Avastin
Wysłane przez Amazonki.net
Amazonki.net (offline) |
Post #1 18-02-2010 - 15:24:01 |
Forumowo |
Bewacizumab (nazwa handlowa Avastin)
czytaj tutaj Tu można pisać wszystko o leczeniu Avastinem, wymieniać doświadczenia i zadawać pytania. |
strawberry1 (offline) |
Post #3 21-05-2010 - 20:21:52 |
|
Basiu a jaki masz typ raka? Her na plusie czy na minusie?
|
strawberry1 (offline) |
Post #5 22-05-2010 - 15:36:51 |
|
wiem o tym doskonale tylko Basia pisze - jestem po 6 wlewach chemii, 3 wlewach avastinu i herceptyny. Skoro w innym wątku wyjaśniłyśmy, że avastin podają Her na minus a herceptyne Her na plus to w jakim przypadku raka podają oba leki jednocześnie? Bo tego nie rozumiem. Dlatego pytałam Basie jakiego ma raka, że podają jej dwa skrajne leki, które działają na zupełnie inne raki. |
Al_la (offline) |
Post #6 22-05-2010 - 22:31:03 |
k/Warszawy |
Strawberry, Avastin nie jest lekiem działającym tylko na raki HER- ujemne. Nie ma on w ogóle nic wspólnego z receptorami.
Jego działanie polega na blokowaniu białka odpowiedzialnego za tworzenie naczyń krwionośnych. Dzięki temu komórki nowotworowe nie mają dostępu pokarmu i tlenu, więc ich rozwój jest bardzo utrudniony. W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
mag_dag (offline) |
Post #7 28-05-2010 - 09:33:42 |
Sosnowiec |
doktor W na wykładzie w Kołobrzegu powiedział, że avastin dla trójujemnych jest tylko w niewielkim stopniu lepszy od innych trucizn
to chemia stosowana przy wszystkich rodzajach raka piersi, przy przerzutach podawana trójujemnym częściej niż inna chemia - właśnie ze względu na to blokowanie tworzenia się naczyń krwionośnych Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----><----- ---------------------------------------------------------- |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
437
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024