radioterapia paliatywna kości
Wysłane przez agnieszkak
agnieszkak (offline) |
Post #1 28-11-2014 - 12:32:04 |
Warszawa |
Witajcie
jestem w trakcie naświetlań kości (przerzuty do kości). Po 3 tygodniach 10naświetlań na guz na barku, bardzo mnie bolało i pobolewa praw strona żeber. Lekarz twierdzi, że to nie od naświetlań, że po naświetlaniach mogło boleć przez pierwsze 3 dni, że może coś pękło lub co gorsza nie zadziałało jak należy.... czy macie jakieś doświadczenia jeżeli chodzi o naświetlnia kości, jak się czuliście? co Wasi lekarze mówili? Agnieszka |
karolina21 (offline) |
Post #2 29-03-2015 - 10:42:07 |
Strzelce Krajeńskie |
Jestem po naświetlaniu odcinka piersiowego i miednicy. Odcinek piersiowy jednorazowo. Miednica 5 razy. Efekt? Po naświetlaniu miednicy bóle lędźwi ustały. Po naświetlaniu kręgosłupa efekt był w miarę przez miesiąc, poza tym po samym naświetlaniu też miałam przyjemność przeżywać wzmożone bóle nie do zniesienia. Obecnie bolą mnie żebra i to dosyć mocno oraz kość udowa, którą mam mieć naświetlaną po świętach wielkanocnych. Czasami mam już dość. Ból jest dołujący i powoduje obawy, że leczenie jest nieskuteczne a zmiany liczne i duże. Staram sie myśleć pozytywnie, ale coś ostatnio słabo mi idzie
![]() |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.