Mastektomia z rekonstrukcją piersi a późniejsza radioterapia
Wysłane przez KasiaHalina
KasiaHalina (offline) |
Post #1 10-10-2014 - 08:33:28 |
Będzin |
Hej,
Mojej Mamie zaproponowano mastektomie radykalną + jednoczeną rekonstrukcję piersi z zastosowaniem ekspandera. Martwi mnie jednak, że na konsylium lekarze powiedzieli, że po tej operacji będą naświtlania a z chemią to jeszcze się zobaczy, ale raczej nie. Słyszałam opinie, że jednoczasówka i naświetlania to nie jest dobry pomysł, z drugiej zaś strony znalazłam taki artykuł w necie: [portal.abczdrowie.pl]. Dzisiaj jedziemy do chirurga omówić wszystko, jakieś pomiary zrobić (nie mam pojęcia czego) to się dopytam dokladnie. Wczoraj po wizycie w szpitalu trochę się uspokoiłam to teraz znowu się martwię ehhh.... A Wy Dziewczyny co o tym myślicie? Pomocy... ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 10-10-2014 - 08:34:21 przez KasiaHalina. |
Al_la (offline) |
Post #2 10-10-2014 - 09:58:24 |
k/Warszawy |
Tu masz odpowiedź eksperta: [amazonki.net]
![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
autrej (offline) |
Post #3 10-10-2014 - 10:40:21 |
|
Wlasnie takie postepowanie wybralismy z doktorem. Z taka tylko roznica ze chemie mialam przed operacja. Po operacji mialam pozostawiony spory zapas skory i dopelnianie nie bylo bolesne. Oczywiscie pojawily sie pewne niedogodnosci - ale to zycie. Radioterapeuta ostrzega przed mozliwymi zaznaczam mozliwymi skutkami estetycznymi w zakresie nowej piersi. Fajne bylo to ze nie widzialam plskiej klatki. A i dodam jeszcze ze nowa piers jest duzo ladniejsza od starej.
![]() Jeszcze tak nie było, żeby jakoś nie było ![]() [dziewoja.bloog.pl] |
KasiaHalina (offline) |
Post #4 10-10-2014 - 13:05:21 |
Będzin |
Dziękuję za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
479
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022