ile trwa leczenie herceptyną?
Wysłane przez Masza70
Masza70 (offline) |
Post #1 19-07-2011 - 19:03:58 |
|
Trwa rok. Dokładnie rok. Nie jest ważne, że wypadły komuś kroplówki bo miał słabe wyniki, jego strata, LECZENIE TRWA PO PROSTU ROK!
Czy ja jestem głupia, czy czegoś nie rozumiem, dzisiaj odmówiono mi podania ostatniej kroplówki, bo rok upłynął 14 czerwca, więc należało mi się tylko 16 podań tego leku. Kto wymyśla takie idiotyczne przepisy? Ciśnie mi się na usta wiele niecenzuralnych słów. Ja straciłam tylko jedno podanie, a jeśli ktoś miał kilka razy przesuwaną? Czasami mam takie wrażenie, że NFZ uważa że leczenie pacjentów onkologicznych to strata pieniędzy. |
Hala1962 (offline) |
Post #4 20-07-2011 - 17:54:23 |
Szczecin |
też nie zdawałam sobie sprawy, że trzeba zmieścić się w roku, ale teraz pogrzebałam w necie i w moich papierach z badań klinicznych i stoi jak byk: leczenie herceptyną trwa rok albo do momentu nawrotu choroby...
raz jeden miałam wyraźny spadek wydolności serca i konsultowano czy podać mi lek czy odczekać, w końcu dostałam hercię na drugi dzień - tak więc zaliczyłam 18 dawek ale jak widać mogłam mieć mniej podań i też byłabym na koniec zaskoczona i rozżalona i pewnie w głowie by mi się kotłowało... doskonale Cię rozumiem Maszo, to wkurzające... |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
850
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024