Radioterapia - rozmowy codzienne
renatar (offline) |
Post #1 23-02-2016 - 20:21:14 |
sieradz |
Barzory ja chemię miałam przed operacją.Lekarze leczą cię prawidłowo powinna być lekka przerwa ale czytałam żeby właśnie nie przekraczać dwóch miesięcy niestety ja jakoś tak trafiłam że czekałam aż ponad trzy.Jestem w trakcie [zaliczona dzisiaj 17] nie ma się czego bać tylko dojazdy są męczące szczególnie o tej porze roku[70 km codziennie w jedną stronę].
![]() T3NOMO/ER10 PR10procent\12 taksanów,3AC,lampek 25.Tamoksifen.Inwazyjny śluzowy. |
Kate (offline) |
Post #14 13-03-2016 - 02:13:57 |
|
Cześć wam Kochani
Mam bardzo ważne pytanie Wraz z moja przyjaciółka mieszkam w Anglii Przechodzi tu ona radioterapię , i jestem załamana Dziewczyna jest po 12 naświetlaniach , (okolice szyki , głowy)zostało 18 Ona strasznie cierpi , a przed radioterapia czuła sie ok Krew z nosa i uszu - codziennie Owrzodzona, pękająca skóra , owrzodzone gardło , bardzo bolące +biały nalot, strasznie spuchnięta twarz , strasznie ją wszystko boli , cały czas płacze , nie może jeść a teraz przyjmowanie płynów sprawia jej ogromny ból Lekarz angol ironicznie odpowiedział ze tak wyglada walka z rakiem , tylko ze to zaczęło sie w trakcie radioterapii i pytam się was kochani czy to jest normalne ??? Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 13-03-2016 - 02:24:06 przez Kate. |
Kate (offline) |
Post #16 13-03-2016 - 22:31:23 |
|
Witaj.
Dziś widziałam się z moją przyjaciółka W sobotę i niedziele ma przerwę od radioterapii Czuła się minimalnie lepiej ale wygladała naprawde źle Łykała tabletki przeciwbólowe i cały czas płynęły jej z oczu łzy z bólu Do tego te zmiany skórne , pękające do krwi jakby wrzody Katastrofa 15298hunter@gmail.com Pozdrawiam |
dziubas (offline) |
Post #20 14-03-2016 - 22:06:31 |
Gdańsk |
basiu! pomyślnego opalania!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #23 15-03-2016 - 10:59:53 |
Gdańsk |
dziewczynki! trzymam kciukasy za wszystkie rozpoczynajace i będace w trakcie!
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Miciumpka (offline) |
Post #27 29-03-2016 - 20:26:17 |
Augustów |
Od jutra zaczynam radio.
Dużo pytań jak się to zorganizuje - bo jednak będę poza domem. Ale musi być dobrze. Dobrze, że pierwszy "tydzień" tylko 3 dniowy. A jutro mam wszystko na raz. I kolejny wlew z herceptyny i pierwsze radio i wizyta u chirurga. Dobrze, że mąż ze mną może jechać, to powspiera i walizkę ponosi ![]() |
Miciumpka (offline) |
Post #30 30-03-2016 - 14:28:23 |
Augustów |
No jestem po pierwszej lampce. Gardlo.mnie zaczelo drapac. Macie na to jakis patent?
Mam zaplanowane 20 lampek. Jestem tez zakwaterowana w sympatycznym hoteliku. Okolo 20 minut spacerkiem od szpitala. W samym centrum Bialegostoku. Wifi jest. Dzieci nie ma. Szkoda ze maz wrocic do domu musial. Fajne wczasy sie szykuja Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-03-2016 - 14:29:08 przez Miciumpka. |