Agawa

Wysłane przez Szpaku 

Szpaku (offline)

Post #1

26-02-2013 - 23:56:03

Poznań 

Aby uniknąć spekulacji.
W dniu dzisiejszym Agawa dostała miesięczny odpoczynek na forum.
W wątku Agawy padły słowa odnośnie użytkowników forum.
Poprosiłem o podanie dowodów na zaistniały fakt.
Niestety dowodów brak.
Agawa została poinformowana o możliwościach wyciągnięcia konsekwencji.

...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO...

zapraszamy fotografia dziecięca poznań

Szpaku (offline)

Post #2

27-02-2013 - 22:27:04

Poznań 

dodam tylko że wpisy, które zostały zgłoszone i na podstawie których podejmowałem decyzje o banie, znajdowały się w domku Agawy.

suchal (offline)

Post #3

28-02-2013 - 20:22:03

Uzdrowisko 

Zawsze jestem zdenerwowana tego typu sformułowaniami w formie bezosobowej...... zostały zgłoszone.
Jest to podstawa do następnych spekulacji, domysłów i podejrzliwości w stosunku do osób, które są znajomymi danej osoby.
Gdybyś napisał Szpaku : dowiedziałem się od .......x, y, z, lub..... sam przeczytałem bo mam taką możliwość.
Aaaa już ręce opadają..... załamka

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 28-02-2013 - 20:22:41 przez suchal.

Szpaku (offline)

Post #4

28-02-2013 - 20:54:56

Poznań 

suchal jeżeli dostaje zgłoszenia na PM to nie ujawniam kto zgłaszał.
A to że ktoś zgłosił nie jest w tej sprawie ważne.
W tej sprawie jest postawa agawy w jej domku.

suchal (offline)

Post #5

28-02-2013 - 20:56:23

Uzdrowisko 

Dziecinada.

mituraewa (offline)

Post #6

28-02-2013 - 21:23:27

Gdańsk 

Staram sie raczej nie zabierac głosu w tego typu dyskusjach, ale to forum bardzo duzo dla mnie znaczy i przykro mi w sytuacjach takich jak np tasmutny
Tu nie chodzi o rozsądzanie kto ma lub nie ma racji, chodzi mi o fakt zbanowania za wpis we WŁASNYM domkuszok
Rozumiem dostęp administratorów do poszczególnych domków, nie rozumiem karania za wpisy w nich. .
" Moja przystań - mój profil" kojarzy mi sie z miejscem gdzie mogę popisać sobie wszystko to czego np nie chcę pisać na forum. Myliłam się?

Z całym szacunkiem Szpaku, ale tej decyzji nie popieramthumbs down

Szpaku (offline)

Post #7

28-02-2013 - 21:35:51

Poznań 

ewa jest tak jak piszesz. Niestety nie mogę pozwlić na wpisy ktore mają na celu skłócenia dziewczyn i zachęcają do kolejnej awantury.

lulu (offline)

Post #8

28-02-2013 - 21:45:25

k/Kwidzyna 

Ale do domków mają tylko dostęp znajomi a nie całe forum. Może jednak te nasze domki mogłyby być poza cenzurą ... ewentualnie.
Przy wysoce rażącym naruszeniu regulaminu dopiero należała by się kara.
Tak sobie myślę ...

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

mituraewa (offline)

Post #9

28-02-2013 - 21:47:20

Gdańsk 

Nie przekonałeś mnie Szpakunie
Gdyby wpis zmierzający do skłócenia pojawił się na ogólnodostępnym forum, przyklasnęłabym może, ale pojawił się w " prywatnym" domku - przystani i jako taki nie powinien podlegać karaniu a juz napewno nie powinien być dyskutowany na forum ogólnym bez zgody w nim piszącego, takie jest moje zdanie w temacietak

Szpaku (offline)

Post #10

28-02-2013 - 21:56:28

Poznań 

lulu w domkach nie ma przecież cenzury. Nic tam nie jest kasowane.
Mituraewa to że pojawił się w prywatny domku nie ma znaczenia. Konsekwencje wpisów przenoszą się na forum.

b_angel (offline)

Post #11

28-02-2013 - 22:03:01

radom 

Szpaku
Mituraewa to że pojawił się w prywatny domku nie ma znaczenia. Konsekwencje wpisów przenoszą się na forum.

1. Zdarzyło ci sie kasowac wpisy w domkach.
2. Jakie konsekwencje wpisu agawy przeniosły się na forum?

ps. pisałam jako zwykły forowicz - osoba po raku piersi

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 28-02-2013 - 22:04:23 przez b_angel.

mituraewa (offline)

Post #12

28-02-2013 - 22:08:16

Gdańsk 

Szpaku
lKonsekwencje wpisów przenoszą się na forum.

Konsekwencje różnych wpisów mogą pojawić się na forum i na to raczej nikt wpływu nie ma.
Nie chciałabym aby konsekwencją dyskusji w tym wątku było to, że zacznę bać sie pisać co myślę we własnym domku i celowo nie uogólniam, bo każdy może mieć inne odczucia co do powyższego, piszę o sobie.

Szpaku (offline)

Post #13

28-02-2013 - 22:13:47

Poznań 

ewka nikt nie musi się bać gdy będzię wyrażał swoją opinie. Gorzej gdy ktoś będzie mijał się z prawdą, a wpisy tej osoby mają na celu skłócenie forum. Na takie coś nie mogę pozwolić.

mituraewa (offline)

Post #14

28-02-2013 - 22:25:34

Gdańsk 

Szpaku
Gorzej gdy ktoś będzie mijał się z prawdą, a wpisy tej osoby mają na celu skłócenie forum. Na takie coś nie mogę pozwolić.

1. Nigdy nie wiadomo do końca, czy ktoś w domku pisze prawdę, czy się z nią mija - kwestia znajomości z piszącym i wyczucia czytającego.

2. Nigdy nie wiadomo jaki cel ma dany wpis, bo przecież tak naprawdę nie wiemy " co autor miał na myśli" pisząc dany tekst i czego od czytającego oczekiwał.

No a teraz sobie popisałam i idę spaćśpiduży uśmiech. Dobranoc Wszystkimkwiatek

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 28-02-2013 - 22:27:14 przez mituraewa.

Szpaku (offline)

Post #15

28-02-2013 - 22:32:16

Poznań 

Ewa sprawa byla bardzo prosta nie bylo żadnych wątpliwości. Przed moją decyzją pisałem do Agawy. Wystarczyło aby podesłała link potwierdzający jej słowa. Odmówiła.
Ale o tym już pisałem wyżej.

b_angel (offline)

Post #16

28-02-2013 - 22:38:43

radom 

b_angel

3. A jakie prawo pozwala osądzac kogoś po zachowaniu na forum, że jakieś szkody może przynieść w bliżej nieokreślonej przyszłosci.

4. Pamiętajmy, ze to jest forum dla kobiet zmagających się z rakiem piersi.

aquila (offline)

Post #17

28-02-2013 - 22:40:55

wg mnie - było tylko przypuszczenie, a nie obmowa ze wskazaniem, dlatego myślę, że ten ban jest nieadekwatny;
tym bardziej, że taka niejasność sytuacji nie służy dobrej atmosferze

PS wiem, że nie jest łatwo być administratorem

It's just a ride ...

Szpaku (offline)

Post #18

28-02-2013 - 22:44:40

Poznań 

aquila
wg mnie - było tylko przypuszczenie, a nie obmowa ze wskazaniem, dlatego myślę, że ten ban jest nieadekwatny;
tym bardziej, że taka niejasność sytuacji nie służy dobrej atmosferze

PS wiem, że nie jest łatwo być administratorem
aquila dla mnie sytaucja była jasna. I moja decyzja była przemyślana. Atmosfery tutaj już nie ma od jakiegoś czasu. Co do administartora to masz rację smiling smiley

elkka (offline)

Post #19

28-02-2013 - 22:51:33

Braunschweig/Warszawa 

przeciez uczestnictwo na forum - jest dobrowolne...

mag_dag (offline)

Post #20

28-02-2013 - 22:59:13

Sosnowiec 

elkka

oczywiście elu, że jest dobrowolne,
ale to nie jest sala sądowa chyba, nie?

zresztą przypomnij sobie swoje uczucia, jak kilka domków zastałaś zamkniętych - nie było wtedy fajnie, sama pisałaś...

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

aquila (offline)

Post #21

28-02-2013 - 23:00:55

Szpaku
aquila dla mnie sytaucja była jasna.

ale dla postronnych nie jest, bo teraz sama zainteresowana nie może się w żaden sposób obronić, sprostować, wyjaśnić ...
i w tym sęk imo

elkka

fora są dla ludzi, którzy mają własne zdanie i nie boją się go wyrażać

więc niniejszym się wyrażamy

It's just a ride ...

elkka (offline)

Post #22

28-02-2013 - 23:07:51

Braunschweig/Warszawa 

jak jestem w towarzystwie - ktore mi nie odpowiada...poprostu wychodze !
a nie bede probowala zawracac wisly kijkiem !

Szpaku (offline)

Post #23

28-02-2013 - 23:09:43

Poznań 

aquila agawa już pisałem że agawa byla poproszona przed decyzją o link. Wiedziała o konsekwencjach. Odpowiedź jej byla lekceważaca i nie zależało jej na wyjaśnieniu sprawy.

b_angel (offline)

Post #24

28-02-2013 - 23:14:28

radom 

b_angel

3. A jakie prawo pozwala osądzac kogoś po zachowaniu na forum, że jakieś szkody może przynieść w bliżej nieokreślonej przyszłosci.

???

4. Pamiętajmy, ze to jest forum dla kobiet zmagających się z rakiem piersi.

???

elkka (offline)

Post #25

01-03-2013 - 00:23:16

Braunschweig/Warszawa 

mag_dag
zresztą przypomnij sobie swoje uczucia, jak kilka domków zastałaś zamkniętych - nie było wtedy fajnie, sama pisałaś...

no wlasnie..... ale to nie Admin zamykal ! - tylko kolezanki od " serca i choroby"

Anonimowy użytkownik (offline)

Post #26

01-03-2013 - 09:08:04

Szpaku
ewa jest tak jak piszesz. Niestety nie mogę pozwlić na wpisy ktore mają na celu skłócenia dziewczyn i zachęcają do kolejnej awantury.

Noo,tego to już mi nie wmawiaj bo widziałam sporo sytuacji na forum kiedy były przepychanki słowne i słowa,ba,całe zdania prowokujące do kłótni.Tylko nie każ mi podawać linków,wiele z nas wie o czym piszę.Ale jakoś wtedy nie było osób banowanych,nie było cenzury w domkach,nie podejmowano kroków tak rygorystycznych.
Szpaku,mi to wygląda na osobiste porachunki przykryte niby to przewinieniem Agawy które wg mnie jest absurdalne.
Dyskusyjny wątek w którym doszło do eskalacji problemu powinien być cenzurowany/zamknięty po max 3 postach (nie liczyłam dokładnie) wtedy nie doszłoby do całej sytuacji.Czemu tego nie zrobiłeś?
Właśnie w tym celu dalej pisała Agawa,w takim tonie i takiej formie.Aby to pokazać.Za to poniosła karę?

W takim razie nie dziwię się już odchodzącym osobom,zrywającym kontakty zupełnie z forum.Przykre.

roza3 (offline)

Post #27

01-03-2013 - 09:18:08

można opuścic samemu towarzystwo, które nie odpowiada
ale jak ktoś broni dostepu do własnego domu, bo sie wyrazilo własne zdanie przewraca_oczy

Szpaku
Ewa sprawa byla bardzo prosta nie bylo żadnych wątpliwości. Przed moją decyzją pisałem do Agawy. Wystarczyło aby podesłała link potwierdzający jej słowa. Odmówiła.

a dlaczego agawa miała by ujawniać komukolwiek fora na których sie udziela....fora związane z jej pracą
a może znowu byłoby to wykorzystane przeciwko niej

i sobie tak myślę....ze jeżeli kogoś bardzo zabolał wpis w domku agawy i jej podejrzenie o "coś".....to może jednak ten "ktoś" , kto to zameldował maczał w tym palcemyśli
zgodnie z przysłowiem.."uderz w stół............."

a wiesz szpaku dlaczego tak rozumiem agawe w tym wypadku....bo mnie też obsmarowano publicznie ...z imienia......odchorowałam to ciężko.....ale linka Ci nie podam

"nie jest ważne ile dajesz, tylko ile miłości w to wkładasz"

Becia (offline)

Post #28

01-03-2013 - 10:40:14

Siemianowice Śląskie 

mag_dag
...przypomnij sobie swoje uczucia, jak kilka domków zastałaś zamkniętych - nie było wtedy fajnie, sama pisałaś...

elkka
no wlasnie..... ale to nie Admin zamykal ! - tylko kolezanki od \" serca i choroby\"

roza3
można opuścic samemu towarzystwo, które nie odpowiada

ale jak ktoś broni dostepu do własnego domu, bo sie wyrazilo własne zdanie

Cytuj Szpaku Ewa sprawa byla bardzo prosta nie bylo żadnych wątpliwości. Przed moją decyzją pisałem do Agawy. Wystarczyło aby podesłała link potwierdzający jej słowa. Odmówiła.

a dlaczego agawa miała by ujawniać komukolwiek fora na których sie udziela....fora związane z jej pracą
a może znowu byłoby to wykorzystane przeciwko niej
i sobie tak myślę....ze jeżeli kogoś bardzo zabolał wpis w domku agawy i jej podejrzenie o \"coś\".....to może jednak ten \"ktoś\" , kto to zameldował maczał w tym palce
zgodnie z przysłowiem..\"uderz w stół.............\"

a wiesz szpaku dlaczego tak rozumiem agawe w tym wypadku....bo mnie też obsmarowano publicznie ...z imienia......odchorowałam to ciężko.....ale linka Ci nie podam

dziewczyny zastanówmy się spokojnie nad całą sytuacją... ja nie wiem o co dokładnie chodzi, bo do domku agawy aktualnie nie mam dostępu (na marginesie powiem, że raz mam dostęp, a innym razem nie przewraca_oczy, nie wiem od czego to zależy w tym przypadku), ale przeczytałam w soboty cały wątek o granicach wolności w związku i byłam zdegustowana postami, kierunkiem w jakim podążyła dyskusja...
ja nie jestem tak elokwentna jak inne dziewczyny, nie umiem tak pięknie pisać, używać bogatego polskiego słownictwa, jestem tylko prostą księgową, więc napiszę tylko, że

"Życie nie po to jest, by się spieszyć.
Życie jest po to, by się życiem cieszyć."

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 01-03-2013 - 10:49:39 przez Becia.

Becia (offline)

Post #29

01-03-2013 - 11:02:12

Siemianowice Śląskie 

ciąg dalszy poprzedniego postu, czas na zmianę postu mi minął, bo piszę "z doskoku" w pracy

...dla nowych osób, które weszły niedawno na nasze forum, czy gości, w ogóle niezalogowanych, to forum może się wydać nieodpowiednim dla tego, czego szukają w swojej chorobie..
dyskusja we wspomnianym wątku przypomina mi "rozmowy" naszych polityków i taki okres w historii naszych dziejów, w którym popularna była postawa szlachcica-sarmaty...

żal mi "starego" forum... żal, że już nie pisze Baba_Jaga smutny

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 01-03-2013 - 11:03:29 przez Becia.

Becia (offline)

Post #30

01-03-2013 - 11:37:04

Siemianowice Śląskie 

oczywiście napisałam o szlachcicu_Sarmacie w znaczeniu: blokujący wszelkie reformy, które zagrażają jego prywatnym interesom, nie zważając na dobro państwa, z wielką niechęcią odnoszący się do wszystkiego co obce, ze skłonnością do zaczepek, awantur i bijatyk

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 581
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024