Sanatorium prewencyjne

Wysłane przez Amazonki.net 

mania (offline)

Post #1

05-02-2014 - 16:48:08

Szczecin 

Aagunia, nie zastanawiaj się - składaj, fakt że najwięcej na turnusach jest dziewczyn z krótkim stażem, ja jestem 4 lata po i nie zamierzam odpuszczać, mam zamiar co roku jeździć do sanatorium. Na turnusach spotkałam dziewczyny z jeszcze większym stażem. To że pracujesz i nie korzystasz ze zwolnień nie przeszkadza w uzyskaniu skierowania. Pozdrawiam uśmiech

jolka195700 (offline)

Post #2

05-02-2014 - 18:48:45

Ja też nie korzystam ze zwolnień,pracuję jak dawniej na pół etatu.Sanatorium dostałam bez wizyty u orzecznika.Polanica jest super,niewiem jak gdzie indziej,ale tu zabiegi bardzo pomocne.

mycha (offline)

Post #3

17-02-2014 - 12:14:36

Hej dziewczyny -jadę od 30 lipca do Stegny- ZUS mnie rehabilituje uśmiech

mania (offline)

Post #4

17-02-2014 - 16:33:10

Szczecin 

Hej Mycha, jakiś taki odległy termin masz, tak chciałaś?
Sama składałaś wniosek, czy też ZUS sam zadbał o Ciebie?
Miałaś inne miejsca do wyboru?
Musiało być super w Stegnie, bo widzę, że fundujesz sobie powtórkętak

sasky7 (offline)

Post #5

17-02-2014 - 18:24:36

Warszawa 

Maniu
Czy to możliwe, żeby ZUS sam pamiętał i ... przysłał "zaproszenie"?
Pytam, bom jeszcze nieobyta oczko
(byłam raz w życiu: wysłałam w maju/pojechałam w lipcu uśmiech )
... a nie pogniewałabym się na kolejny wyjazd i nie wiem, czy mam nieść wniosek do onkologa i wysyłać, czy liczyć na pamięć ZUSu?

mycha (offline)

Post #6

17-02-2014 - 18:55:02

ja sama wybrałam taki termin ponieważ mam tak planowany urlop w pracy,do wyboru miałam jeszcze Połczyn Zdrój sanat Gryf ale brak opini dziewczyn które tam były więc wybrałam morze ,byłam tam w ubiegłym roku rehabilitacja super więc powtórkauśmiech

mycha (offline)

Post #7

17-02-2014 - 18:58:43

sama składałam wniosek-orzecznik ZUS mnie pozwał przed swoje oblicze aby sprawdzić czy nie kombinujęniedowiarek

mania (offline)

Post #8

17-02-2014 - 21:11:21

Szczecin 

Sasky - ZUS owszem pamięta, ale tylko wtedy gdy płaci Ci zasiłek. Gdy już wrócisz do pracy sama musisz upomnieć się o wyjazd do sanatorium. Wydrukuj wniosek i zanieś do onkologa lub rodzinnego, ja swój mam już w szufladzie, czekam tylko na odpowiedni moment, tak żeby przydzielili mi na wrzesień.prosi
Mycha - do orzecznika zawsze chyba trafiamy, jeśli sami staramy się o wyjazdmyśli

danka58 (offline)

Post #9

18-02-2014 - 14:44:34

k/Gniezna 

Oj Mycha ja tez wybieram się do Stegny. Moze uda mi sie od 30.07. Musze zlozyc wniosek.

W życiu piękne są tylko chwile i dla tych chwil warto żyć.

annag (offline)

Post #10

23-02-2014 - 12:51:00

Konstancin 

Witam,
Poradżcie mi jak dostać skierowanie do Stegny. Podobno dla Mazowieckiego dają tylko Inowrocław. Tam Było fajnie ale chciałabym zmienić, może jakies morzeduży uśmiech
W poniedziałek będę składała wniosek
Pozdrawiam

caca (offline)

Post #11

23-02-2014 - 13:40:40

SŁUPSK 

MYCHA ja byłam w Połczynie Zdroju duży uśmiech przyznam się szczerze wg mnie żadna rewelacja. Jezeli jedziesz z ZUS-u to sa pokoje 2 -osobowe.Zabiegów jest dużo (full wypas) ale godziny ich stosowania rozciągnięte na cały dzień. Jest basen kryty w budynku (do rehabilitacji) i basen otwarty (trzeba płacić za leżaki).Jedzenie było smaczne i zaspakajało moje potrzeby.Duży park wokół budynku, codziennie dyskoteki (do 22) w kawiarniach (dwie na terenie sanatorium) napoje ,piwo, jedzenie jest w nich drogie. Miejscowość jest mała ,nie ma co zwiedzać. Internet kiepsko działa ,trzeba latać z lapkiem po budynku (ja znalazłam miejsce na korytarzu). Telewizja w pokojach jest ale odpłatna ( coś około 90 zl za pobyt). Jednym słowem bardzo nudno tam jest ,najlepiej jest mieć samochód wówczas można pozwiedzać okoliczne miejscowości. owszem proponują tam wycieczki do Kołobrzegu ,Berlina i coś tam jeszcze ale wg mnie są drogie i mało czasu jest na nich dla siebie. Ot i cały Połczyn. duży uśmiech

annag (offline)

Post #12

23-02-2014 - 15:06:19

Konstancin 

Dzięki Cacaduży uśmiech

mycha (offline)

Post #13

23-02-2014 - 15:58:21

Dzięki caca za informacje odnośnie Połczynauśmiech

mycha (offline)

Post #14

23-02-2014 - 16:06:20

annag-jeżeli chodzi o skierowanie do sanatorium to pani z ZUS która dawała mi skierowanie mówiła że mają polecenie wydawać skierowania do miejscowośći najbliżej twojego miejsca zamieszkania -/do 200/ km,dla mnie to był Połczyn Zdrój lub Segnauśmiech-wybrałam Stegnę ,spróbuj potargować miejscowość.

annag (offline)

Post #15

24-02-2014 - 11:27:03

Konstancin 

Dobra, dziękibuzki

Ulik (offline)

Post #16

25-02-2014 - 15:11:57

Zielona Góra 

Witajcie;
Ja bedąc na komisji rentowej odrazu w orzeczeniu miałam zapis o sanatorium z prewencji ZUS.
Dostałam już nawet skierowanie do Goplany w Świerarowie Zdroju od 16 maja.
Będę jednak zamieniać na Inowrocław z uwagi na ciągły obrzęk limfatyczny / niewielki ale jest/ mają tam "podobno" więcej specjalistycznych zabiegów .
Napiszcie Kochane jak tam jest...Dzięki z góry...
Buziaczki i dużo zdrówka

mania (offline)

Post #17

26-02-2014 - 13:22:01

Szczecin 

Ulik,
to w tym roku jest dla nas Goplana w Świeradowie?
W zeszłym roku dziewczyny jeździły do Centrum Rehabilitacji w Czerniawie Zdroju. Na swojej stronie mają zapis, że w 2014 prowadzą rehabilitację dla schorzenia OGP. Tam właśnie chciałabym jechać w tym rokuuśmiech

Ulik (offline)

Post #18

26-02-2014 - 20:09:12

Zielona Góra 

Maniu,
ja dostałam "przydział" wlaśnie do Goplany.
Goplana należy do Uzdrowisk Świerardów-Czerniawa.
Rezygnuję dlatego, bo podczas rozmowy telefonicznej z ośrodkiem, nie potrafili określić zabiegów jakie będą.
Dmucham na zimne. W zeszłym roku pojechałam na rehabilitację za własne pieniądze. Na stronie internetowej sanatorium wszystko było pięknie i ładnie. Na miejscu okazało się,że nie mają żadnych zabiegów dla Amazonek, nawet zwykłych ćwiczeń. Zmarnowałam czas i pieniądze.
Chcę dlatego zamienić na Inowrocław, tam mają podobno fajny program dla nas.buzki
Tak przynajmniej uważają moje koleżanki Amazonki z Zielonej.

danka58 (offline)

Post #19

02-03-2014 - 13:06:42

k/Gniezna 

Stegna tez jest super. Chce znow pojechac tam w tym roku

W życiu piękne są tylko chwile i dla tych chwil warto żyć.

marjolus (offline)

Post #20

03-03-2014 - 15:23:19

otwock 

Augustów

Jadę do Augustowa
od 15 marca kto jedzie w tym terminie?

sasky7 (offline)

Post #21

03-03-2014 - 20:04:04

Warszawa 

Składałaś papiery w grudniu?

Byłam w Augustowie w lipcu/sierpniu 2013.
Wtedy to był środek sezonu. Oj ... działo się oczko

W marcu Augustów jeszcze śpi snem zimowym.
Na pewno będzie spokojniej.
I jest gdzie pospacerować uśmiech

P.s. poza zabiegami zleconymi przez lekarza można przy okazji odwiedzić stomatologa ("szefowa" przyjmuje na miejscu).

marjolus (offline)

Post #22

05-03-2014 - 17:32:27

otwock 

składałam w lutym i lutym dostałam do wyboru 2 terminy i w dwa miejsca ale wolałam 1 termin bo drugi to święta które wole spędzić z mężem i dziećmi... Co do nudy to mi pasuje bo nie szukam rozrywki. A trafiają się i takie co tylko po to jadą sad smiley

sasky7 (offline)

Post #23

05-03-2014 - 18:58:42

Warszawa 

Marjolus

Byłam raz, więc nie mam doświadczenia uśmiech

P.s. "Pałac" nad Nettą jest fajnie położony. Reszta ... to kwestia gustu oczko

No i szybko dostałaś termin (w lutym składane - w marcu realizacja)

Pozdraviam

basiap1 (offline)

Post #24

07-03-2014 - 18:00:14

Witam! Końcem lutego miałam komisje w Chrzanowskim ZUS-ie i wyjeżdzam 18 lipca do Polanicy Zdrój do Wielkiej PieniawyradochaOśrodek ten ma podpisaną umowe z zus. Byłam w Polanicy 3 lata temu w Zdrowiu ale Pieniawa to szczyt moich marzeńrotflCzy ktoś się wybiera tam w lipcu?smiling smiley

mania (offline)

Post #25

08-03-2014 - 19:07:58

Szczecin 

Witam,
jak dla mnie dziwne jest to, że w Świeradowie mogą przydzielić nam rehabilitację w 2 sanatoriach. Dzwoniłam do Goplany i aktualnie na turnusie przebywają tam 4 amazonki. Ale jak odbywają sie tam np. pogadanki z psychologiem tego pani nie umiała mi powiedzieć.
A teraz jeszcze Basiap napisała, że jedzie do WP w Polanicy, w zeszłym roku byłyśmy w Korabie, i w moim ZUS-ie powiedzieli że w tym roku też jest Korab. Czyli wychodzi na to, że w Polanicy też są 2 ośrodki.uśmiech

mariangel (offline)

Post #26

08-03-2014 - 21:51:07

Zawiercie 

W Polanicy chyba się zmieniło, bo mnie pod koniec ubiegłego roku skierowali do Korabia, a na początku stycznia dostałam zawiadomienie, że turnus będzie w Pieniawie. Jadę 5 maja - może ktoś też? Trochę jestem wydygana myśli, bo to mój pierwszy wyjazd na jakiekolwiek leczenie smiling smiley

Przyjaźń jest najpiękniejszym ze wszystkich prezentów, jakimi możemy zostać obdarowani aby szczęśliwie ukształtować swoje życie

Epikur

annag (offline)

Post #27

11-03-2014 - 15:10:16

Konstancin 

Byłam dziś na komisji..... masakra- skierowania nie dostałam. Powiedziano mi, że orzeczenie prześlą pocztą. Nie było mowy, żeby zapytać o cokolwiek sad smiley Pani orzecznik nieprzyjemna, opryskliwa i chyba jej głównym celem było upodlenie człowieka....
Miałam dać znać co załatwiłam.......chyba nicpłacze

mariangel (offline)

Post #28

11-03-2014 - 15:18:34

Zawiercie 

Nie smutaj na razie pociesza, poczekaj na orzeczenie. Mam nadzieję, że jednak przyznają. Może nie tam, gdzie chciałaś/chciałabyś, ale .... klamka jeszcze nie zapadła. A gdyby nawet odmówili, zawsze możesz się odwołać - moim zdaniem ewentualne odwołanie przyniesie oczekiwany efekt. tak

Przyjaźń jest najpiękniejszym ze wszystkich prezentów, jakimi możemy zostać obdarowani aby szczęśliwie ukształtować swoje życie

Epikur

annag (offline)

Post #29

11-03-2014 - 15:42:07

Konstancin 

niezdecydowany njwyżej będę się odwoływaćchichot

marjolus (offline)

Post #30

11-03-2014 - 23:18:07

otwock 

Augustów

Jakie są tam pokoje czy takie jak na zdjęciach? miemożliwe i ilu osobowe?
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 653
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024