przeniesienie leczenia z Anglii do Polski

Wysłane przez Karolcia_p89 

Karolcia_p89 (offline)

Post #1

30-10-2020 - 22:29:10

Witam,

Mieszkam w Anglii and bardzo poważnie myślę o powrocie do PL w połowie przyszłego roku, do tego czasu chciałabym dowiedzieć się kilka rzeczy i zacząć planować i szukać szpitala i lekarza który mógłby mnie przejąć. Jestem po rekonstrukcji piersi z implantem poliuretanowym, do końca października przyszłego roku mam zaplanowaną hereptynę co 3 tygodnie i jestem na zastrzykach Zoladex jak i tabletkach Exemestane.
1. Czy mogłabym kontynuować w Polsce leczenie które zostało uzgodnione i rozpoczęte w Anglii?
2. Jak wyglądają wizyty kontrolne, co jaki czas sa w trakcie leczenia i po zakończeniu leczenia?
3. W Anglii dla pacjentów onkologicznych wszystkie lekarstwa związane z terapią onkologiczną są bezpłatne, czy jest też tak w Polsce? czy będę musiała płacić za tabletki (Exemestane) i zastrzyki (Zoladex)?

Z góry bardzo dziękuje za odpowiedz.

lulu (offline)

Post #2

30-10-2020 - 23:25:00

k/Kwidzyna 

Mogę napisać tylko z mojego doświadczenia. Chemię (AC) miałam darmową ale przeciwwymiotne już na receptę i płaciłam sama. Herceptynę miałam też darmową. Wizyty po zakończeniu leczeniu miałam co trzy miesiące przez pierwszy rok, później co pół roku a teraz 5 lat po wizyta co rok. W obecnej sytuacji, mam na myśli obecny rząd, nie radziłabym przenosić leczenia do Polski.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-10-2020 - 23:26:24 przez lulu.

renatar (offline)

Post #3

31-10-2020 - 05:21:15

sieradz 

Za zoladex muszę płacić [chyba około 70zł., bo ma cienką igłę ale są tańsze zamienniki]. Brałam wcześniej nolvadex i też za niego płaciłam ale też są zamienniki. Leczę się w salve w łodzi ale mam koleżanki leczące się w Anglii, w Polsce mamy więcej badań ale średni dostęp do nowoczesnych leków. Jeżeli mogę doradzić to dokończ leczenie w Anglii i dopiero wróć [tzn jak skończysz herceptynę i nie wiem czy masz radio]. Póżniej w Polsce tylko kontrole.

T3NOMO/ER10 PR10procent\12 taksanów,3AC,lampek 25.Tamoksifen.Inwazyjny śluzowy.

Tomasz. (offline)

Post #4

31-10-2020 - 16:19:30

Pruszków 

Na dziś Zoladex kosztuje 88 zł, preparaty zawierające exemestan to koszt 20 zł. Odpowiednik Zoladexu kosztuje 3,20 zł. To są koszty na miesiac.

xiouken (online)

Post #5

27-09-2024 - 03:02:54

xiouken (online)

Post #6

02-11-2024 - 00:33:47

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkas
сайтсайт
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 714
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024