Kuba Ostasz przekaż 1% podatku
Amazonki.net (offline) |
Post #1 25-01-2014 - 12:46:43 |
Forumowo |
Poniżej prośba Evy o przekazanie 1%. Zaczął się kolejny okres rozliczeń podatkowych. Jeszcze raz z serca dziękujemy wszystkim, którzy swój 1% w 2013 roku podatku przekazali dla Kuby. Niestety fundacja nie udostępnia nam informacji o darczyńcach, dlatego choć bardzo byśmy chcieli nie możemy podziękować każdemu z osobna. czytaj więcej |
Al_la (offline) |
Post #2 16-04-2010 - 11:41:24 |
k/Warszawy |
Kubuś jest synkiem naszej koleżanki Evy.
![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 4 raz(y). Ostatnia zmiana 12-01-2012 - 18:44:37 przez Al_la. |
Eva (offline) |
Post #6 01-05-2010 - 23:34:27 |
|
Ogromniaste dziękuję od całej naszej rodzinki
![]() ![]() Przekaż proszę 1% podatku mojemu synkowi więcej na stronie Kuby |
b_angel (offline) |
Post #7 01-05-2010 - 23:53:17 |
radom |
u mnie tradycyjnie
![]() ![]() tak czy inaczej procent poleciał ![]() . . . . . . . . . . . . . . ...na forum od 16 listopada 2005 ... ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 02-05-2010 - 09:04:08 przez b_angel. |
Eva (offline) |
Post #9 02-05-2010 - 16:51:39 |
|
Jaki będzie odzew zobaczymy pewnie w listopadzie ale dla mnie najważniejsze jest to, że mogę na Was liczyć
![]() ![]() Ulotek było sporo, zaangażowało się wiele osób ale ja mimo wszystko najbardziej liczę na znajomych bo faktycznie z roku na rok coraz więcej osób "walczy" o 1%. ![]() Przekaż proszę 1% podatku mojemu synkowi więcej na stronie Kuby |
Al_la (offline) |
Post #10 02-05-2010 - 23:07:54 |
k/Warszawy |
Moje procenty też poszły. Właściwie mego ślubnego, bo ja tylko 3 miesiące miałam dochód
![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Eva (offline) |
Post #12 13-05-2010 - 15:08:26 |
|
Aniu przytulę jak tylko wróci ze szkoły
![]() ![]() ![]() Przekaż proszę 1% podatku mojemu synkowi więcej na stronie Kuby |
Eva (offline) |
Post #13 23-11-2010 - 00:13:08 |
|
Pod koniec października na subkoncie Kubusia zostały zaksięgowane pieniądze z 1%
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fundacja nie udostępnia nam nazwisk ale na wykazie mamy miasta ![]() Będzinie- 5 Bolesławcu Chełmie Czarnkowie – 7 Gliwicach Gnieźnie Gorzowie Wlkp. Grodzisku Mazowieckim Grójcu Grudziądzu -2 Gryfice -2 Hrubieszowie Bydgoszczy I US Kartuzach Kętrzynie Kielcach I US -13 Koszalinie I US Krasnymstawie -2 Legionowie -4 Lesznie Leżajsku Lubaczowie Lublinie I US – 9 Lublinie III US -2 Łukowie -2 Nowym Sączu -16 Pajęcznie-2 Piasecznie - 21 Piszu - 8 Płocku - 3 Poznaniu Grunwald Poznaniu I US -6 Poznaniu Jeżycach – 4 Poznaniu Nowe Miasto - 3 Poznaniu Winogrady Pruszczu Gdańskim Pruszkowie Radomiu I US-2 Radomiu II US Rudzie Śląskiej -2 Rybniku Rzeszowie II US -3 Sandomierzu Siedlcach -2 Siemianowicach Śląskich – 4 Stargardzie Szczecińskim Sosnowcu -18 Szczecinek Szczecinie Tarnobrzegu Tarnowskich Górach – 5 Tomaszowie Lubelskim – 32 Warszawie Bemowo -7 Warszawie Bielany - 10 Warszawie Mokotów -7 Warszawie Praga - 8 Warszawie Śródmieście - 11 Warszawie Targówek -2 Warszawie Ursynów -7 Warszawie Wawer Warszawie Wola – 9 Wągrowcu -2 Włodawie Wołominie-4 Wrocławiu Fabryczna Zamościu -18 Zduńskiej Woli -2 Zgorzelcu -5 Żyrardowie Dziękujemy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przekaż proszę 1% podatku mojemu synkowi więcej na stronie Kuby |
Eva (offline) |
Post #15 23-11-2010 - 00:21:50 |
|
A to kofana ilość wpłat...mam nadzieję, że dobrze zliczyłam (bo ja zaawyczaj o tej porze śpię) bo te wpłaty i miasta przemieszane mam
![]() ![]() ![]() Przekaż proszę 1% podatku mojemu synkowi więcej na stronie Kuby |
mag_dag (offline) |
Post #16 23-11-2010 - 10:42:24 |
Sosnowiec |
o_ja_cie!!! cała mapa Polski - od Nowego Sącza po Szczecin!!!
mam nadzieję, że wynik z Sosnowca i Będzina (18+5) to choć w małej części zasługa ulotek, które miałam od Ciebie Evo, jeszcze kilka mi zostało - są aktualne, prawda? Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
Eva (offline) |
Post #17 23-11-2010 - 16:45:21 |
|
Mag jestem pewna, że to tylko i wyłącznie wpłaty od Twoich znajomych...ja nikogo w tych okolicach nie znam
![]() Tak naprawdę to tych US jest tyle, że sama jestem w szoku ![]() ![]() Jesli chodzi o ulotki to coś mi się zdaje, że w drukach PIT znowu coś pozamieniali ![]() ![]() Przekaż proszę 1% podatku mojemu synkowi więcej na stronie Kuby |
Eva (offline) |
Post #18 06-01-2011 - 20:33:36 |
|
Co roku o tej porze proszę o wsparcie dla naszego synka Kubusia.Co roku dzięki Wam mamy fundusze na leczenie i rehabilitację. Wiem, że ostatnio prawie tutaj nie piszę i wiele z Was tak naprawdę mnie nie zna. Na dwóch ostatnich sabatach też nie byłam bo w tym czasie Kuba miał turnusy rehabilitacyjne. Mam jednak nadzieję, że mimo wszystko zechcecie nas wesprzeć... 1% podatku to dla nas ogromna pomoc w codziennej walce o przyszłość Kuby. Rehabilitacja powoli ale sukcesywnie poprawia jego sprawność,nasz syn coraz lepiej chodzi o kulach jednak większość czasu spędza na wózku.Ubiegły rok upłynął Kubie na bardzo intensywnej rehabilitacji. Staramy się wykorzystać to, że chodzi dopiero do II klasy i wyjazdy na turnusy nie powodują narastania zaległości w nauce. W szkole Kuba porusza się na wózku inwalidzkim. Dobrze radzi sobie z nauką, ma świetny kontakt z kolegami i zawsze chętnie wraca do szkoły. Pani dyrektor i nauczyciele bardzo nam pomagają, bo Kubuś jak każde niepełnosprawne dziecko wymaga większej uwagi, jesteśmy im za to bardzo wdzięczni. Dzięki Państwa pomocy w 2010 roku Kubuś uczestniczył w pięciu dwutygodniowych i trzech trzytygodniowych turnusach rehabilitacyjnych (łączny koszt ok.34 000zł.) Od lutego 2010 trzy-cztery razy w tygodniu przyjeżdża do nas rehabilitant, masaż i ćwiczenia zajmują dwie godziny (90zł.) dzięki temu Kubuś ma ciągłość w ćwiczeniach. Na przełomie lipca i sierpnia pierwszy raz byliśmy w nowym ośrodku „12 Dębów” w Zaździerzu, pojechaliśmy tam „na próbę” i okazało się, że ośrodek położony jest w pięknej i spokojnej okolicy, w lesie nad jeziorem ale dla nas najważniejsza jest bardzo dobra rehabilitacja. Turnus w październiku utwierdził nas w przekonaniu, że będziemy tam wracać. Dwa tygodnie zajęć na basenie wystarczyłyby Kuba nauczył się pływać , intensywna rehabilitacja ruchowa, super pedagog i terapia ręki to największe atuty „12 Dębów”. Nadal jeździmy do „Neuronu” w Małym Gacnie, to tam Kuba postawił pierwsze kroki o kulach, ośrodek stale się rozwija a my niezmiennie darzymy zaufaniem kadrę i cenimy panującą tam rodzinną atmosferę. Dwa razy w roku szkolnym korzystamy z rehabilitacji w Centrum Zdrowia Dziecka, Kubuś ćwiczy do południa a o 13 idzie do szkoły. To bardzo ważne, bo nie ma wtedy wpisywanych nieobecności w swojej szkole, przebywa wśród rówieśników i realizuje program nauczania. Na turnusach nie jest lekko, kilka godzin ćwiczeń wymagających sporego wysiłku a później trzeba jeszcze odrobić lekcje. Kuba nie narzeka. Wie, że tylko w ten sposób może wzmocnić nóżki. Rehabilitanci chwalą go za upór i chociaż czasem jest zmęczony, nie płacze i nie marudzi, bo jak sam mówi, jest coraz silniejszy.
Pomóc możecie: -przekazując 1% podatku na rzecz Kubusia -przesyłając emailem wiadomość swoim znajomym, rodzinie ( proszę o info ewa-ostasz@wp.pl mogę wysłać naszą prośbę w jpg. tak jak wkleiła Ala )-zamieszczając baner Kubusia na swojej stronie internetowej, blogu -przekazując znajomym, rodzinie wizytówki z informacją o sposobie przekazania podatku Kubusiowi (wizytówki wyślę pocztą) Będę bardzo wdzięczna za pomoc ![]() Zapraszam też na stronę KUBUSIA ![]() Przekaż proszę 1% podatku mojemu synkowi więcej na stronie Kuby Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 06-01-2011 - 20:39:53 przez Eva. |
mag_dag (offline) |
Post #20 06-01-2011 - 21:07:22 |
Sosnowiec |
Evo, chciałam zapytać czy ulotki ubiegłoroczne są w całości aktualne? chodzi o te tajemnicze numerki
zostało mi troszkę i postaram się je wykorzystać a Kubuś to dzielny facet jest!!! Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
Eva (offline) |
Post #21 07-01-2011 - 14:37:10 |
|
Tak, numerki pozostają bez mian
![]() ![]() Dzięki wielkie za pomoc ![]() ![]() ![]() Przekaż proszę 1% podatku mojemu synkowi więcej na stronie Kuby |
Eva (offline) |
Post #24 09-01-2011 - 11:25:02 |
|
Magduś wyślę jak tylko sama będę je miała ![]()
Romciu ![]() ![]() Przekaż proszę 1% podatku mojemu synkowi więcej na stronie Kuby |
Eva (offline) |
Post #26 15-01-2011 - 00:31:51 |
|
Dostałam dzisiaj wizytówki
![]() ![]() Adres do Tojki, Mag i Amadka posiadam ![]() ![]() Muszę Wam jeszcze o jednym wspomnieć...dzisiaj na subkoncie Kubusia pojawiły się pieniądze z US Mokotów...podatek 1% za 2009 rok...przezyłam lekki szok bo czy to normalne? Ludzie składają już PITy za 2010 ![]() ![]() ![]() ![]() Przekaż proszę 1% podatku mojemu synkowi więcej na stronie Kuby |
ToJa (offline) |
Post #28 15-01-2011 - 19:58:09 |
|
do 50 styknie (jak mi braknie to wydrukuję ulotkę i podam dalej)
znajomi otrzymali juz wiadomość meilem trza bylo sie spieszyc, bo niektórzy tez się spieszą z rozliczeniem przeca za dziecka jest kasa do odebrania Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 15-01-2011 - 19:59:34 przez ToJa. |
Eva (offline) |
Post #29 15-01-2011 - 22:44:49 |
|
Magduś do Ciebie 100 a do Tojki 50 w poniedziałek poślemy
![]() ![]() Przekaż proszę 1% podatku mojemu synkowi więcej na stronie Kuby |