Sanatorium prewencyjne

Wysłane przez Amazonki.net 

mkiuglb76 (offline)

Post #1

20-12-2015 - 15:37:44

Mam nadzieję, że spróbujęmniam tego torciku w Pieniawie

eM

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 20-12-2015 - 15:38:34 przez mkiuglb76.

mkiuglb76 (offline)

Post #2

20-12-2015 - 15:41:12

no to wiadomość z pierwszej ręki :-) bardzo dziękuję jutro dzwonię. A czy na zabiegi trzeba wychodzić poza ośrodek? Pozdrawiam i miłego pobytu meloman
nadi
Nieprawda w Wielkiej Pieniawie są jedynki jak się wcześnie zadzwoni i zarezerwuje, ja teraz 20.12.2015 jestem w jedynce i jeszcze parę dziewczyn smiling smiley

eM

nadi (offline)

Post #3

20-12-2015 - 17:06:07

wszystkie zabiegi (106) są w ośrodku, warunki bardzo dobre, jedzenie też, potrzebny dobry humoruśmiech

mkiuglb76 (offline)

Post #4

20-12-2015 - 17:28:01

a czy jest basen w ośrodku, czy można w szlafroku chodzić na zabiegi? A drenaż limfatyczny profesjonalny, bo to różnie bywa.....ile zabiegów przysługuje? A o tej porze jest tam co robić? Sorry, ze tak zamęczam pytaniami ale wolę wiedzieć co nieco uśmiech
nadi
Nieprawda w Wielkiej Pieniawie są jedynki jak się wcześnie zadzwoni i zarezerwuje, ja teraz 20.12.2015 jestem w jedynce i jeszcze parę dziewczyn

eM

nadi (offline)

Post #5

20-12-2015 - 18:38:30

w ośrodku są dwa baseny, jeden do ćwiczeń drugi duży bardzo ładne , możesz chodzić w szlafroku ale większośc nie chodzi, rzecz gustu, mamy około 106 zabiegów plus spotkania z dietetyczką, lekarzem 3x, onkologiem 2x ma odpowiedz na każde pytanie, super lekarka, treningi relaksacyjne, instruktarz automasażu,zabiegi:codziennie basen, nawet w sobotę, gimnastyka,masaż kręgosłupa, drenaż limfatyczny(bardzo dobry), BOA,kąpiel perełkowa, rowerki i bieżnia i inne.Wieczorami wypady na tańce a można też na różne wycieczki, biuro jest w WP, możesz zabrać korony czeskie i euro bo jest wycieczka np. do Drezna zresztą zobacz sobie DAR TUR Polanica Zdrój, my mamy bardzo ładną słoneczną pogodę więc spacery też, pozdrawiam duży uśmiech

mkiuglb76 (offline)

Post #6

20-12-2015 - 21:22:05

Nadi bardzo Ci dziękuję - brzmi optymistycznie. A z wycieczek to skorzystałabym prawie wszystkich a na pewno Drezno Wiedeń Książ Wrocław Praga.

eM

nadi (offline)

Post #7

21-12-2015 - 20:24:23

mkiuglb76 dzwoniłaś? jestem ciekawa co załatwiłaś smiling smiley

mkiuglb76 (offline)

Post #8

22-12-2015 - 18:45:44

Yesssssrotfl dzwoniłam i zarezerwowałam jedynkę - jeszcze zdążyłam. Co prawda Pani powiedziała, że ma nadzieję, że nic się nie zmieni i żeby przed przyjazdem się odezwać ale to pewnie tylko formalność - mam nadzieję. Dzięki Nadi uśmiech Pozdrawiam

eM

nadi (offline)

Post #9

22-12-2015 - 21:01:32

Też się cieszę bo nie ma to jak samej w pokoju radocha , mnie też mówiła, że może sie co zmienić a mam jedynkę. No ja niestety jutro wyjeżdżam - wszystko co dobre szybko się kończy- Pa miłego pobytu uśmiech

Olusia918 (offline)

Post #10

24-12-2015 - 21:40:31

Gacki 

Witam Was dziewczynki wieczorowosmiling smiley)
Jestem amazonką od dwóch lat - leczenie skończyłam 5 stycznia tego roku. Chciałabym bardzo gdzieś pojechać na tydzień - dłużej nie mogę - nawet jesli zapłaciłabym za taki pobyt.
Swego czasu do naszego klubu amazonki przyszła oferta takich tygodniowych pobytów z Rymanowa Zdroju. Czy jeszcze gdzieś można byłoby skorzystać z takiej formy rehabilitacji i przy okazji odpoczynku?

mkiuglb76 (offline)

Post #11

27-12-2015 - 22:18:25

Polecam sanatorium Wrzos w Ciechocinku specjalizujące się w rehabilitacji amazonek.

eM

Janina.S (offline)

Post #12

28-12-2015 - 14:39:12

widły Soły i Wisły 

Olu , taki tygodniowy pobyt z dwoma zabiegami dziennie możesz wykupić w Bukowinie Tatrz. - "RYSY"
lub w Wiśle - "JUBILAT" . Byłam w tych ośrodkach na 2-tyg. turnusach rehabilit. i byłam zadowolona
zabiegi i basen na miejscu i jedzonko smaczne .
Jeśli Cię to interesuje mogę dokładniej odpowiedzieć .
A jeszcze "DAMIS" w Krynicy Górskiej - też super. - polecam .uśmiech

.....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać
....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.
...

Pati02 (offline)

Post #13

05-01-2016 - 14:33:29

Od 10.01 będę w sanatorium w Krynicy Górskiej. Może któraś dziewczyna będzie w Krynicy w tym czasie ? Chętnie się spotkam na kawie kawatak

iwet (offline)

Post #14

07-01-2016 - 22:43:49

Warszawa 

Czy była któraś z Was sanatorium w Szczawnie Zdroju"Dom Zdrojowy"?Jakie są tam warunki i ogólnie interesuje mnie wszystko. Mam skierowanie z zus-u.

Basia121 (offline)

Post #15

07-01-2016 - 23:29:16

Witam może ktoś jedzie do Polanicy Zdroju od 30 maja do 22 czerwca i może ktoś jedzie w tym terminie z okolic Trójmiasta ?

Basia121 (offline)

Post #16

08-01-2016 - 00:01:31

Mam jeszcze jedno pytanie czy w Wielkiej Pieniawie są dla amazonek jakieś pokoje z balkonem ? Z góry dziękuje za odpowiedź.

nadi (offline)

Post #17

08-01-2016 - 18:52:04

nie ma balkonówuśmiech

Basia121 (offline)

Post #18

09-01-2016 - 15:07:44

Dziękuję bardzo Nadi.

Basia121 (offline)

Post #19

09-01-2016 - 15:55:38

Nadi mam jeszcze pytanie co do pokoi są one chociaż słoneczne czy od strony północnej ciemne i przygnębiające i jak wyglada nas pilnowanie musimy być punktualnie o 22 i zamykają nam drzwi czy w miarę rozsądku i czy mamy odgórnie narzuconą dietę czy możemy być na normalnej .Z góry dziękuję za odpowiedź i życzę udanego wekendu.Pozdrawiam.

nadi (offline)

Post #20

09-01-2016 - 18:01:34

Ja trafiłam na pokoje bez słoneczka (nawet jedynka) ale nie powiedziałabym, że były przygnębiające, to zależy od towarzyszki i własnego humoru smiling smiley, są też na pewno słoneczne ale ja nie wiem, jeżeli chodzi o pilnowanie to w trosce o nas panie pielęgniarki około godz.21 sprawdzają jak się czujemy - ale my mamy być o 22 więc nie musi nas być w pokoju natomiast powinnyśmy na tą godzinę wrócić bo zamykają drzwi jednak portier otwiera po 22 bo przecież są tam też komercyjni a oni nie maja zakazów. Dietę prosisz lekarza i dostajesz, dziewczyny miały nawet wegetariańską, ale jedzenie jest dobre. smiling smiley

Basia121 (offline)

Post #21

09-01-2016 - 22:00:23

Dziękuję bardzo Nadi i pozdrawiam.

ankadubi (offline)

Post #22

14-01-2016 - 08:25:34

nadi
w ośrodku są dwa baseny, jeden do ćwiczeń drugi duży bardzo ładne , możesz chodzić w szlafroku ale większośc nie chodzi, rzecz gustu, mamy około 106 zabiegów plus spotkania z dietetyczką, lekarzem 3x, onkologiem 2x ma odpowiedz na każde pytanie, super lekarka, treningi relaksacyjne, instruktarz automasażu,zabiegi:codziennie basen, nawet w sobotę, gimnastyka,masaż kręgosłupa, drenaż limfatyczny(bardzo dobry), BOA,kąpiel perełkowa, rowerki i bieżnia i inne.Wieczorami wypady na tańce a można też na różne wycieczki, biuro jest w WP, możesz zabrać korony czeskie i euro bo jest wycieczka np. do Drezna zresztą zobacz sobie DAR TUR Polanica Zdrój, my mamy bardzo ładną słoneczną pogodę więc spacery też, pozdrawiam duży uśmiech

Szanowne Panie!
Dzięki za informacje, które umieszczacie na forum. Bezcenne źródło informacji!róże
Z mapki znalezionej na 2016 rok na stronie ZUS [www.zus.pl]
wynika, że mamy 5 ośrodków do wyboru.

Wszystkie bardzo polecacie
1. Polanica - Wielka Pieniawa
Dzięki „nadi” wiemy że:
Wpis powyżej oraz
Mamy możliwość rezerwacji jednoosobowych pokoi bez balkonu, (potwierdzone w grudniu 2015 przez mkiuglb76)
Dostosowanie diety (nawet wegetariańska)
Znalazłam wiele zachwytów jeśli chodzi o
2. Ciechocinek
Chociaż tu było ryzyko w ubiegłym roku, że bez zapowiedzenia kierowali do Aleksandrowa (dzięki sabre17 i danka58), o którym krążą bardzo bardzo słabe opinie.
A chociaż
3. Świeradów – Czerniawa
to nie to co Polanica, ale też pozytywne opinie znalazłam wśród Waszych postów
4. Inowrocław – Kujawiak
Polecany (b.tyka)

Nie odnalazłam w ciągu ostatniego roku informacji o
5. Szczawnie
Bardzo proszę dziewczyny, które były ostatnio o podzielenie się tą wiedzą, bo warszawski ZUS tutaj teraz proponuje marcowe terminy.
z góry dziękuję!

iwet (offline)

Post #23

14-01-2016 - 11:53:06

Warszawa 

Super to zrobiłaśbrawoDo Szczawna mam skierowanie w kwietniu.

bbozena (offline)

Post #24

26-01-2016 - 16:52:03

Witam wszystkie Panie. Byłam w Wielkiej Pieniawie z Prewencji ZUS w 2014r. na przełomie czerwca i lipca.Przychylam się do opinii innych, super zabiegi, super pokoje na parterze boczna strona lewa od głównego wejścia, jest też wejście osobne bezpośrednio na naszą stronę. Polecam..W zeszłym roku byłam w Ustroniu w Rosomaku na turnusie obrzękowym 28 dni. Skierowanie zściągnełam ze stronki Rosomaka finansowane z NFZ ale my nic nie płacimy , czeka się 18 m-cy. Najlepsza rehabilitacja. Musi być tylko pomiar ręki i obrzęk nawet nieduży. Skierowanie wypełnia onkolog. Jest bandażowanie reki oprócz innych zabiegów. Na koniec turnusu przy obrzeku 2 stopnia dostaje się recepty na rekaw i rękawiczkę. Receptę wypełnia rehabilitant, ja dostałam 2 rekawy jeden dzienny dofinansowuje NFZ, a drugi nocny, Jestem bardzo zadowaolona i po upływie 1 roku mogę starać sie znowu do Rosomaka.Tak też zrobię , ale dopiero latem i będę czekać na zakwalifikowanie. w Tym roku byłam na komisji w ZUS i dostałam Inowrocław Kujawiak od 28 maja.Koleżanki z którymi była w sanatorium bardzo chwalili zabiegi. Ciekawe czy coś się zmieniło. Czy można rezerwować jedynkę. Chociaż 2 też dobre bo jest z kim pogadać,pójść na spacer. Zawsze miałam 2 osobowy pokój a i koleżanki fajne. a może tym razem wybrać jedynkę.

mkiuglb76 (offline)

Post #25

30-01-2016 - 09:28:36

Fajnie, że się dzielicie wrażeniami z pobytu - człowiek nie jedzie "w ciemno" :-) Mam jeszcze pytanie: czy możliwe jest skrócenie pobytu, wyjazd dzień wcześniej - czy jest z tym problem? Jak to jest w Pieniawie? Turnus teoretycznie kończy mi się w piątek, czy mogę wyjechać w czwartek? Miłego dnia :-)

eM

bbozena (offline)

Post #26

01-02-2016 - 17:03:53

Nie ma możliwości wcześniejszego wyjazdu., bo karty informacyjne dają w dniu wyjazdu. Ja chciałam wyjechać po południu, bo nie było już zabiegów i dzieci moje były samochodem i chciałam się znimi zabrać, a autobus miałam dopiero następnego dnia w godzinach nocnych.Prosiłam że po śniadaniu jak będę mogła jechać to cały dzień muszę coś ze sobą zrobić bo autobus mam o 22. Więc poszli mi na rękę i o godz. 19 dostałam kartę informacyjną , ale klucze zdałam i mogłam opuścić ośrodek po godz.24,00 czyli ostatniego dnia.

mkiuglb76 (offline)

Post #27

04-02-2016 - 18:39:03

To jeśli ostatnim 24-tym dniem pobytu jest piątek, to kiedy mogę wyjechać?
bbozena
Nie ma możliwości wcześniejszego wyjazdu., bo karty informacyjne dają w dniu wyjazdu. Ja chciałam wyjechać po południu, bo nie było już zabiegów i dzieci moje były samochodem i chciałam się znimi zabrać, a autobus miałam dopiero następnego dnia w godzinach nocnych.Prosiłam że po śniadaniu jak będę mogła jechać to cały dzień muszę coś ze sobą zrobić bo autobus mam o 22. Więc poszli mi na rękę i o godz. 19 dostałam kartę informacyjną , ale klucze zdałam i mogłam opuścić ośrodek po godz.24,00 czyli ostatniego dnia.

eM

Al_la (offline)

Post #28

04-02-2016 - 18:49:24

k/Warszawy 

W piątek po otrzymaniu wypisu uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

mkiuglb76 (offline)

Post #29

04-02-2016 - 19:31:49

Al_la
W piątek po otrzymaniu wypisu uśmiech
dzięki :-) fajnie, jeszcze nie wyjechałam a już planuję powrót :-)

eM

mkiuglb76 (offline)

Post #30

08-02-2016 - 23:45:07

Czy jadąc na rehabilitację z ZUS, mając orzeczenie w stopniu umiarkowanym, mogę wykorzystać dni przysługujące na turnus rehabilitacyjny?

eM
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 833
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024