rak pageta
Wysłane przez edkali
edkali (offline) |
Post #1 24-04-2018 - 14:27:07 |
|
Witam
Jestem nowa, w roku 2016 diagnoza rak in situ DCIS, operacja marzec 2017, w grudniu 2017 wyciek z piersi taki sam jak przed operacją, wynik rak pageta receptory ujemne, ki67-70% her2 +3 konsylium zastanawia się czy ma być radioterapia czy nie, mam czas do piątku na odpowiedź wiem, że piszę chaotycznie Witam Jestem nowa, w roku 2016 diagnoza rak in situ DCIS, operacja marzec 2017, w grudniu 2017 wyciek z piersi taki sam jak przed operacją, wynik rak pageta receptory ujemne, ki67-70% her2 +3 konsylium zastanawia się czy ma być radioterapia czy nie, mam czas do piątku na odpowiedź wiem, że piszę chaotycznie błagam o pomoc mam dać odpowiedź czy godzę sie na radioterapię czy obserwacja proszę o pomoc Edyta |
edkali (offline) |
Post #2 24-04-2018 - 14:28:16 |
|
Prosze o pomoc, mam sie zastanawić czy chce radioterapię czy nie
Witam Jestem nowa, w roku 2016 diagnoza rak in situ DCIS, operacja marzec 2017, w grudniu 2017 wyciek z piersi taki sam jak przed operacją, wynik rak pageta receptory ujemne, ki67-70% her2 +3 konsylium zastanawia się czy ma być radioterapia czy nie, mam czas do piątku na odpowiedź wiem, że piszę chaotycznie błagam o pomoc mam dać odpowiedź czy godzę sie na radioterapię czy obserwacja proszę o pomoc Edyta |
marzusia (offline) |
Post #3 24-04-2018 - 14:37:39 |
Cieszyn |
Za mało pisałaś danych. Jaka poprzednio, przy in situ była operacja? Jeśli oszczędzająca to czy rak jest w tej samej piersi czy w drugiej. Jaka obecnie ma być czy była operacja? Czy był teraz wyczuwalny guz i jakiej wielkości bo nie zawsze guz jest przy tym typie raka. Jaki jest stan węzłów chłonnych? Bez tych danych nie da się udzielić odpowiedzi na pytanie czy konieczna jest radioterapia
![]() |
edkali (offline) |
Post #4 25-04-2018 - 13:47:50 |
|
Witam
jestem tu nowa rak pageta do piątku mam dać odpowiedz, W 2016 diagnoza Dcis in situ, zabieg marzec 2017 receptory ujemne, na tym koniec, nie miałam leczenia, W grudniu 2017 pojawia sie wyciek z piersi taki sam jak przed operacją w marcu 2017, po wycinku diagnoza rak pageta usunieto mi brodawkę 29,03-2018, receptory dalej ujemne ki67-70 % her 2 +3 poproszono mnie na konsulium i mam dać odpowiedz, czy che radioterapie, czy obserwację, a ja nie znam odpowiedzi, błagam o pomoc Witam Jestem nowa, w roku 2016 diagnoza rak in situ DCIS, operacja marzec 2017, w grudniu 2017 wyciek z piersi taki sam jak przed operacją, wynik rak pageta receptory ujemne, ki67-70% her2 +3 konsylium zastanawia się czy ma być radioterapia czy nie, mam czas do piątku na odpowiedź wiem, że piszę chaotycznie błagam o pomoc mam dać odpowiedź czy godzę sie na radioterapię czy obserwacja proszę o pomoc Edyta |
marzusia (offline) |
Post #5 25-04-2018 - 15:51:32 |
Cieszyn |
W innym wątku prosiłam o dodatkowe informacje m.in.czy to ta sama pierś, nic nie odpisałaś. Radioterapia stanowi jeden z etapów leczenia i ma zabezpieczyć przed wznową. Na twoim miejscu zgodziłabym się na radioterapię bo w tej chorobie trzeba zrobić co się da by uniknąć nawrotu , zwłaszcza że nie jest to leczenie obciążające A jednocześnie nie piszesz czy zaproponowano coś jeszcze czy tylko wycięcie. Ponieważ wycięto tylko brodawkę radioterapia powinna być tak jak przy operacji oszczedzajacej
![]() |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.