Herceptyna
aga66 (offline) |
Post #7 10-03-2014 - 22:35:39 |
Warszawa |
Na szczęście zdarza się, że wzrasta. Mnie też wzrastała, a może ten pomiar jakiś kulawy
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
aga66 (offline) |
Post #10 21-03-2014 - 11:38:25 |
Warszawa |
Ana hercia jest ok. Pomaga, a nie ma skutków ubocznych chemii. Smacznego tankowania
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
nanet (offline) |
Post #13 24-03-2014 - 08:39:18 |
Konstancin/Góra Kalwaria |
Mi serducho się naprawiło
Szłam na Hercię z dziurą międzykomorową a konczę hercię bez niej i nie wiem czy to załuga Herci czy czegoś innego. Na dobrą sprawę zabardzo mnie to nie obchodzi, ważne że jest lepiej. Po zatym frakcję na poczatku, tak jak pisałam wcześniej, miałam 67% a kończę z frakcją ponad 70%. Oczywiście nie oznacza to że mamy lekceważyć jakieś objawy które mogą ale nie muszą się pojawić, bo fakt jest faktem że hercia jest kardiotoksyczna. Moim zdaniem to czy szkodzi czy tez nie ma jakiś drastycznych skutków ubocznych to indywidualna sprawa naszego organizmu. Jeden ma tak inny tak, ale prawda jest taka że hercia to dobre lekarstwo. „Gdy tkwisz głęboko w ciemnym wąwozie bólu, stajesz się głuchy na słowa. Ukojenie i schronienie przynosi wówczas tylko ciepło dotyku i ramiona innych osób”. John O’Donohue |
tarantella (offline) |
Post #14 24-03-2014 - 08:55:24 |
Kielce |
|
aneciora30 (offline) |
Post #15 24-03-2014 - 09:03:59 |
warta |
|
nanet (offline) |
Post #16 24-03-2014 - 11:15:11 |
Konstancin/Góra Kalwaria |
Czasami miałam puls w granicach 90 uderzeń na minutę ale nie łączyłam tego z hercią, ale z tego co piszesz to może i od tego z tym że ja mam arytmię i czasami mam (od zawsze) tak jakby migotanie komór.
„Gdy tkwisz głęboko w ciemnym wąwozie bólu, stajesz się głuchy na słowa. Ukojenie i schronienie przynosi wówczas tylko ciepło dotyku i ramiona innych osób”. John O’Donohue |
aga66 (offline) |
Post #17 24-03-2014 - 11:15:12 |
Warszawa |
Ja przez całą herceptynę miałam tachykardię i duszności, które to zostały mi na jakiś czas. Jak bierzesz wlewy, to jesteś przecież pod opieką kardiologa, masz regularnie robione ekg i echo, więc zgłoś lekarzowi objawy, to coś zaradzi i może przepisze jakieś leki "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 24-03-2014 - 11:15:36 przez aga66. |
julcia.1966 (offline) |
Post #20 29-03-2014 - 16:38:09 |
Ostrołęka |
|
aga66 (offline) |
Post #22 30-03-2014 - 14:29:46 |
Warszawa |
Kontroluję, od tych ciągłych kontroli, badań, zabiegów, chyba mnie niedługo z pracy przegnają, bo ciągle się zwalniam - tyle mi się schorzeń przyplątało i wiem, że są to częściowo lata zaniedbań, kiedy wszystko było ważne, tylko nie ja. Oczywiście jak mogę to zapisuję się też po południu, ale wtedy czekam na wizytę 6 miesięcy zamiast 3-4. Trzymaj się Julciu
aga66 (offline) |
Post #25 09-04-2014 - 15:54:18 |
Warszawa |
Ana00 nie sądzę by były jakiekolwiek problemy z podaniem herci, choć to chyba zależy od podejścia lekarza. Moja lekarka nie robiła problemów, a raz byłam nawet na antybiotyku z powodu zapalnenia zatok
aga66 (offline) |
Post #29 10-04-2014 - 20:08:10 |
Warszawa |
Smacznego tankowanka