Badanie krwi

Wysłane przez Amazonki.net 

Róża2018 (offline)

Post #1

09-07-2019 - 15:55:13

Gdańsk 

Betty70 granulocyty dzielą się na neutrofile, bazofile i eozynofile - sprawdź jeszcze raz wynik morfologii.



Mama - NST,G-3,Er TS 8/8 (w 95%), Pr TS 6/8 (w 25%), HER2 uj, Ki67 - w 50%, wielkość guza - 7,5x6mm,zajęte węzły.Od 06.12.18r. -4xAC,12xPXL,25.06.19 mastektomia radykalna z usunięciem wszystkich węzłów (15 sztuk) 03.07.19 wynik hist-pat-nie znaleziono komórek nowotworowych, całkowita regresja nowotworu radocha Od 19.07.19 - Egistrozol.

Betty70 (offline)

Post #2

09-07-2019 - 22:17:45

 

Cytuj
Róża2018
Betty70 granulocyty dzielą się na neutrofile, bazofile i eozynofile - sprawdź jeszcze raz wynik morfologii.
wszystkie te parametry występują na moim wyniku, ale jest osobna pozycja " niedojrzałe granulocyty" z dużo wyższymi wartościami niż norma



Zdziwiona71 (offline)

Post #3

02-09-2019 - 12:51:34

Bialystok 

Moje wyniki biochemii. Mocznik 16(16-49),BUN 7,3(7,4-22,4).Wlasnie przy tych wynikach mam literkę L. Ale p. Doktor nic nie mówiła że coś nie tak. Powiedziała że wszystko jest ok. Może ktoś coś mi tu napisze co to oznacza. A tak poza tym wszystko ok.



Tomasz. (offline)

Post #4

23-09-2019 - 13:55:14

Pruszków 

Cytuj
Zdziwiona71
Moje wyniki biochemii. Mocznik 16(16-49),BUN 7,3(7,4-22,4).Wlasnie przy tych wynikach mam literkę L. Ale p. Doktor nic nie mówiła że coś nie tak. Powiedziała że wszystko jest ok. Może ktoś coś mi tu napisze co to oznacza. A tak poza tym wszystko ok.
Widać, że:
- spożywasz mało mięsa
- nie spożywasz podrobów
- pijesz dużo płynów
- masz sprawne nerki.



____________
Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym.

Zdziwiona71 (offline)

Post #5

23-09-2019 - 14:19:49

Bialystok 

Dzięki Tomasz, no i chyba wszystko się zgadza. Ale to dobrze, czy źle?







Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-09-2019 - 14:26:57 przez Zdziwiona71.

Tomasz. (offline)

Post #6

23-09-2019 - 14:56:39

Pruszków 

Cytuj
Zdziwiona71
Dzięki Tomasz, no i chyba wszystko się zgadza. Ale to dobrze, czy źle?
Jeśli czujesz się dobrze i inne wyniki (zwł. czerwone krwinki i hemoglobina) są w porządku (e-GFR =>60) - to tylko się cieszyć.



____________
Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym.

Zdziwiona71 (offline)

Post #7

23-09-2019 - 15:12:53

Bialystok 

Erytrocyty 4.5.hemoglobina 13.5.Dzieki Tomaszu



Tomasz. (offline)

Post #8

23-09-2019 - 15:23:36

Pruszków 

Sprawdzałbym tylko na Twoim miejscu gdzieś co 9-12 miesięcy poziom witaminy B12. Ona jest tylko w mięsie. Albo suplementować B12 w postaci iniekcji- gdy zaczną pojawiać się cechy makrocytozy (MCV zacznie być powyżej normny a żelazo i TIBC będzie w porządku).



____________
Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym.

Zdziwiona71 (offline)

Post #9

23-09-2019 - 15:35:00

Bialystok 

Aha rozumiem, na dzień dzisiejszy MCV 92,5



kinga0903 (offline)

Post #10

11-12-2019 - 14:29:57

Rzeszów  

Kochani czy bezpiecze jest podanie chemioterapii przy leukocytach 2.75 bez czynników wzrostu ?

Tomasz. (offline)

Post #11

11-12-2019 - 14:52:06

Pruszków 

Jaki masz poziom neutrofili ( granulocyty obj)? Jaki wlew? Jaka dawka? Przy netrofilach mniejszych niż 1500 jest ryzykowne przy takich lekach jak karboplatyna a nieco mniej docetaxel doxorubicyna.



____________
Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym.

klaudinakaty (offline)

Post #12

11-12-2019 - 15:14:38

Wrocław 

Witam czy ktoś mógłby mi pomóc?
Latam od tematu do tematu, ale wszyscy sa off-line sad smiley

kinga0903 (offline)

Post #13

11-12-2019 - 16:54:40

Rzeszów  

Tomasz - neut# 1,34 x 10^3/ul. (48,5%) (1.80 - 7.70)

przy takich wynikach dostałam trastuzumab 396 mg i pertuzimab 420 mg.
Takie leczenie dostaje co trzy tyg. Od roku nigdy z krwią problemu nie miałam .czytałam że nadczynność tarczycy i thyrozol mogą też pomagać w chemioterapii psuć morfologię.. cóż robić?

Tomasz. (offline)

Post #14

11-12-2019 - 17:29:13

Pruszków 

Nikt Ci nie proponował leczenia radiojodem? Thyrozol jest dość obciążający. Przy braku cytostatyków można się chyba zgodzić na podawanie leków dla 1340 gran.obj. Chyba, że dojdzie do gorączki. Wtedy filgrastym.



____________
Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym.

kinga0903 (offline)

Post #15

11-12-2019 - 17:46:37

Rzeszów  

Leczenie się prywatnie na NFZ nie ma miejsc a na dodatek mam Gravesa Basedowa , hormony strasznie skaczą w żaden sposób nie mogą sobie z tym poradzić. Myślałam o tej terapii przy następnej wizycie poruszę ten temat. Dziękuję
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 407
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 14207 dnia 25-04-2022