Rak następstwo mammografii???

Wysłane przez Kasia78 

Kasia78 (offline)

Post #1

11-04-2019 - 18:58:47

LeśnaGora 

Witajcie kochane.Mam podejrzenie że dostałam raka w wyniku mammografii(nieprofesjonalne podejście personelu szpitala w wyniku którego zapodano mi około 10 prześwietleń (=dziesięć ścisków na każdą pierś)w wyniku najprawdopodobniej tego dokładnie po 2 latach (24 miesiącach)odkryłam u siebie raka (nie hormonalnego her2+).Dzisiaj jestem po wyniszczajacym moje ciało leczeniu .I zastanawiam się czy nie czas by szpital który zatrudnił nieprofesjonalną obsługę mammogramu poniósł konsekwencje.Proszę piszcie czy mieliście podobne doświadczenie .Czytałyście o genie AC ? Wiecie że średnio 10.000 nosicielek tego genu umiera na raka każdego roku w wyniku mammografii?Gen ten(onkogen)jest ekstremalnie wrażliwy nawet na małe dawki promieniowania.

Zmieniany 5 raz(y). Ostatnia zmiana 11-04-2019 - 19:12:35 przez Kasia78.

Tomasz. (offline)

Post #2

11-04-2019 - 19:32:01

Pruszków 

Jeśli masz podejrzenie o możliwości popełnienia przestępstwa (narażenie na utratę życia lub zdrowia przez szpital) to zgłoś to do prokuratury.

Kasia78 (offline)

Post #3

11-04-2019 - 20:34:56

LeśnaGora 

Szukam dowodów co do moich podejrzeń wśród osób które mogłyby coś w tym temacie powiedzieć czyli wśród kobiet , które podobne zdarzenie dotknęlo osobiście.Ty Tomaszu chyba nie jesteś kobietą:/

Kasia78 (offline)

Post #4

11-04-2019 - 21:04:01

LeśnaGora 

Coś mi się zdaje że Ty Tomasz reprezentujesz brać medyczną..czyżbym się myliła?

Agaba190 (offline)

Post #5

12-04-2019 - 19:10:29

k/Warszawy 

Kasiu, ale musisz szukać u siebie w Szczecinie w tym samym ośrodku. Nic Ci nie da informacja, że któraś z nas wykryła raka kilka lat po zrobieniu nieprofesjonalnej mammografii.

Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia.
Mark Twain

Tomasz. (offline)

Post #6

12-04-2019 - 22:20:06

Pruszków 

Kasia78
Coś mi się zdaje że Ty Tomasz reprezentujesz brać medyczną..czyżbym się myliła?
Z branżą medyczną mam kontakt jako pacjent.

Tomasz. (offline)

Post #7

13-04-2019 - 13:40:54

Pruszków 

Na podstawie strony [www.translatorscafe.com] (przeliczenie) i [ncbj.edu.pl].
Mammografia to 0,4 mSv= 0,0004 Gy.
Dawka promieniowania w radioterapii przy operacji oszczędzajacej to 45 do 50 Gy. [www.affidea.pl] Więc dawka promieniowania w radioterapii to 112500 mammografii. Jeśli mammografii było 10 to dawki kształtują się liniowo.

Wniosek jest taki, że podejrzewając badania mammograficzne o wywołąnie raka należy przewidywać niemalże w 100% rozwój wtórnego raka piersi po radioterapii po operacji BCT. A tego- jak na razie- nikt nie potwierdził.

xiouken (offline)

Post #8

26-09-2024 - 23:33:26

xiouken (offline)

Post #9

01-11-2024 - 21:02:41

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforeman
gangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisions
geophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringe
halfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteraction
hartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonment
jobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglory
kerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatom
knowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingload
laissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratiolanguagelaboratorylargeheart
lasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfield
mailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3listsnameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctor
navelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoid
onesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualitybooster
quasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchain
recessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrology
scarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysalestungun
tacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkas
ultramaficrockultraviolettesting
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 559
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024