Funkcjonowanie serwisu Amazonki.net
Szpaku (offline) |
Post #1 11-01-2012 - 19:41:00 |
Poznań |
Drodzy użytkownicy serwisu Amazonki.net Jak wiecie serwis Amazonki.net powstał 22 sierpnia 2005 roku. Jesteśmy już z Wami ponad 6 lat. Przez ten czas wiele się zmieniło. Zmienialiśmy szaty graficzne i silniki forum. Wprowadzaliśmy nowe funkcje. Niektóre zmiany były przyjmowane pozytywnie, a niektóre powodowały spore dyskusje. Jednak cały czas robiliśmy to dla Was. Mam nadzieję, że będziemy mogli kontynuować nasze dzieło. Niestety nad naszym serwisem zbierają się ciemne chmury. czytaj więcej |
żaba (offline) |
Post #2 12-01-2012 - 14:30:58 |
|
Sorry!nie oceniam nie krytykuje!ale to było do przewidzenia!?
Wiele dziewczyn dałoby z siebie wszystko,ale no własnie!czasem dobre słowo to miód na serce! Miłosc nie zawsze musi byc odwzajemniona!"Trzymajta się Kobity!" ewangelia uczy"trzeba kochac,ale nie trzeba byc kochanym,albo pomagaj i nie oczekuj wdzięczności", ja z tym się nie zgadzam, kazdy chce kochac i każdy chce byc kochany! pomagam i chcę ,żeby ktoś mi powiedział.że dziekuję ,że pomoglam! wiecie dlaczego;bo wtedy ta osoba naprawdę to zauwazy i doceni! i kto wie czy potem nie pomoże innym! |
magda2411 (offline) |
Post #3 12-01-2012 - 14:38:04 |
Olsztyn |
Szpaku, wymyśliłam sobie (nocą zresztą), ze może trzeba Fundację założyć, taką pod nazwą "Amazonki.net". Po 2 latach moglibyśmy wszyscy odpisać 1% podatku na działalność Fundacji, Serwisu. A do tej pory, pomyślałam, że można (być może, tego nie wiem, ale mam nadzieję) "dogadać" się z Federacją Amazonek, że przekazujemy tam 1%, a Federacja przekazuje te pieniążki Tobie. Czy istnieje taka możliwość?
|
Szpaku (offline) |
Post #4 12-01-2012 - 19:48:17 |
Poznań |
Założenie fundacji to nie jest taka prosta sprawa
Koszty początkowe, utrzymanie miesięczne, czas zakładania. Ale oczywiście warto może kiedyś na ten temat pomyśleć. A co do Federacji niestety gdy przekażuje się 1% procent przekazuje się na konkretną organizację i nie wiem czy jest możliwość aby przekazać je na inny cel niż statutowy. Ale popytam dzięki ...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
Parabola (offline) |
Post #6 12-01-2012 - 20:36:22 |
Nowy Sącz |
Magda, a może wpłacisz parę złotych od siebie na utrzymanie serwisu ?? Każda "dycha" się liczy ... |
adamalika74 (offline) |
Post #8 17-01-2012 - 20:03:22 |
Szczecin |
|
amor (offline) |
Post #9 17-01-2012 - 20:33:11 |
Siemianowice Sl. |
Szpaku jestem w szoku bo mam od 6 lat stałe zlecenie wpłaty na forum i nie widze się na listach! Chyba z rok nie sprawdzałam. Zobacz jak to jest ze mną bo musze wiedziec by jakos zareagowac. Dzięki za szybką odpowiedz!
Sprawdzilłam stronę banku i przelewy sa co miesiąc koło 10 -na portal! Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 17-01-2012 - 20:47:42 przez amor. |
Parabola (offline) |
Post #11 17-01-2012 - 21:18:06 |
Nowy Sącz |
1 _ A nikt tego nie wie... // Szpaku trzyma to w tajemnicy // 2 _tego tez trudno się doliczyć...... 3 _ nikt_nikogo_nie_zmusi... ... do wpłaty .... **************** tez się zadeklarowałam i wpłacałam..... Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 17-01-2012 - 21:19:18 przez Parabola. |
Szpaku (offline) |
Post #13 17-01-2012 - 22:01:42 |
Poznań |
sprawdzę i dam znać ...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
magda85 (offline) |
Post #14 18-01-2012 - 14:30:18 |
|
A może niech się będzie tak jak na innych stronach,że wszystko bezpłatne.
Ludzie tworzą coś razem i dzięki temu strona istnieje ( tylko reklamy i sponsorzy, reszta znaczy zawartość jest wstawiana przez użytkowników) Jest to trochę przykre, że z chorych kobiet ściąga się kasę. Tak wiem,że to jest w statucie ale uważam,że strona jest dla nas a nie my dla niej. Znajoma mi opowiadała,że bezpłatnie działał rakpiersi.pl, ale stronka poupadła bo wszyscy się przenieśli. Chociaż, ostatnio widzę, że i tam można znaleźć ciekawe informacje. Na koniec : nie chcę nikogo krytykować, tylko wyrażam swoje zdanie. |
Szpaku (offline) |
Post #15 18-01-2012 - 14:36:15 |
Poznań |
sęk w tym że nic nie jest bezpłatne i za wszystko trzeba płacić. ...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
Maja048 (offline) |
Post #16 18-01-2012 - 18:00:28 |
Wronki |
"Jest to trochę przykre, że z chorych kobiet ściąga się kasę - magda85"...Jestem prawie od początku forum...wchodząc na forum zdecydowałam się na jego utrzymanie. Byłam szczęśliwa ,że mimo zakończenia chemioterapii znalazłam to forum...Są inne fora na które można wchodzić bezpłatnie... sponsorowane...ale czy one mają taki "wachlarz" wiadomości...tematów...rozmów...odpowiedzi na zadane pytania przez specjalistów z onkologii...rehabilitacji... doktorów z najwyższej "półki".itp...Nie wszystko wiem, ale to jest moje "przemyślenie"...
|
Szpaku (offline) |
Post #17 18-01-2012 - 20:12:58 |
Poznań |
co do ściągania opłat to zawsze pisałem że serwis będzie bezpłatny.
Wszystkie wpłaty dokonywane są dobrowolnie. O kłopotach serwisu chciałem Was poinformować, aby w przypadku gdyby doszło do wyłączenia serwisu nie było pisania że nikt nic nie wiedział. Serwis amazonki.net dawno już przestał być serwisem który może być sobie na hostingu za 100 zł na rok. Mamy własny serwer i to dzięki temu mamy np funkcje przeczytaj nowe posty, galera, baza wiedzy, forum. Oczywiście wiele słów padło z zarzutami szybkości i działania. Niestety na dzień dzisiejszy wszystkie modyfikacje serwera w górę są wstrzymane. Nie zapominajmy że amazonki.net to największy serwis w Polsce na temat raka piersi. Widać to np po ilości postów na forum. Codziennie zagląda tutaj 2000 osób i liczba cały czas się zwiększa. ...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 18-01-2012 - 20:14:01 przez Szpaku. |