Herceptyna
dana rud. (offline) |
Post #1 12-11-2013 - 20:31:44 |
|
Jesli chodzi o moją kondycję fizyczną to musze powiedzieć ,że jestem w dość dobrej formie. Od lutego b.r. ,od pierwszej dawki ,2x dziennie chodzę z kijami do lasu .Mam do pokonania trasę do południa 6km po południu 4km,bez względu na pogodę.Rękę bez węzłów chłonnych mam bez obrzęku i kompletnie się nie męczę. Koniecznie dziewczynki regularnie uprawiajcie ruch i to na powietrzu.Cieszę się ,że mam dobre wyniki i super humor. D.:
|
filipinka35 (offline) |
Post #3 12-11-2013 - 22:44:53 |
|
Ja tez chodze z kijkami i bardzo sobie chwale ten sport. To znaczy chodziłam przed chemia. Teraz chwilowo jak bola kosci to chodze o kulach. Jak tylko poprawi mi się kondycja fizyczna to natychmiast wezme kije w rece i pojde pochodzić.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 12-11-2013 - 22:59:47 przez filipinka35. |
dana rud. (offline) |
Post #5 13-11-2013 - 17:24:23 |
|
Dziekuję za odpowiedź.Niektóre babki pisały ,że razem z herceptyna dostawały taxol jako komplet leczenia .Ja mam bez niczego i niehormonozaleznego raka.
A czy zlecaja po skończonym leczeniu zaraz jakoes badania? W tym Krakowie to nic sie nie nalezy oprócz raz w roku mammografii,prześw. pluc i usg brzucha.Czy to wystarczy aby bys spokojną? |
dana rud. (offline) |
Post #8 14-11-2013 - 16:13:02 |
|
Moniko dziekuje za odpowiedź na moje pytania.badanie ginekologiczne zrobiłam we własnym zakresie i oczywiście usg piersi i blizny również prywatnie -bo według lekarzy to badanie jest zbędne.Ale ja wole to kontrolować i mieć spokojna głowę.Pozdrawiam serdecznie.Kolejna 15 herc. za tydzień.
|
dana rud. (offline) |
Post #10 15-11-2013 - 17:10:59 |
|
Witaj Małgoniu.
Jak sie cieszę ,że cię widzę na zdjęciu i poznaję. .Ostatnio się poznałysmy na herceptynie.Moze pamietasz ,przez chwilę rozmawiałyśmy na sali z tym ,ze ja szybciej skonczyłam.Tym razem tez sie spotkamy, bo ja również 26.11 tam będę. Do zobaczenia. |
julcia.1966 (offline) |
Post #15 08-01-2014 - 22:16:45 |
Ostrołęka |
|
alicja83 (offline) |
Post #21 14-01-2014 - 19:29:26 |
będzin |
Witam
powiedzcie mi prosze jak to jest z ta herceptyja ? Moga odmowic podania jej mamie? Lekarz dzis (w katowicach na raciborskiej) powiedzial ze przed hormonoterapia mama bedzie otrzymywac herceptyne. Ile trwa leczenie? I czy przed kazdym wlewem robi sie badania krwi tak jak przed chemia? |
alicja83 (offline) |
Post #24 14-01-2014 - 20:25:35 |
będzin |
Dzieki, bo czytalam ze niektore panie braly kroplowki przez np 2 lata...
teraz to zastanawiam sie czy mama w ogole dostanie skoro nfz ma swoje wytyczne... Czy wy tez tak macie, ze nachodza was czarne mysli? Chyba codziennie tak mam ale za chwile mysle sobie ze sa kobiety ktore mialy jeszcze gorzej i wyszly z tego |
Al_la (offline) |
Post #25 14-01-2014 - 20:29:29 |
k/Warszawy |
Panie, które dostawały przez dwa lata miały przerzuty.
Jeśli się dostaje Herceptynę, żeby zapobiec przerzutom leczenie trwa rok W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 14-01-2014 - 20:30:05 przez Al_la. |
alicja83 (offline) |
Post #26 14-01-2014 - 20:41:58 |
będzin |
Czyli jak mama bez przerzutow na szczescie, to zapewne 18 wlewow dostanie ?
I tak sobie mysle ze skoro mama przechodzi tyle etapow leczenia tocaly czas jest NADZIEJA? Mam dzis dola mame podtrzymuje na duchu a sama spac po nocach ostatnio nie moge |
aga66 (offline) |
Post #29 14-01-2014 - 20:56:14 |
Warszawa |
Alicjo83 Twoja Mama dostanie profilaktycznie 17-18 wlewów herceptyny, żeby maksymalnie zminimalizować ryzyko nawrotu choroby tak, jak dostałam ja oraz inne dziewczyny her-dodatnie. Głowa do góry, wspieraj Mamę
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |