Pomoc dla Renacic

Wysłane przez Al_la 

gonka (offline)

Post #1

10-06-2011 - 18:58:05

Super smiling smiley

Pilot_613 (offline)

Post #2

10-06-2011 - 19:38:20

Wawa 

Al_la
20 % uśmiech
...niop! duży uśmiech - ale to całość zbiorczo, czy to tylko ta 1 fundacja?
Bo przeca $ jest więcej, choćby "w drodze" :-)
(jak se kliknąłem właśnie na aukcje, to mi wyświetla 'wielkość sprzedaży' ok. 1500 PLN, cokolwiek to znaczy ;-) )
Z duszą na ramieniu, bo pół dnia mnie tu nie było, wpadłem byłem jak tornado prosto do kompa... - a tu na aukcjach, hmmm... "szału_nie_ma" ;-).
Tak, wiem... co innego oczekiwania a... - i nie marudzę - wynik jest fantastyczny po ilu? 3 dniach? ;-)
Bym poprosił, te dziewczyny, które znają Akcje_dla_Alicji i brały w niej udział, żeby jakoś zarekomendowały, poręczyły w rozsyłanych linkach, że to nie spam ani ściema - ktoś tu już ładnie napisał i to nieraz, że trzeba pisać o pomocy dla przyjaciółki/znajomej, w innym wypadku może to być odebrane opacznie i po prostu potraktowane jak zwykły spam.

"Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-)

Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być...
Optymista: ależ może!..
... ;-P

Al_la (offline)

Post #3

10-06-2011 - 19:45:15

k/Warszawy 

Tylko ta jedna "uśmiechnięta" fundacja, która kaskę zbiera uśmiech
Ja wszystkim piszę i mówię, ze to moja przyjaciółka. Mam nadzieję, ze Renatka mi wybaczy serce

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

mgiełka (offline)

Post #4

10-06-2011 - 20:44:28

Radom 

Można porozmawiać z proboszczem w swojej parafii i poprosić o zawieszenie plakatu w gablocie przykościelnej. Tylko taki plakat musi być troszkę inaczej zrobiony, bardziej przjrzysty, by ktoś kto czyta mógł na szybko coś zapamiętać. Spisywać na kolanie numeru konta raczej nie będzie. Chyba, że telefonem fotkę zrobi. Ale wystarczy zapamiętać te trzy słowa: "Renata Cichocka amazonka" i wpisać je po przyjściu do domu w wyszukiwarkę - już pokazuje się kilka stron ze sprawą Renatki.

ps. Joasiu, dzięki za podpowiedz z plakatem. Ja zalatana jestem ostatnio i nie wszystko dostrzegam, choć mam to z zasięgu wzroku.

Z amazonki.net od 2006 roku.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 10-06-2011 - 20:46:48 przez mgiełka.

baniula (offline)

Post #5

10-06-2011 - 20:46:38

LESZNO 

No to super , że posuwamy się do przodu, widać jesteśmy skuteczne smiling smiley
Ja dzisiaj rozreklamowałam na Festynie w przedszkolu, Pani Dyrektor osobiście podjęła się nagłośnienia naszej akcji smiling smiley)

Na forum od 21 stycznia 2006 roku

joanna_w29 (offline)

Post #6

10-06-2011 - 22:17:30

Szczyrk 

mgiełka
... Spisywać na kolanie numeru konta raczej nie będzie.

ja wczoraj napracowalam się mocno i dorobiłam do plakatu pola z nazwiskiem, nazwą bloga, nr konta, nazwą fundacji i tytułem wpłaty - sie potnie a ludzie bedą mogli oderwać od plakatu i w domku zrobić wplatę albo wejść na bloga śmiech
można wydrukować na A3 albo A4

mam to też w PDF, jak ktos chce mogę posłać na maila tak

osoby zainteresowane moimi pracami zapraszam po informacje na mój profil ok
albo przez wiadomość prywatną

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 10-06-2011 - 22:18:53 przez joanna_w29.

Kasia_W (offline)

Post #7

10-06-2011 - 23:28:43

Zduńska Wola 

a ja wymyśliłam że mogę na aukcję przekazać wejściówkę dla 2 osób na koncert Magdy Piskorczyk, 26.08.2011 klub muzyczny Centrala, Zduńska Wola, tylko nie wiem do kogo się z tym zwrócić duży uśmiech

na forum od 13.08.2008
najważniejsze jest mieć plan, a plan jest :-)

Centrala - Klub Muzyczny

joanna_w29 (offline)

Post #8

11-06-2011 - 00:10:38

Szczyrk 

Kasiu do Mag_dag

Pilot_613 (offline)

Post #9

11-06-2011 - 00:46:37

Wawa 

Kasia_W
a ja wymyśliłam że mogę na aukcję przekazać wejściówkę dla 2 osób na koncert Magdy Piskorczyk, 26.08.2011 klub muzyczny Centrala, Zduńska Wola, tylko nie wiem do kogo się z tym zwrócić duży uśmiech

Ja nadal techniczny (od aukcji) = technicznie (o aukcjach):
Nie wydaje mi się, że ktoś z ponad max. promienia 25-40 km. skusi się na przyjazd na ten koncert = wystawianie go na Allegro, ogranicza pulę potencjalnych chętnych do okolic Zduńskiej Woli, allegrowiczów lub fanów pani Piskorczyk, tak? Nie szkoda potencjału?

Ale!! Jest to rewelacyjna okazja do aukcji regionalnej!!
Zainteresowania właśnie lokalnych mediów: prasy, radia, TV = do iluż więcej w sumie łącznie osób dotrze apel o pomoc dla Renaty tak nagłośnionej przez lokalne media? Akcja/aukcja lokalna... - i tyle :-)
Na Allegro może ktoś wylicytuje? może nie? = jaki sumaryczny efekt lepszy?
("każdy dobry pomysł jest dobry, póki nie pozostanie tylko dobrym pomysłem" = Ty działaj!! a nie tylko miej bilety, które chętnie oddasz, żeby ktoś "coś z tym zrobił"? ;-) )

... ;-P

Kasia_W (offline)

Post #10

11-06-2011 - 13:15:54

Zduńska Wola 

Pilot_613
Ty działaj!!a nie tylko miej bilety, które chętnie oddasz, żeby ktoś "coś z tym zrobił"? ;-) )

działam, na tyle ile umiem i mogę ... nie będę się tłumaczyć

Ja chyba źle zrozumiałam ideę akcji... wydawało mi się, że fajnie jest jak każdy da co może... nie mam robótek ręcznych...sądziłam, że im więcej aukcji tym więcej szans na dotarcie do wrażliwych ludzi z różnych środowisk...
nie wydaje mi się też, że aukcje charytatywne służą do nabywania rzeczy niezbędnych nam w danym momencie do życia....tylko do wspierania idei, adres w tym momencie chyba nie ma znaczenia...
obracam się w środowisku muzycznym, pomyślałam, że będę mogła wklejać linki z tą aukcją na muzycznych forach tematycznych...i tym sposobem z informacją o Renacie dotrzemy do większej liczby ludzi...
zwróciłam się z pytaniem tutaj, bo sama nigdy nie wystawiałam aukcji charytatywnej, a skoro Wy się tym zajmujecie to będzie łatwiej i szybciej...
ale chyba się pomyliłam....

na forum od 13.08.2008
najważniejsze jest mieć plan, a plan jest :-)

Centrala - Klub Muzyczny

Marianna08 (offline)

Post #11

11-06-2011 - 13:41:48

Kraków 

Poniżej wklejam odzew od moich kuzynek. Poinstruowałam je, żeby mi mailowo
przysłały zdjęcia i opis tych rzeczy, a ja prześlę do Magdy.

Anna Nowakowska 10 czerwca o 14:29 Zgłoś
Marysiu!U mnie w szkole propaguję pomoc dla Renaty nie wiem jeszcze z jakim skutkiem.

Anna Nowakowska 11 czerwca o 12:03
Chciałabym wystawić na aukcję dla Renaty widokówkę Gdańska sprzed II wojny światowej ale nie wiem jak to zrobić.
Czy możesz mnie poinstruować.Ania

Sylwia Farelka Kucharska: a mozna cos przeznaczyc na aukcje?
około godziny temu · Lubię to!

Nie martw się o jutro. Nigdy nie wiesz, co Cię spotka dziś...

joasia (offline)

Post #12

11-06-2011 - 13:56:02

Moje kochane, problem w tym, ze chyba wiecej jest fantów na aukcji, a mniej - osób chętnych do kupowania...
W tej chwili "zaciągnęłam języka" na temat aukcji na allegro i dowiedziałam sie, że to nie te aukcje, co rok, dwa, czy trzy temu. Niestety kryzys ekonomiczny odczuwa się chyba bardziej na allegro niz gdzie indziej.
W zwiazku z tym, chyba najwięcej energii trzeba włozyc, by zachęcić ludzi do kupowania...
serce

Nadzieja przychodzi do człowieka wraz z drugim człowiekiem. /Dante Alighieri/

basia04 (offline)

Post #13

11-06-2011 - 15:34:33

Olsztyn 

Pan Mariusz z Ośrodka Regionalnego TV Toruń zainetersował się sprawą Renatki. Dzisiaj z nim rozmawiałam, dałam mu namiary na Renatkę, mają się odezwać w przyszłym tygodniu i zrobić ustalenia. Pan Mariusz prosił również, aby Renatce dac jego telefon, co uczyniałam. radocha

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 11-06-2011 - 15:36:03 przez basia04.

joasia (offline)

Post #14

11-06-2011 - 15:54:46

ok brawo

Nadzieja przychodzi do człowieka wraz z drugim człowiekiem. /Dante Alighieri/

filipinka35 (offline)

Post #15

11-06-2011 - 19:12:50

brawo

Zycie jest najpiękniejsze !!!

Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum.

Pilot_613 (offline)

Post #16

11-06-2011 - 19:49:32

Wawa 

Kasia_W
(...)
Miał być żart na koniec a wyszło niezręcznie - przepraszam przewraca_oczy.
Ludzie podejmują wiele działań również lokalnie. brawo

... ;-P

magdam (offline)

Post #17

11-06-2011 - 19:55:15

Gorlice, Kraków 

Zastanawiam się dlaczego nie może być wystawiona na aukcję wejściówka na koncert??? Czyżby ludzie ze Zduńskiej Woli i okolic nie zaglądali na allegro???
Pilot czytałam Twój komentarz do propozycji Kasi_W i wcale nie odebrałam tego jako żart

Wystarczy odrobina nadziei, pozytywne myślenie wszystko odmieni!!!

jadwiga61 (offline)

Post #18

11-06-2011 - 20:10:21

Szczecin 

Ja też nie odebrałam tego jako żart ... no ale ja może też nie czytam ze zrozumieniem

kesy (offline)

Post #19

12-06-2011 - 19:34:33

Starogard-Gdański  

Jestem chętna wylicytować coś ...i nie bardzo sobie z tym radzę ....proszę o pomoc co powinnam zrobić.bezradny

piessercekot Oni też czują ból

lulu (offline)

Post #20

12-06-2011 - 19:43:31

k/Kwidzyna 

Kesy podstawowy warunek to, musisz być zarejestrowana na Allegro, albo mieć kogoś kto jest zarejestrowany (taki ktoś to już będzie wiedział jak to robić) i będzie chciał licytować.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 12-06-2011 - 19:44:13 przez lulu.

Haniap. (offline)

Post #21

12-06-2011 - 21:03:57

Poznań 

Kesy pisz do Mag_dag, ona "robi" dla nas licytacje chichot

"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje"
Ezop

Pilot_613 (offline)

Post #22

13-06-2011 - 00:08:30

Wawa 

Poszła 3 tura aukcji - 10 przedmiotów - proszę promować :-)

... ;-P

joanna_w29 (offline)

Post #23

13-06-2011 - 11:53:44

Szczyrk 

a takie coś ???

"Kwiatki" dla Renatki - Apel do Nauczycieli, Uczniów i Rodziców

jutro wybiorę się do naszych szkół śmiech

agawa (offline)

Post #24

13-06-2011 - 16:39:46

okolice 

joanna_w29
a takie coś ???

Świetny pomysł smiling smiley Ja też pójdę do swoich zakolegowanych szzkół, do uczniów i nauczycieli przewraca_oczy
Dzięki Joasiu za pomysł buzki

joanna_w29 (offline)

Post #25

13-06-2011 - 19:56:14

Szczyrk 

ja tylko przekazuję com znalazła uśmiech

dzięki dla :
Centrum Wolontariatu Włocławek

Stowarzyszenie Obywateli Projekt Włocławek

Portal MlodyWloclawek.pl

Pilot_613 (offline)

Post #26

13-06-2011 - 20:03:37

Wawa 

mhmm...
Na blogu Renacic jest. I jakiś anonimowy_pan_anioł zrobił tak, że skoczyło z 20 na 32%. A teraz już tam 38%.
fajniefajnie :-)
(zadeklarowane wpłaty na aukcje, to na chwilę obecną ponad 2500 PLN) - i też fajniefajnie :-)
i hyh - z_okazji_okazji 'puściłem totka' - jak wygram, to się podziałkuję ;-).

... ;-P

kesy (offline)

Post #27

13-06-2011 - 21:05:35

Starogard-Gdański  

urodziny Pilot z okazji urodzin dużo zdrówka,i wytrwałośći z nami na forum ,jak najdłużej.

piessercekot Oni też czują ból

mag_dag (offline)

Post #28

13-06-2011 - 22:38:41

Sosnowiec 

joanno, skorzystałam z Twojego plakatu z "wyszarpywankami" i zabrałam 8 sztuk do klubu amazonek na dzisiejsze spotkanie

opowiedziałam o Renatce, przypominając o akcji dla Alicji (przekazałam też nowe wieści o córeczce + pozdrowienia)

oprócz tego, że mam nadzieję pociągnie to za sobą wpłaty na konto, uzbierałam do ręki 150 złotych...
dobre i to chichot

co do aukcji - ciągle dochodzą nowe propozycje fantów, a w kolejce czekają jeszcze co najmniej ze II tury - prosimy zachować cierpliwość,
roboty z ogarnięciem jest troszkę - podopytywać o szczegóły, ogarnąć fotki w kolaże, opisy uporządkować, kategorii na allegro poszukać i podporządkować, fizycznie wklepać na allegro itede itepe przewraca_oczy

nie możemy też wypuścić wszystkiego w jednym czasie ...

nadal jednak największym problemem jest to, o czym pisała joasia - potrzebujemy większej ilości chętnych do zakupów

ostatnio dodane 10 aukcji (wczoraj) ma średnią oglądalność 50 wejść

dlatego ogólna prośba do wszystkich - nadal rozsyłamy maile z linkiem do aukcji:

[harcczat.pl]

na tej stronce są wszystkie aukcje i w miarę dodawania pojawiają się nowe

bardzo_bardzo dziękuję wszystkim zaangażowanym w aukcje - fantodawcom i licytującym serce

a dla Pilota dziś_szczególnie drink.gif

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

joanna_w29 (offline)

Post #29

13-06-2011 - 23:33:00

Szczyrk 

Magda, fajnie że plakat sie przydał ok

w sprawie akcji "kwiatki" zrobiłam taki apel, z którym obskoczę dostępne mi szkoły + plakat oczywiście tak

możecie go sobie pobrać, wydrukować, pójśc z nim do szkoły/przedszkola...
na dole jest miejsce na wpisanie swoich danych, imienia nazwiska, telefonu, maila, gdyby ktoś chciał się kontaktować...
to też chyba trochę uwiarygodnia akcję uśmiech

Zmieniany 3 raz(y). Ostatnia zmiana 14-06-2011 - 10:18:21 przez Szpaku.

gosiaczek (offline)

Post #30

14-06-2011 - 00:47:24

uśmiechWitam i pozdrawiawiam,ja również pędze z pomocą (oczywiście finansową na konto fundacji) .Od dwóch miesięcy wiele się w moim życiu zmieniło ( pogrzeb męża ) jest mi o wiele trudniej cieszyć się życiem , zwłaszcza że tak wiele razem z mężem przeszliśmy i to on zajmował się naszym półrocznym dzieckiem w czasie mojego leczenia ( mastektomia w 2007r ).Czytając jednak wątek uśmiecham się i wierzę że szybko uzbieramy pieniądze na leczenie Renatki i będzie zdrowa a to przecież taka piękna dziewczyna papa
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 653
Największa liczba gości online: 14207 dnia 25-04-2022