Ból ręki po operacji
Wysłane przez Wiola1975
Wiola1975 (offline) |
Post #1 09-08-2018 - 19:43:04 |
|
Witam serdecznie jestem po operacji oszczędzającej miałam biopsję węzłów chłonnych w trakcie operacji od czasu operacji ręka boli od łokcia aż do ramienia łącznie z łopatką w ostatnich dniach zauważyłam że jest obrzęknięta ćwiczenia nie pomagają masaż limfatyczny też nie może macie jakieś sposoby aby złagodzić ten ból dodam że nawet dotykanie przedramienia bolesne z góry dziękuję za pomoc
|
Wiola1975 (offline) |
Post #3 09-08-2018 - 19:58:24 |
|
Dziękuję za szybką odpowiedź rehabilitację skończyłam jakieś trzy tygodnie temu nic nie pomogło myślę że nawet gorzej lekarz onkolog stwierdził że to jest efekt uboczny i tyle będę na wizycie u innego onkologa zobaczę co mi powie a z okładami wypróbuję
|
Agaba190 (offline) |
Post #4 09-08-2018 - 20:08:53 |
k/Warszawy |
Przykre, że lekarze onkolodzy "olewają" tzw. skutki uboczne operacji i późniejszego leczenia. Miałaś biopsje węzła, czy wyciętego wartownika/wartowniki?.
Na pewno powinnaś kontynuować masaż. Mam nadzieję, że uzyskałaś informację jak go robić. Jeżeli nie to wpisz w google - masaż ręki po operacji wycięcia węzłów i obejrzyj filmy. Chodziłam kiedyś prywatnie na masaże do specjalisty od amazonek i on zaczynał masaż od udrożnienia węzłów śródpiersiowych, podobojczkowych i pachwinowych ( to nie pomyłka). Zaskoczył mnie na pierwszym masażu jak kazał zdjąć spodnie ![]() ![]() Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. Mark Twain |
Wiola1975 (offline) |
Post #5 09-08-2018 - 20:13:37 |
|
Powiem szczerze że nie wiem czy usunięty został wartownik jeden lekarz mówi że nie inny że tak w wyniku mam że znaleziono 4 węzły chłonne chyba znam taka rehabilitantkę spróbuję z nią pogadać o takim masażu dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie a jeżeli chodzi o sposób masażu to mam broszurkę na ten temat
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 09-08-2018 - 20:15:33 przez Wiola1975. |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
659
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022