Pomoc dla Renacic
Al_la (offline) |
Post #1 27-05-2011 - 20:39:59 |
k/Warszawy |
Nasza koleżanka Renacic potrzebuje pomocy!
Tu znajdziecie bloga Renatki [blogiemwraka.blogspot.com] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Eva (offline) |
Post #3 27-05-2011 - 22:17:28 |
|
Reniu my też czekamy na nr. konta
![]() ![]() Przekaż proszę 1% podatku mojemu synkowi więcej na stronie Kuby Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 27-05-2011 - 22:18:08 przez Eva. |
saxony (offline) |
Post #4 30-05-2011 - 10:58:54 |
|
... pomyślałam, że mogłybyśmy dla Renatki zorganizować aukcję własnych rękodzieł na Allegro, na wzór aukcji poprzednich
![]() wiem, że utalentowanych Dziewczyn jest dużo, więc na pewno udałoby się zebrać wiele pięknych i interesujących cudeniek osobiście melduję gotowość wystawienia portretów koni wykonanych własnoręcznie (w technice pastelowej) czekam na odzew ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-05-2011 - 10:59:55 przez saxony. |
joanna_w29 (offline) |
Post #5 30-05-2011 - 11:05:30 |
Szczyrk |
świetny pomysł
![]() ja mogę wystawić cos z biżuterii ![]() osoby zainteresowane moimi pracami zapraszam po informacje na mój profil ![]() albo przez wiadomość prywatną |
Kasia_W (offline) |
Post #6 30-05-2011 - 16:34:30 |
Zduńska Wola |
wiecie czy jest już nr konta?
na forum od 13.08.2008 najważniejsze jest mieć plan, a plan jest :-) Centrala - Klub Muzyczny |
joanna_w29 (offline) |
Post #7 30-05-2011 - 16:46:50 |
Szczyrk |
póki co nie ma
![]() ja jutro widze się z dyrektorką Ośrodka Promocji i Informacji w Szczyrku, spróbuję załatwić żeby przez strony miasta nagłośnić akcję pomocy dla Renaty, może uzyskać jakieś środki od miasta ![]() osoby zainteresowane moimi pracami zapraszam po informacje na mój profil ![]() albo przez wiadomość prywatną |
Kasia_W (offline) |
Post #9 30-05-2011 - 19:24:14 |
Zduńska Wola |
Dobrze kombinujesz Joakil, ale mnie też chodzi o akcję np. na FB udostępniamy tam linki ale tak naprawdę to ktoś zainteresowany (kto nie zna Renatki) spotyka się ze ścianą. Jeśli będzie ktoś miał oficjalny nr konta proszę o pilną informację
![]() pozdrawiam na forum od 13.08.2008 najważniejsze jest mieć plan, a plan jest :-) Centrala - Klub Muzyczny |
Pilot_613 (offline) |
Post #10 30-05-2011 - 20:57:33 |
Wawa |
Bombardowany byłem telefonami o tym, ale akurat jechałem z juniorem = zbywałem ;-)
Nie problem... - czasy 'netowe' się zmieniły już, wiem ...ale podpowiedzi do akcji/aukcji można szukać np. tu 'dla Alicji' [harcczat.pl] - bo to/tamto wyszło na 5+ [choć od tego czasu np. allegro też zmieniło było zasady 'aukcji charytatywnych' itp. itd. :-)] Przemyśleć, opracować, dograć - ...i NAPRZÓD! Nie na oślep :-) "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
mag_dag (offline) |
Post #11 30-05-2011 - 21:41:42 |
Sosnowiec |
to ja bombardowałam Pilota telefonicznie, bo doskonale pamiętam aukcje na rzecz Alicji, które zamieszczał na allegro
pomyślałam sobie, że oprócz naszych wpłat możemy zrobić coś podobnego (wtedy się sprawdziło) - przejrzyjcie jak to wyglądało, co było licytowane - książki, serwetki, kartki, piłki, kalendarze, batiki, itp. (w linku w poście Pilota jest wsio) i zastanówcie się, co możemy na aukcje wystawić Pilot zgodził się wystawić kolejne aukcje, ale musimy mieć fanty - tyle pewne! RÓŻNE (kalendarze siatkarzy, kufle, piłki Legii itp. ) Pilot ma kłopot - od tamtego czasu ma konto na allegro na FIRMĘ [aktualnie zawieszoną] a tam dodatkowo jakieś zmiany z charytatywnymi_aukcjami... ja na pewno mogę zrobić kartki (tylko z jakiej okazji? macie jakieś pomysły? ![]() artystki forumowe_szydełkowe_krzyżykowe_inne - czekam na odzew oprócz fantów potrzebne będą wyraźne fotki z nimi ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
Al_la (offline) |
Post #12 30-05-2011 - 21:47:13 |
k/Warszawy |
Czyli jest kłopot, czy go nie ma ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Pilot_613 (offline) |
Post #13 30-05-2011 - 22:03:13 |
Wawa |
Jest konto na blogu? - Nie ma... [na priv podając każdemu TU ..albo komukolwiek, gdziekolwiek - ile uzbiera?] - ja o tym, że masówkę można rozwinąć tylko w sposób zorganizowany, sprawdzone mechanizmy Allu są, i kto_jak_kto - Allu wiesz o tym najlepiej :-) [a, że allegro zmieniło zasady charytatywnych aukcji - to inna bajka - ja w blokach startowych... jw ;p]
"Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
ToJa (offline) |
Post #14 30-05-2011 - 22:07:37 |
|
Mag - sezon weselno - jubileuszowy się zbliża (czerwiec, sierpień, wrzesień) - to do tematyki kartek
Nie wiem ile pracy + materiał - włożyłaś w zwierzaki filcowe - to tak oprócz kartek, no przeca Ty zdolniacha jesteś, nie tylko mogłabyś kartki - może poduszka z janiołem (cudne były) Ja nie kumata w te klocki( robótek ręcznych), ale poszperam w szafkach, może cos wyszperam ![]() ewentualnie finansowo mogłabym się dołożyć na materiały potrzebne do magowej produkcji ![]() |
Pilot_613 (offline) |
Post #15 30-05-2011 - 22:18:22 |
Wawa |
ToJa - yyyy.... jw. doczytała o co tu chodzi, czy tylko pseudopostbieszczadzkim rozpędem wpadłaś byłaś, aby się odezwać być? ;p
"Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Al_la (offline) |
Post #16 30-05-2011 - 22:22:26 |
k/Warszawy |
Pilot, ja nie o tym...
Mam pytanie, czy kłopoty są to pokonania? Bo z jednej strony mag pisze, ze aukcję zrobisz, a zaraz za chwilę, ze masz kłopoty... A dlaczego ja mam wiedzieć o kłopotach. Ja się nie wyznaje na aukcjach. Żadnej nigdy nie robiłam i na Allegro nigdy nic nie sprzedawałam. Myślę sobie, że fajnie by było, aby te fanty kupowali ludzie z zewnątrz. Bo co to za interes, kiedy znaczną częśc sami kupujemy. Mniejszy kłopot wysłać pieniądze ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
joanna_w29 (offline) |
Post #17 30-05-2011 - 22:24:03 |
Szczyrk |
ktoś wie co z numerem konta fundacyjnego Renaty ??? bez niego trochę lipa...
osoby zainteresowane moimi pracami zapraszam po informacje na mój profil ![]() albo przez wiadomość prywatną |
ToJa (offline) |
Post #18 30-05-2011 - 22:24:53 |
|
do Pilota:
doczytała doczytała ![]() i się już zaczęlam do allegro przymierzac a Ty w tym czasie post zapodałeś a ja i tak dalej nie kumam czy to allegro pod Twoim dowództwem ruszy czy nie ruszy ja się na tym nie wyznaję akcja masowa musiałaby byc - jasne, jasne sie bym właczyła ino tegie glowe takie jak Twoja , Mag i Ali, musialyby wymyslec co by tu? a jak juz wymyslicie ToJa podam dalej Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 30-05-2011 - 22:27:26 przez ToJa. |
Al_la (offline) |
Post #19 30-05-2011 - 22:29:25 |
k/Warszawy |
Ufffff Bo już myślałam, ze tylko ja nie kumam ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
mag_dag (offline) |
Post #20 30-05-2011 - 22:31:47 |
Sosnowiec |
oczywiście, że by było fajnie i nasze zadanie polega również na rozesłaniu wiadomości o aukcjach do_kogo_się_da - wtedy zadziałało, prawda? przecież na aukcjach dla Alicji nie tylko my licytowaliśmy - pamiętasz serwetkę od lulu, która poszła za ponad 120 złotych? batiki, które szły jak świeże bułeczki? oczywiście, że "mniejszy kłopot wysłać kasę" - ale ile tej kasy wtedy uzbieramy? ludzie biorąc udział w aukcji oprócz wydania kasy - dostaną coś w zamian - i to jest interes ![]() na zasadzie "wysłałabym 20 złotych, ale na aukcji jest coś, co chciałabym mieć, więc chętnie wydam i 50" - ja to tak rozumiem ale oczywiście nic na siłę Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
Pilot_613 (offline) |
Post #21 30-05-2011 - 22:44:27 |
Wawa |
litosci?
co mam powtórzyć? ja w blokach startowych i gotowy [że zasady aukcji się zmieniły? doczytam, ale nie teraz - nadal gotowy :-)] Alla - czego nie pamiętasz z Akcji_dla_Alicji, skoro sama tam wyznaczałaś dozory i rubieże, a pierwsze natarcie [wpłat] odebrałaś na własną klatę? No to jak to? [link jw - PODPOWIEDŹ NA POMYSŁY DLA INNYCH TEŻ, ...khhhh] Czekam na rozkazy 'ze sztabu' - gdzie ten SZTAB? Ostatnio był - i poszło nieźle - i tyle :-) "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #23 30-05-2011 - 22:49:30 |
Wawa |
ToJa - ..ależ bierz Allegro na klatę
![]() ![]() "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
joanna_w29 (offline) |
Post #24 30-05-2011 - 22:52:18 |
Szczyrk |
pojawił sie wpis na blogu Renacic odn nr konta
co to jest PayPal ??? doczytam jutro dobranoc na ten moment, jutro pracowity dzień przed nami ![]() w sprawie aukcji jestem na TAK osoby zainteresowane moimi pracami zapraszam po informacje na mój profil ![]() albo przez wiadomość prywatną Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-05-2011 - 22:55:02 przez joanna_w29. |
Al_la (offline) |
Post #25 30-05-2011 - 22:57:17 |
k/Warszawy |
Pilot, aukcję u Alicji pamiętam i mechanizmy znam, ale problemów Twoich nie znam, a ja o tym.
Ale już doczytałam, ze jesteś w blokach startowych i o to mi od początku chodziło ![]() Więcej pytań nie mam. ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
saxony (offline) |
Post #26 30-05-2011 - 22:58:54 |
|
takie też i moje było rozumowanie, kiedy pisałam parę postów wyżej ![]() niewątpliwie również rozsyłanie linka do bloga Renatki wśród dalszych znajomych będzie efektywne, jeśli numer konta będzie tam już widniał; żeby było na zasadzie akcja-reakcja |
Pilot_613 (offline) |
Post #28 30-05-2011 - 23:11:04 |
Wawa |
I właśnie nie o roztrząsanie pierdółek - typu 'moje problemy, Allu' tu chodzi - tylko o kogoś, kto to okiełzna - i wyznaczy jasno --> CEL: gdzie, co i jak - zorganizuje, okiełzna, dopatrzy, policzy - i tyle ;p "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |