Jak wygląda rehabilitacja po zabiegu?

Wysłane przez niemowlak 

niemowlak (offline)

Post #1

02-12-2020 - 11:26:36

Wrocław 

Hej , mam do was pytane amazonki.. Jak wygląda rehabilitacja po przebytej chorobie i zabiegu? Jak wy dochodzicie do zdrowia i regeneracji?

Kama78 (offline)

Post #2

02-12-2020 - 13:21:19

Gdynia 

Jaki konkretnie zabieg masz na mysli? Ja po mastektomii z rekonstrukcją i wycięciu wezłów wzięłam skierowanie od lekarza rodzinnego na rehabilitację. Miałam zlecony drenaż limfatyczny i cwiczenia poprawiające zakres reki i stawu barkowego. Warto też masować samą bliznę. W internecie jest wiele filmików, jak to robić.

Rak typu NST G2 ER ++w 70% PR ++ w 60% Ki67- 40% HER2- E-Catherin + mutacja BRCA1. Za mną 4 AC +2 PXL+3 DCX przed operacją. Mastektomia z rekonstrukcją. Lametta. Radioterapia. styczeń 2021- profilaktyczne usuniecie jajników, kwiecień 2021- profilaktyczna mastektomia lewej piersi

ira (offline)

Post #3

02-12-2020 - 19:45:31

Pabianice 

Kama, to jest reklamiara bądź reklamiarz blee Zobacz, ile linków i postów umieściła eye rolling smiley

Kama78 (offline)

Post #4

03-12-2020 - 13:31:00

Gdynia 

Ira, rzeczywiście. Teraz widzę dopiero, w ilu watkach się udziela. Dałam się wkręcić wstydniś

Rak typu NST G2 ER ++w 70% PR ++ w 60% Ki67- 40% HER2- E-Catherin + mutacja BRCA1. Za mną 4 AC +2 PXL+3 DCX przed operacją. Mastektomia z rekonstrukcją. Lametta. Radioterapia. styczeń 2021- profilaktyczne usuniecie jajników, kwiecień 2021- profilaktyczna mastektomia lewej piersi

Sylwia U (offline)

Post #5

17-08-2021 - 16:46:14

Dzień dobry smiling smiley Jestem pierwszy raz na forum więc proszę o wyrozumiałośćwinking smiley Od roku przyjmuję hormonoterapię - rak piersi hormonozależn plus przerzuty w węzłach chłonnych. Obecnie mam wiem że prawdopodobnie na początku października czeka mnie radykalna mastektomia a potem radioterapia i być może chemia. Jak to u Pań wyglądało jeżeli chodzi o pracę? Pracuję w biurze, jednak nie mam pojęcia jak szybko wraca się do pracy. Daleka jestem od sytuacji by prosto z łóżka szpitalnego iść do pracy ale muszę coś szefowi zaproponować, jakieś rozwiązanie.

lopuszek76 (offline)

Post #6

21-08-2021 - 08:07:30

Ja miałam najpierw chemię a potem operację. Przez całą chemię pracowałam. To znaczy przy AC brałam 3 dni wolnego a przy PXL to w sumie tylko na ten dzien co wlew. Z perspektywy( co prawda krótkiego czasu po chemii), stwierdzam ze jak ktoś lubi swoją pracę a skutki chemii są znośne to rewelacyjne rozwiązanie. Mobilizuje do działania i zajmuje myśli czymś innym i pokazuje,ze można normalnie zyc smiling smiley

Magdaaa (offline)

Post #7

21-08-2021 - 08:25:24

U mojej mamy było podobie. Przez całą chemię pracowała w biurze. Choć wydawało mi się to nieprawdopodobne, nie było jej w pracy tylko w dniu wlewu i to zarówno przy chemii czerwonej i białej. Na moje prośby o dłuższy odpoczynek, odpowiadała, że dla jej psychiki lepiej jak pracuje bo nie myśli o chorobie. Ale oczywiście każdy organizm jest inny i niektórzy potrzebują przerwy w pracy.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 599
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 14207 dnia 25-04-2022