaniami. Niestety takie odpytywanie jest czynnością która zabiera trochę więcej mocy przerobowej. Ktoś kto ma szybki komputer i w miare dobre łącze ma ok. Ktoś kto może mieć np dluższą droge do serwera może być blokowany przez serwer. Jest to teraz analizowane ale niestety nie ma dużych szans aby sytuacja uległa poprawie. ...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
Al_la (offline) |
Post #21 29-11-2011 - 19:29:45 |
k/Warszawy |
A dlaczego po wylogowaniu śmiga bez problemu?
I dlaczego do 20-któregoś września NIGDY nie miałam takiego problemu - nawet gdy miałam łącze 0.5MB, a teraz mam łącze ok. 2,5MB i zrobił się problem? Szpaku, wkurzyłam się.... ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 29-11-2011 - 19:30:22 przez Al_la. |
mag_dag (offline) |
Post #22 29-11-2011 - 19:38:55 |
Sosnowiec |
Szpaku, mam ten sam serwer i ten sam komputer co zawsze - dlaczego więc wczoraj działało, a przedwczoraj i dziś nie działa? Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
ToJa (offline) |
Post #24 29-11-2011 - 19:50:32 |
|
ja sie nie bardzo wyznaję na tym wszystkim ![]() ale moj serwisant ![]() i mi powiedział, że: szybkość mojego łącza to meserszmit ![]() komputer stacjonarny mam bardzo dobry z bardzo dobrymi parametrami laptop domowy mam bardzo dobry z bardzo dobrymi parametrami' laptop sluzbowy mam bardzo bardzo bardzo dobry z baaaaaardzo dobrymi parametrami jedno co mi szwankuje to router, ale to zupełnie inna historia, po prostu mi zrywa neta "ostatnio na forum" otwiera mi sie baaaaaaaaaaaaardzo wolno - nie mam wprawdzie bialej strony, ale ostatnio nie wchodze przez "ostatnio na forum" tylko otwieram poszczególne nowe wiadomości w watkach szlak mnie powoli trafia, ale wole ,żeby mnie szlak trafiał powol,i niz czekac na to, żeby sie w koncu otworzylo "ostatnio na forum" korzystam z przegladarki google chrome, bo przy mozilli to szlak mnie trafil juz dawno / Tojka kaput ![]() |
Szpaku (offline) |
Post #26 29-11-2011 - 19:51:45 |
Poznań |
wraz z forum rośnie też baza danych.
Im większa baza tym dłużej trwa wyszukiwanie. Im więcej osób odpytuje baze tym dłuższy czas otrzymania wyniku. Wszystkie te zmienne są każdego dnia inne. Co do łącza nie liczy się tak bardzo przepływność co czas pakietów do serwera. Czas do serwera można sprawdzić poprzez tracert lub ping ...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
Al_la (offline) |
Post #27 29-11-2011 - 19:58:10 |
k/Warszawy |
Wszystko to bardzo mądre, ale za chwilę będzie nas jeszcze więcej i jeszcze większa baza i nikt nie będzie wchodził na forum, bo szkoda zdrowia.
Jeszcze trochę i ja odpadam, bo już cały dzień siedzę przy kompie, żeby forum przeczytać. ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Szpaku (offline) |
Post #28 29-11-2011 - 20:03:07 |
Poznań |
Ala ja zdaje sobie z tego sprawe. I goście od serwera badają sprawe. Niestety na dzień dzisiejszy nie stać mnie na zwiększenie serwera czy dołożenie nowego.
...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
Pilot_613 (offline) |
Post #29 29-11-2011 - 20:04:21 |
Wawa |
Oj! Temat-bumerang :-)
Szpaku odpisuje Wam - to doceńcie może? ;-). Że nie nt? nowina jakaś? ;p Wam nie działa i podsyłacie screeny "białych stron" wg zamówienia - a on ...jw :-). (Ja przeglądam WYLOGOWANY - od zawsze - "ostatnio na forum", jak coś mnie interere, to się loguję i odpisuję - tak działa od zawsze :-) "wujek_dobra_rada" ![]() PS ...a ulubione wątki mam w zakładkach, niewiele tego - ale też działa, zawsze kiedy serwer ten marny żyje ;-) Howgh! "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |