Co to może być?
Wysłane przez marzusia
marzusia (offline) |
Post #1 17-05-2017 - 20:03:29 |
Cieszyn |
Jak zwykle u mnie przerażenie sięga zenitu. Oto najistotniejszy fragment wyniku usg: "w okolicy blizny,pod mięśniem piersiowym, obwodowo widoczna jest owalna zmiana hypoechogeniczna wielkości do 3mm -węzeł chłonny?zwapniały krwiak?...............Wnioski: możliwy stary krwiak lub drobny węzeł chłonny- do obserwacji i kontroli usg( BAC niemożliwa ze względu na wielkość).." I co ja mam dalej z tym robić? jak myślicie , czy to wznowa? Byłam dzisiaj na wizycie w CO i usłyszałam to co zwykle, czyli obserwować
![]() Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 17-05-2017 - 20:05:19 przez marzusia. |
lulu (offline) |
Post #4 17-05-2017 - 20:37:41 |
k/Kwidzyna |
A jak jest możliwość przekonania lekarza żeby to wyciąć.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
lulu (offline) |
Post #7 17-05-2017 - 21:24:33 |
k/Kwidzyna |
Marzusia ja osobiście obstawałabym przy wycięciu i zbadaniu, do obserwacji, w tym przypadku nie miałabym zaufania. Jest to tak małe, że wycięcie to prosta sprawa.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
Krynia58 (offline) |
Post #10 17-05-2017 - 22:31:29 |
Warszawa |
Marzuśku, dobrze że jutro przyjmie Cię lekarz. Nie będziesz się denerwować do przyszłego tygodnia.
Mam nadzieję że zmiana zostanie szybko usunięta. Trzymam, żeby tak się stało ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
mk (offline) |
Post #11 17-05-2017 - 23:06:56 |
Kutno |
Marzusia, dzielna kobieto,byłaś jedną z pierwszych witających mnie rok temu na forum; niewiele pisałam,dużo czytałam w tym czasie. Często byłam zaskoczona Twoją znajomością tematu,nie panikuj ,bądź dzielna - na pewno dasz temu radę. Trzymaj się a ja potrzymam kciuki aby wszystko dobrze się skończyło. Powodzenia na jutro.
![]() |
marzusia (offline) |
Post #12 18-05-2017 - 14:44:19 |
Cieszyn |
wróciłam z kolejnej wyprawy do CO. Szef wszystkich szefów zrobił usg i orzekł, że wszystko jest ok., nie ma kompletnie żadnych podejrzanych zmian. Nic nie kwalifikuje się do biopsji bądź wycięcia,. Węzeł jak węzeł, nie w skórze tylko pod mięśniem, normalnej wielkości,z zachowaną zatoką, nie zmieniony. Nie wie czemu jego pracownik tak go opisał, przeprowadzi z nim rozmowę szkoleniową. Wpisał wszystko do historii choroby,i zaręczył, że wszystko jest ok.
![]() |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
397
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022