Duży obrzęk
Wysłane przez skyman
skyman (offline) |
Post #1 27-08-2015 - 00:17:36 |
Rzeszów |
Witam, moja mama z obrzękiem walczy już jakoś z 2 lata. Na początku były masaze przez masazystow i w domu, ale niewielkie byly tego efekty a tez nfz nie daje na wiecej niz 2 tyg co kilka miesiecy. Płatne..tez tylko raz pomogly, ale kobieta ktora sie mamą zajmowala zmienila miejsce pracy. Potem mama przerwala bo kompletnie sie poddala..aktualnie tez juz nie daje rady. Domowe metody nic nie daja a reka jest duza, mysle ze ta chlonka wgl nie schodzi. Rekaw byl na poczatku, ale szybko chlonka wracala. Od kilku miesiecy pojawiaja sie codzinne skurcze a wrecz paraliz palcow i ich wykrecanie. Czy codzienne "gladkanie" godzinne przez przykladowo 3 miesiace moze jakos wskorac cokolwiek czy opcja "amputacja reki" jest bardziej realna ?
|
Al_la (offline) |
Post #2 27-08-2015 - 09:50:13 |
k/Warszawy |
Skyman, pisałeś już do naszego eksperta rehabilitanta? Napisz, może coś podpowie.
![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Maja048 (offline) |
Post #5 27-08-2015 - 11:36:56 |
Wronki |
Też z tym walczę...Poszukaj może jest u Was Poradnia Leczenia Obrzęku...może w CO jest możliwość dostania się na rehabilitację...Ja za kilka dni jadę na rehabilitację...
Mi pomogło masowanie...bandażowanie...przez dwa tygodnie i rękaw z rękawiczką noszony codziennie...w Poradni Obrzęku/ dojeżdżałam codziennie 50 km / ![]() |
amazonka1964 (offline) |
Post #7 13-09-2015 - 19:39:46 |
|
Witam
Wrocilam wlasnie z wakacji .. na wakacjach przewrocilam sie na reke po stronie wycietych wezlow chlonnych... dwa dni po reka mi opuchla cala... dziisaj okazalo sie ze to zlamanie malej kosci przy lokciu... zalozyli mi luske gipsowa na reke.... 4-6tygodni mam to nosic... Prosze poradzcie mi co z obrzekiem? czy on jeszcze sie powiekszy?? i jak pielegnowac reke aby go nie bylo?... boje sie tego najbardziej.... ze obrzek pozniej mi nie zejdzie..... jestem 3 lata po operacji oszczedzajacej... |
doubleD (offline) |
Post #8 15-09-2015 - 11:16:29 |
London |
opuchlizna przy zlamaniu sie jak najbardziej zdarza wiec moze nie czas jeszcze panikowac. porozmawiaj z lekarzem/ rehabilitantem na temat jak zapobiec problemom i co zrobic z opuchlizna nawet jesli to tylko reakcja na zlamanie, forum tutaj niestety moze byc malo pomocne chyba ze ktos ma personalne i niedawne doswiadczenie ze zlamaniami. nie wiem jak teraz wyglada zabezpieczenie zlaman ale ruch jest jak najbardziej stosowany jesli jest po temu wskazanie, moze opatrunek da sie dostosowac do twojej sytuacji i stopniowo wprowadzic odpowiednie cwiczenia.
|
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
434
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022