Sanatorium prewencyjne
Krynia58 (offline) |
Post #1 26-08-2016 - 10:13:49 |
Warszawa |
M., byłam w sanatorium z prewencji w 2013r. Wtedy byłam na zasiłku rehabilitacyjnym, ale były też panie które pracowały i one na czas pobytu w sanatorium dostały zwolnienia lekarskie. Składałam w tym roku też, ale dostałam odmowę- nie spełniam kryteriów....trudno. Zadzwoń do miejsca w które jedziesz i zapytaj, czy masz brać urlop czy dostaniesz zwolnienie.
Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
mrgaga (offline) |
Post #3 13-09-2016 - 23:30:55 |
|
Witaj. Jestem po całkowitym usunięciu piersi i 8 węzłów chłonnych. Zabieg miałam w 2009r. Cały czas mam spuchniętą rękę. W tym roku byłam w ramach prewencji czwarty raz w sanatorium. Nie rozumiem dlaczego Ci nie przyznano. Jeśli pracujesz, składaj odwołanie. Nic nie tracisz, najwyżej jeszcze raz nie przyznają. Osobom na emeryturze nie przysługuje prewencja. Możesz jechać tylko z NFZ-u. Pozdrawiam i życzę zdrówka.
|
Al_la (offline) |
Post #5 02-10-2016 - 10:46:41 |
k/Warszawy |
Zabiegi będziesz miała od śniadania do kolacji, więc nie będzie czasu na nudę
Poza tym Polanica jest piękna, będziesz się dotleniać i prowadzić ożywione życie towarzyskie W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
zosiaa (offline) |
Post #8 11-10-2016 - 20:46:30 |
Okolice Krakowa |
Witaj M . W Polanicy jest super. Zabiegi super, basen z gimnastyką dla amazonek. Polecam wycieczkę do Pragi, Wambierzyc czy Skalnego Miasta. Dobrze być swoim autkiem bo mozna zwiedzic okolicę . Miłego odpoczynku Ci życzę. ( a w sobote i w niedzielę tańce) i lampeczka
|
Bena (offline) |
Post #12 12-10-2016 - 14:02:13 |
|
Witam.Jadę do sanatorium prewencyjnego Kujawiak do Inowrocławia od 02.11.2016 z woj.podlaskiego.Może któraś z pań była w tym sanatorium i napisze jakieś informacje o pobycie. Termin jest niecikawy ale liczę na dobre zabiegi i oczywiście doborowe towarzystwo.
|
domina13 (offline) |
Post #13 12-10-2016 - 14:18:18 |
Piotrków Tryb. |
Byłam 2lata temu w Kujawiaku bardzo mile zaskoczona pokoje super 2-osobowe,tv ,radio,mała lodówka .Opieka cudowna trafiłam do pani dr.Lewandowskiej,wspaniała kobieta znająca się na rzeczy,pielęgniarki uprzejme.Zabiegi i rechabilitanci wspaniali,(tylko trochę dużo140),jedzenie dobre nic nie dokupywałam prócz owoców.Naprawdę warto było jechać,polecam
4xAC,4xDXL Mastektomia Carcinoma ductale infiltrans mammae.ER-TS 4/8;PR-TS 8/8;HER 2;0 ;Ki67-2%(styczeń2014); Wznowa:NST G2; ER-80%;PR-99%;HER2-0;Ki67-12,9%(maj 2015)xeloda x4;nawelbina x9;sindaxel x7;cisplatyna x3;zoladex+symex(kwiecień-sierpień),zoladex+egristrozol(wrzesień);14-25.11.16r-kastracja radiologiczna;30.11.16r-Faslodex;14.12.16r-drugi Faslodex;28.12.2016r-trzeci Faslodex;25.01.2017r-czwarty Faslodex;27.02.2017r-pierwszy wlew chemii CMF;20.03.2017-drugi wlew CMF |
Janina.S (offline) |
Post #15 19-10-2016 - 18:20:21 |
widły Soły i Wisły |
Psewa , nie martw się pogodą , ja też jadę w góry w prawdzie Karpaty- Krynica zdr. i mam nadzieję że własnie przełom listopadai grudnia
to będzie lekka zimka z małym mrozem i opruszonymi śniegiem drzewami - takiej aury sobie życzmy po 20 listopada. /mój turnus 17, XI- 08,XII/ .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Maria2507 (offline) |
Post #16 28-10-2016 - 20:53:10 |
Więcbork |
Ewka jestem w tej chwili w Szczawnie.Nie masz się czego obawiać ja też się bałam jechać bo czytałam różne opinie.Ewa Amazonki są na parterze w jednym skrzydle pokoje czyste ładne łazienki w pokojach.Mogę ci podpowiedzieć że najładniejszy pokój to 11 a i 11b stylowo urządzone.Czajnik na korytarzu.Dużo wycieczek .Jedzenie dobre i wystarczająco nie ma potrzeby dojadania a ja już lubię zjeść. Dużo zabiegów.Ja mam bardzo dużo masaży na kęgosłup(16).Telewizja za pokój 92 zł 10 zł internet.Nie wiem co by cię jeszcze interesowało śmiało pytaj. Acha wszystkie zabiegi w Domu Zdrojowym nigdzie nie musimy chodzić tylko na basen dowozi bus 4 min.do Wałbrzycha.Pozdrawia
Witam wszystkie Amazonki Jadę na turnus dla Amazonek z ZUS do Szczawna -Zdroju od 27.10 do 19.11.2016.Może któraś jedzie w tym samym terminie |
psewa (offline) |
Post #17 30-10-2016 - 19:46:33 |
|
Dzięki za wiadomość Mario, cieszę się że warunki dobre. Jak często wyjeżdżacie na basen? Co przepisują oprócz masaży? Czy są zajęcia z psychologiem i czy dużo czasu zajmują? No może już dosyć tych pytań A jeszcze na koniec czy są jedynki, czy amazonki zawsze w dwójkach? Baw się dobrze pozdrawiam i życzę dobrej pogody a nie
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-10-2016 - 19:47:15 przez psewa. |
Maria2507 (offline) |
Post #18 02-11-2016 - 10:35:41 |
Więcbork |
Ewka wyjazdy na basen zaczynamy w tym tyg pierwsza grupa środa druga czwartek na cały turnus mam 6 razy basen są masaże klasyczne masaże limfatyczne kąpiele perełkowe z hydromasażem(to lubię najbardziej) ćwiczenia w Fitness Klub ćwiczenia manualne ćwiczenia grupowe no i spotkania z psychologiem.Nie jest tak złe bo można wskakiwać na zabiegi nie w swoich godz.Nie przeskoczysz godz masażu klasycznego.Ale całe popołudnie jest już wolne.A pogodę mamy wspaniałą dziś jestem 7 dzień i dosłownie wiosna tak cieplutko.Napiszę ci o basenie jutro bo jutro jadę.Pozdrawiam i jak coś to pytaj.Chętnie odpowiem .
Witam wszystkie Amazonki Jadę na turnus dla Amazonek z ZUS do Szczawna -Zdroju od 27.10 do 19.11.2016.Może któraś jedzie w tym samym terminie |
M. (offline) |
Post #20 14-12-2016 - 19:35:33 |
|
W 2017 r. ZUS kierował będzie do: Ciechocinka, Inowrocławia, Polanicy (tak jak dotychczas) i nowe miejsca: Rymanów-Zdrój i Zielona Góra. Gdyby Któraś z Was dostała skierowanie do tych ostatnich prośba o info, jakie są to ośrodki.
eM Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 14-12-2016 - 19:35:56 przez M.. |
M. (offline) |
Post #22 15-12-2016 - 19:09:14 |
|
Tak mniej więcej na wczoraj: ZUS kieruje do miejsc najbliższych a więc z woj. mazowieckiego do Ciechocinka (pewnie i Inowrocławia) terminy w tej chwili są na IV, V; do Polanicy na III ale do nowego miejsca w Rymanowie można już pojechać w styczniu/ lutym. eM |
dziubas (offline) |
Post #27 05-01-2017 - 10:32:32 |
Gdańsk |
Beniu! popatrz tutaj [www.e-podroznik.pl] a jak coś sie zdezaktualizowało to poszukaj na stronie e-podróżnik, radziłabym Ci pojechac 15go, troche doplacisz
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
beniah (offline) |
Post #29 05-01-2017 - 21:52:36 |
ROZTOCZE |
Dziubasku dziekuję za wiadomość .Czeka mnie długa droga i już nawet myślałam o zmianie miejsca gdzieś bliżej .Byłam 2 lata temu w Jantarze było kilka dziewczyn z Gdańska bardzo mile wspominam tamten turnus .Teraz nie mamy już morza ,a szkoda . Jak sprawdzić gdzie w tym roku możemy jechać ?Może ktoś wie? proszę o pomoc .Pozdrawiam Ciebie i wszystkie Amazonki.
|
bbozena (offline) |
Post #30 06-01-2017 - 17:58:16 |
|
beniach. Z okolic Biłgoraja masz prawdopodobnie autobus Hrubieszów- Wrocław, kursuje codziennie w godzinach wieczornych. Ja jechałam nim do Polanicy 3 lata temu. Wsiadałam o godz. 21oo w Stalowej Woli a o 6,00 rano byłam we Wrocławiu. We Wrocławiu czekam około godziny i miałam autobus do Kudowy przez Polanicę. Bardzo dobre połączenie na godz. 8,00 jesteś na miejscu. Ja byłam jako jedna z pierwszym, ponieważ cały dzień dziewczyny przyjeżdzały. Pokoje są 2 osobowy ale jak chcesz możesz zarezerwować sobie jedynkę. W tym roku jadę do Rymanowa Zdrój od 29 maja jest to nowy ośrodek w Bieszczadach. Nie wiadomo jak tam jest myślę że dziewczyny które są od 2 stycznia jak wrócą to coś napiszą. Wybrałam Rymanów bo jest trochę bliżej niż inne ośrodki. Jestem z podkarpacia, a poza tym byłam już z Zus w Augustowie , w Polanicy , a w zeszłym roku w Inowrocławiu, Powiem wam że najlepsza rehabilitacja jest w Inowrocławiu, dotyczy to wszystkich zabiegów a szczególnie masażu limfatycznego. Polanica to piękny kurort ale oprócz basenu i gimnastyki rehabilitacja jako tako. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, jesli ktoś wie coś na temat Rymanowa proszę o info.
|