otorbielony guzek chłonki na ramieniu
Wysłane przez mona1311
beciabecia36 (offline) |
Post #2 06-10-2012 - 20:47:11 |
Legnica |
Mona ja miałam podobnie, ok. 1 m-c po zabiegu pod pachą, stona operowana pojawił mi się guzek 2 cm, bolący, bolały mnie żebra i nie mogłam swobodnie podnosić ręki. Miałam wykonaną biopsję, odciągnięto mi chłonkę (bo się niestety zebrała sie pomimo, że miałam usunięty tylko jeden węzeł-wartownik i nie miałam drenażu po operacji), stwierdzono same komórki zapalne, dostałam antybiotyk, po samej biopsji guzek zmniejszył się do 1 cm a po miesiącu zniknął. Guzek u mnie był powiększonym węzłem na skutek tego, że nie oszczędzałam ręki i wytworzył się stan zapalny
![]() |
elisabeth (offline) |
Post #3 06-10-2012 - 22:06:11 |
Lubuskie |
Witajcie,też mam problem ze zbiorniczkiem chłonki bo tak go nazywają lekarze,wcale się nie zmniejsza mimo punkcji a nawet powoduje stany zapalne .Od operacji miałam juz 6 stanów zapalnych leczonych antybiotykami i szukam porady jak się z tym zbiorniczkiem uporać bo nie mogę zrobić rekonstrukcji piersi
W życiu wszystko ma swój zmierzch. Tylko noc kończy się świtem. |
Anonimowy użytkownik (offline) |
Post #6 14-02-2013 - 18:09:42 |
|
Witam
![]() ![]() Pojawiło mi się dosyć mocne zgrubienie na ręce, pomiędzy nadgarstkiem a łokciem, do tego okropnie boli, biore leki przeciwbólowe i do tego jeszcze ręka spuchła ![]() ![]() |
mona1311 (offline) |
Post #8 14-02-2013 - 22:22:18 |
|
Faktycznie,szybciutko na kontrolę.... a nie przesiliłaś jej ostatnio? Coś manualnego ale długotrwałego? To może dać obrzęk właśnie w okolicy przedramienia, choć nie wiem czy by bolało.
Co do mojej chłonki - nie ma nic. Wszystko znikło. Dopiero teraz mój chemik przyznał się że sądził że to przerzut....a skubany tak mnie pocieszał że to nic takiego, żeby się nie martwić na zapas.. |
amado (offline) |
Post #9 15-02-2013 - 10:57:19 |
|
miałam takie podobne w tym miejscu, też bolało, potem w czasie masowania lazło do góry, do łokcia, pojawiła się też gorączka; pędź do lekarza, ja nie pamiętam, jak to lekarz nazwał, ale dostałam silne leki i powoli minęło, i nie wróciło |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
475
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022