Rak następstwo mammografii???
Wysłane przez Kasia78
Kasia78 (offline) |
Post #1 11-04-2019 - 18:58:47 |
LeśnaGora |
Witajcie kochane.Mam podejrzenie że dostałam raka w wyniku mammografii(nieprofesjonalne podejście personelu szpitala w wyniku którego zapodano mi około 10 prześwietleń (=dziesięć ścisków na każdą pierś)w wyniku najprawdopodobniej tego dokładnie po 2 latach (24 miesiącach)odkryłam u siebie raka (nie hormonalnego her2+).Dzisiaj jestem po wyniszczajacym moje ciało leczeniu .I zastanawiam się czy nie czas by szpital który zatrudnił nieprofesjonalną obsługę mammogramu poniósł konsekwencje.Proszę piszcie czy mieliście podobne doświadczenie .Czytałyście o genie AC ? Wiecie że średnio 10.000 nosicielek tego genu umiera na raka każdego roku w wyniku mammografii?Gen ten(onkogen)jest ekstremalnie wrażliwy nawet na małe dawki promieniowania.
Zmieniany 5 raz(y). Ostatnia zmiana 11-04-2019 - 19:12:35 przez Kasia78. |
Tomasz. (offline) |
Post #2 11-04-2019 - 19:32:01 |
Pruszków |
Jeśli masz podejrzenie o możliwości popełnienia przestępstwa (narażenie na utratę życia lub zdrowia przez szpital) to zgłoś to do prokuratury.
____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
Tomasz. (offline) |
Post #6 12-04-2019 - 22:20:06 |
Pruszków |
Z branżą medyczną mam kontakt jako pacjent. ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
Tomasz. (offline) |
Post #7 13-04-2019 - 13:40:54 |
Pruszków |
Na podstawie strony [www.translatorscafe.com] (przeliczenie) i [ncbj.edu.pl].
Mammografia to 0,4 mSv= 0,0004 Gy. Dawka promieniowania w radioterapii przy operacji oszczędzajacej to 45 do 50 Gy. [www.affidea.pl] Więc dawka promieniowania w radioterapii to 112500 mammografii. Jeśli mammografii było 10 to dawki kształtują się liniowo. Wniosek jest taki, że podejrzewając badania mammograficzne o wywołąnie raka należy przewidywać niemalże w 100% rozwój wtórnego raka piersi po radioterapii po operacji BCT. A tego- jak na razie- nikt nie potwierdził. ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
559
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024