porady dot. radioterapii
Wysłane przez Barbarka
Barbarka (offline) |
Post #1 10-01-2013 - 11:01:38 |
|
Witam wszystkie Panie. Mam PILNE pytanie, jutro jadę na ustaleni terminu radioterapii, mieszkam ok 50 km od szpitala, termin wypadnie około czerwca/ lipca. Zaproponowano mi pobyt w szpitalu przez 6 tygodni lub codzienne dojazdy i nie mam pojęcia na co się zdecydować. Bardzo proszę porady.
|
minia511 (offline) |
Post #2 10-01-2013 - 11:17:03 |
Będzin |
Spytaj lekarza prowadzącego (onkologa) o możliwość dowożenia karetką. Ja na pierwszą lampę pojechałam sama, w rozmowie z p.doktor poprosiłam o karetkę. Lampy skończyłam 4.stycznia, cały czas spod domu zabierała mnie karetka i przywoziła z powrotem. Jedyny minus, że nie jeździ się w pojedynkę, jeździło nas 6 osób i aby wracać wszystkie musiałyśmy czekać aż będzie komplet. Wyjeżdżałam o 6,15 po drodze zbieraliśmy resztę, a w domu bywałam między godz. 13 a 14. Piszę o instytucie w Gliwicach. Pozdrawiam.
|
DanaPar (offline) |
Post #3 10-01-2013 - 11:58:54 |
Police |
Witaj Barbaro
ja co prawda jeździłam sama na lampy (nie potrzebowałam kierowcy). Szpital odległy od domu 13km. Ale spotykałam panie, które mieszkały w tzw. szpitalu dziennym. Mogły wychodzić na miasto, na lampy umawiały się na konkretną godzinę, czuły się prawie jak w sanatorium. Było wyżywienie, kumpelki od piersi, a na weekend jechały do domu. Były zadowolone, że nie muszą codziennie dojeżdżać. Którą wersję wybierzesz zależy myślę od Twojej sytuacji rodzinnej i ewentualnych codziennych obowiązków. Na dojazd nie ma przeciwskazań. Ja nie miałam żadnych ubocznych skutków radioterapii, które bym jakoś odczuwała. Dopiero po dopadło mnie "popromienne" (tak lekarz to okreslił) zapalenie oskrzeli, z którego wychodziłam ca. miesiac. No może ciut bardziej się męczyłam, ale to było myślę skutkiem całego procesu leczenia. Powodzenia |
caca (offline) |
Post #5 10-01-2013 - 14:39:02 |
SŁUPSK |
Witaj Barbaro
Mieszkam w woj.pomorskim ,radioterapię będę miała w Gdyni.Ponieważ mieszkam 200 km od szpitala wybrałam opcję hotelu.Mam ten luksus iż nie muszę się opiekować dziećmi,rodziną (wszyscy są bardzo dorośli) dlatego też postanowiłam całe 6 tygodni spedzić z dala od domu i poświęcić własnej osobie.Wiem brzmi to troszkę egoistycznie ale na chwilę obecną mam taką potrzebę.Dodam tylko że na przyjęcie do szpitala czekałam tylko kilka godzin ,zero kolejek na zabiegi.Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia. |
b_angel (offline) |
Post #6 10-01-2013 - 14:40:04 |
radom |
Barbaro może poczytaj i porozmawiaj tutaj zamiast zakładać nowy wątek
[amazonki.net] . . . . . . . . . . . . . . ...na forum od 16 listopada 2005 ... |