Sanatorium prewencyjne
mania (offline) |
Post #1 05-02-2014 - 16:48:08 |
Szczecin |
Aagunia, nie zastanawiaj się - składaj, fakt że najwięcej na turnusach jest dziewczyn z krótkim stażem, ja jestem 4 lata po i nie zamierzam odpuszczać, mam zamiar co roku jeździć do sanatorium. Na turnusach spotkałam dziewczyny z jeszcze większym stażem. To że pracujesz i nie korzystasz ze zwolnień nie przeszkadza w uzyskaniu skierowania. Pozdrawiam
![]() |
jolka195700 (offline) |
Post #2 05-02-2014 - 18:48:45 |
|
Ja też nie korzystam ze zwolnień,pracuję jak dawniej na pół etatu.Sanatorium dostałam bez wizyty u orzecznika.Polanica jest super,niewiem jak gdzie indziej,ale tu zabiegi bardzo pomocne.
|
mania (offline) |
Post #8 17-02-2014 - 21:11:21 |
Szczecin |
Sasky - ZUS owszem pamięta, ale tylko wtedy gdy płaci Ci zasiłek. Gdy już wrócisz do pracy sama musisz upomnieć się o wyjazd do sanatorium. Wydrukuj wniosek i zanieś do onkologa lub rodzinnego, ja swój mam już w szufladzie, czekam tylko na odpowiedni moment, tak żeby przydzielili mi na wrzesień.
![]() Mycha - do orzecznika zawsze chyba trafiamy, jeśli sami staramy się o wyjazd ![]() |
caca (offline) |
Post #11 23-02-2014 - 13:40:40 |
SŁUPSK |
MYCHA ja byłam w Połczynie Zdroju
![]() ![]() |
mycha (offline) |
Post #14 23-02-2014 - 16:06:20 |
|
annag-jeżeli chodzi o skierowanie do sanatorium to pani z ZUS która dawała mi skierowanie mówiła że mają polecenie wydawać skierowania do miejscowośći najbliżej twojego miejsca zamieszkania -/do 200/ km,dla mnie to był Połczyn Zdrój lub Segna
![]() |
Ulik (offline) |
Post #16 25-02-2014 - 15:11:57 |
Zielona Góra |
Witajcie;
Ja bedąc na komisji rentowej odrazu w orzeczeniu miałam zapis o sanatorium z prewencji ZUS. Dostałam już nawet skierowanie do Goplany w Świerarowie Zdroju od 16 maja. Będę jednak zamieniać na Inowrocław z uwagi na ciągły obrzęk limfatyczny / niewielki ale jest/ mają tam "podobno" więcej specjalistycznych zabiegów . Napiszcie Kochane jak tam jest...Dzięki z góry... Buziaczki i dużo zdrówka |
mania (offline) |
Post #17 26-02-2014 - 13:22:01 |
Szczecin |
Ulik,
to w tym roku jest dla nas Goplana w Świeradowie? W zeszłym roku dziewczyny jeździły do Centrum Rehabilitacji w Czerniawie Zdroju. Na swojej stronie mają zapis, że w 2014 prowadzą rehabilitację dla schorzenia OGP. Tam właśnie chciałabym jechać w tym roku ![]() |
Ulik (offline) |
Post #18 26-02-2014 - 20:09:12 |
Zielona Góra |
Maniu,
ja dostałam "przydział" wlaśnie do Goplany. Goplana należy do Uzdrowisk Świerardów-Czerniawa. Rezygnuję dlatego, bo podczas rozmowy telefonicznej z ośrodkiem, nie potrafili określić zabiegów jakie będą. Dmucham na zimne. W zeszłym roku pojechałam na rehabilitację za własne pieniądze. Na stronie internetowej sanatorium wszystko było pięknie i ładnie. Na miejscu okazało się,że nie mają żadnych zabiegów dla Amazonek, nawet zwykłych ćwiczeń. Zmarnowałam czas i pieniądze. Chcę dlatego zamienić na Inowrocław, tam mają podobno fajny program dla nas. ![]() Tak przynajmniej uważają moje koleżanki Amazonki z Zielonej. |
sasky7 (offline) |
Post #21 03-03-2014 - 20:04:04 |
Warszawa |
Składałaś papiery w grudniu?
Byłam w Augustowie w lipcu/sierpniu 2013. Wtedy to był środek sezonu. Oj ... działo się ![]() W marcu Augustów jeszcze śpi snem zimowym. Na pewno będzie spokojniej. I jest gdzie pospacerować ![]() P.s. poza zabiegami zleconymi przez lekarza można przy okazji odwiedzić stomatologa ("szefowa" przyjmuje na miejscu). |
basiap1 (offline) |
Post #24 07-03-2014 - 18:00:14 |
|
Witam! Końcem lutego miałam komisje w Chrzanowskim ZUS-ie i wyjeżdzam 18 lipca do Polanicy Zdrój do Wielkiej Pieniawy
![]() ![]() ![]() |
mania (offline) |
Post #25 08-03-2014 - 19:07:58 |
Szczecin |
Witam,
jak dla mnie dziwne jest to, że w Świeradowie mogą przydzielić nam rehabilitację w 2 sanatoriach. Dzwoniłam do Goplany i aktualnie na turnusie przebywają tam 4 amazonki. Ale jak odbywają sie tam np. pogadanki z psychologiem tego pani nie umiała mi powiedzieć. A teraz jeszcze Basiap napisała, że jedzie do WP w Polanicy, w zeszłym roku byłyśmy w Korabie, i w moim ZUS-ie powiedzieli że w tym roku też jest Korab. Czyli wychodzi na to, że w Polanicy też są 2 ośrodki. ![]() |
mariangel (offline) |
Post #26 08-03-2014 - 21:51:07 |
Zawiercie |
W Polanicy chyba się zmieniło, bo mnie pod koniec ubiegłego roku skierowali do Korabia, a na początku stycznia dostałam zawiadomienie, że turnus będzie w Pieniawie. Jadę 5 maja - może ktoś też? Trochę jestem wydygana
![]() ![]() Przyjaźń jest najpiękniejszym ze wszystkich prezentów, jakimi możemy zostać obdarowani aby szczęśliwie ukształtować swoje życie Epikur |
annag (offline) |
Post #27 11-03-2014 - 15:10:16 |
Konstancin |
Byłam dziś na komisji..... masakra- skierowania nie dostałam. Powiedziano mi, że orzeczenie prześlą pocztą. Nie było mowy, żeby zapytać o cokolwiek
![]() Miałam dać znać co załatwiłam.......chyba nic ![]() |
mariangel (offline) |
Post #28 11-03-2014 - 15:18:34 |
Zawiercie |
Nie smutaj na razie
![]() ![]() Przyjaźń jest najpiękniejszym ze wszystkich prezentów, jakimi możemy zostać obdarowani aby szczęśliwie ukształtować swoje życie Epikur |