Gdzie najlepiej wysłać mamę

Wysłane przez Hircyn 

Hircyn (offline)

Post #1

25-05-2016 - 09:57:59

Witam serdecznie Drogie Panie winking smiley

Mam takie pytanie. Otóż moja mama jest amazonką. Co prawda od zabiegu minęło już wiele lat, jednak przez ten cały czas nigdzie nie wyjeżdżała do sanatorium, itp. Mama ma 66 lat i chciałbym ją wysłać na kilka dni w jakieś dobre miejsce, w którym mogłaby trochę odpocząć. Chciałbym, aby było to miejsce gdzie można wysłać prywatnie, bo na refundację nie liczę. Polecicie mi Panie jakieś dobre miejsce. Może być w dowolnej części kraju. I też możecie mi napisać co powinienem załatwić, bo jestem w tym zielony.

Dziękuję za ewentualne odpowiedzi.

dziubas (offline)

Post #2

25-05-2016 - 10:31:12

Gdańsk 

Proponuje przejrzeć dział o sanatoriach [amazonki.net], bo najlepiej wysłac mame tam gdzie rehabilituja sie pod okiem specjalistów amazonki. Moim zdaniem jest kilka odpowiednich miejsc, sama tez z nich jeszcze nie korzystałam i szkoda...Jesli warunki finansowe na to pozawalają mozna skorzystać prywatnie. Niedawno dowiadywałam sie w MOPRze o warunki dofinansowania turnusów rehabilitacyjnych (2 tyg) i zdziwiłam sie , bo granica dochodu do dofinansowania jest dla wieloosobowego gospodarstwa troche ponad 2tys zl, a w przypadku jednoosobowego ponad 2600 zł! O dofinansowanie trzeba wnioski składac w okresie styczeń-marzec więc warto o tym w przyszłym roku pamietać. Oprócz tego trzeba mieć stwierdzona niepełnosprawność, co po mastektomii nie powinno byc trudne...Na skierowanie do sanatorium w ramach NFZ czeka sie teraz ponad rok wiec tez warto wziąc wniosek od lekarza rodzinnego i wraz z potrzebnymi badaniami złozyć i czekać cierpliwie, bedzie jak znalazł na nastepny rok. Jezeli załatwia sie prywatnie trzeba mysle po prostu zadzwonić do danego sanatorium i tam juz wszystko powiedzą. Jestem przekonana, ze mamie tak sie to spodoba, że będzie chetnie wyjeżdżała nawet dwa razy do roku! Pozdrowienia dla mamy! Prosze ja zachecić by odwiedzała nasze forum, bo jej doświadczenie z choroba moze byc pomocne "świezynkom", chyba, ze nalezy do tych osób, które nie chca do tego wracać - do tego ma prawo. duży uśmiechserce

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

Barbara1 (offline)

Post #3

02-06-2016 - 13:49:35

W Kołobrzegu jest taki ośrodek nazywa się Magnolia prowadzi turnusy rehabilitacyjne dla amazonek. Super jedzenie i wspaniała baza zabiegowa. Byłam w nim w lipcu 2015 roku. Stosunkowo niedrogo jak na lipiec i Kołobrzeg. Polecam mamie.

niemowlak (offline)

Post #4

17-12-2020 - 11:32:19

Wrocław 

w tym wieku po 60+ warto zastanowić się również nad rekonwalescencja po koronawirusie, niesie ona za sobą kompleksową rehabilitacje oddechową i ćwiczenia pomagające zregenerować także płuca.

xiouken (offline)

Post #5

27-09-2024 - 15:18:33

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 817
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024