Sanatorium prewencyjne
lech_aga180165 (offline) |
Post #2 28-06-2014 - 19:26:35 |
|
tak to ja ale sasky7 tak wydedukowałam, że to Gosia duża? no nie wiem?
![]() |
lech_aga180165 (offline) |
Post #3 28-06-2014 - 19:30:32 |
|
Upsss Dorota?
|
zuza 23 (offline) |
Post #9 14-07-2014 - 19:45:58 |
|
Współczuję. Jeśli nie chcesz jeść obozowych porcji, dojadania resztek po weselach odbywajacych się w tamtejszej niby-restauracji,być narażona na namowy do zagęszczania pokoi (bo Wasze muszą być wynajęte komuś innemu). Jeśli nie chcesz znosić nieuprzejmości wobec Ciebie szczególnie ze strony z nikim się nie liczacego właściciela - to zmien lokalizację jeśli tylko możesz. Zresztą poczytaj sobie wpisy gości hotelowych, a przekonasz się że jest to jedno wielkie nieporozumienie. |
domina13 (offline) |
Post #10 17-07-2014 - 19:01:35 |
Piotrków Tryb. |
Wróciłam właśnie z sanotorium "Kujawiak" w Inowrocławiu.
![]() ![]() 4xAC,4xDXL Mastektomia Carcinoma ductale infiltrans mammae.ER-TS 4/8;PR-TS 8/8;HER 2;0 ;Ki67-2%(styczeń2014); Wznowa:NST G2; ER-80%;PR-99%;HER2-0;Ki67-12,9%(maj 2015)xeloda x4;nawelbina x9;sindaxel x7;cisplatyna x3;zoladex+symex(kwiecień-sierpień),zoladex+egristrozol(wrzesień);14-25.11.16r-kastracja radiologiczna;30.11.16r-Faslodex;14.12.16r-drugi Faslodex;28.12.2016r-trzeci Faslodex;25.01.2017r-czwarty Faslodex;27.02.2017r-pierwszy wlew chemii CMF;20.03.2017-drugi wlew CMF |
az128 (offline) |
Post #11 20-07-2014 - 09:09:35 |
|
Proszę, proszę... nick taki mocny, a opinia taka łagodna. Chyba tam się poprawiło, skoro tak piszesz. Pocieszające. Ja jadę 3.11 i po miażdżących wcześniejszych opiniach miałam myśli o zmianie, ale po Twojej sobie odpuszczę. Do odważnych świat należy!
Czy dają amazonkom jakieś mokre zabiegi na które trzeba wychodzić z budynku? No i czy posunęli się z remontem, tzn gdzie teraz są te pokoje już po remoncie? może już wszędzie? Tu wstawiłabym uśmiech, ale nie umiem... |
aagunia (offline) |
Post #12 11-08-2014 - 12:43:12 |
|
Hej hej Dziewczyny!
Sprawa wygląda u mnie tak: Pokój zrezerwowany w Augustowie wspólny ( ja - "pacjentka" Córcia moja - i opieka dla niej w postaci mojej Mamy/ Teściowej/męża- każdy po tygodniu ![]() No i tutaj wiadomość:jestem w ciąży ![]() |
dziubas (offline) |
Post #13 11-08-2014 - 12:55:38 |
Gdańsk |
Aguniu! To wspaniale że oczekujesz kolejnego dziecka! Na pewna tamtejszy lekarz ustosunkuje sie pozytywnie do tego faktu i zaordynuje własciwe zabiegi! Miłego pobytu!
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
sasky7 (offline) |
Post #14 12-08-2014 - 00:47:27 |
Warszawa |
Z wiadomości priv do elkitopyły: "Spisałam z karty informacyjnej wszystkie zabiegi, które oferowano nam na turnusie: - kąpiel wirowa kończyny górnej - masaż limfatyczny - masaż klasyczny kręgosłupa/obręczy barkowej - masaż pneumatyczny - ćwiczenia czynne wolne w odciążeniu - ćwiczenia samowspomagane - rotor kończyny górnej - ćwiczenia stopy lewej na krzyżaku (?nie przypominam sobie...) - kąpiel wirowa kończyny dolnej - nauka automasażu - ćwiczenia oddechowe + ćwiczenia czynne wolne - ćwiczenia ogólnousprawniające + nauka utrzymywania prawidłowej postawy ciała - pogadanka (psycholog, dietetyk) - nordic walking" Może ktoś się wypowie na temat ewentualnych przeciwwskazań? Pozdraviam serdecznie ![]() |
Becia (offline) |
Post #16 23-08-2014 - 22:11:16 |
Siemianowice Śląskie |
wróciłam w środę ze Świeradowa z Centrum Rehabilitacji "Czerniawa Zdrój"
![]() obiekt ładny, duży, labirynt korytarzy, zakrętów i dużo schodów ![]() ok. 150 pacjentów, oprócz naszego schorzenia rehabilitacja narządu ruchu amazonki kwaterują w nowej części - Klinice Młodości, w której są też pokoje dla gości komercyjnych pokoje wyposażone w małą lodówkę, darmowe tv, na korytarzu czajnik bezprzewodowy wszystkie zabiegi na miejscu, basen z wodą ozonowaną(!) sanatorium położone na stoku, wśród lasów, 5 km od centrum, więc dla pacjentów lubiących spokój i dużo chodzenia z i pod górkę kto nie lubi pieszych wycieczek wąską ulicą bez chodnika lub "skrótów" przez las, może jechać do centrum darmowym busikiem jeśli chodzi o posiłki, to śniadania bardzo skromne i jak dla mnie bardzo wcześnie - 7.15, obiady dobre, na kolację (o 17.30) przeważnie coś na ciepło, ale nie ma co krytykować skoro dzienna stawka na jednego pacjenta, to 9 zł (!) "Życie nie po to jest, by się spieszyć. Życie jest po to, by się życiem cieszyć." Zmieniany 3 raz(y). Ostatnia zmiana 23-08-2014 - 22:24:42 przez Becia. |
mania (offline) |
Post #17 24-08-2014 - 11:47:23 |
Szczecin |
dzięki Becia
![]() gdybyś jeszcze napisała czy dużo jest popołudniowych zajęć/pogadanek i jak rozplanowane są zabiegi (czy soboty są zajęte), czy jest możliwość wyjazdów weekendowych. I czy jest gdzie spędzać wieczory, jakieś tańce, gdzie warto pójść? Jak z wieczorną kontrolą? czy tak jak w Polanicy drzwi zamykają o 22 ![]() A tak w ogóle porównując te 2 ostatnie pobyty, który lepiej oceniasz? |
Becia (offline) |
Post #18 24-08-2014 - 18:08:24 |
Siemianowice Śląskie |
po południu jest 8 spotkań z psychologiem, 2 razy spotkanie z BHPowcem, jedno z dietetyczką, w soboty jest tylko gimnastyka na sali
w weekendy można pojechać na zorganizowaną wycieczkę do Pragi, Drezna, Szwajcarii Saksońskiej, Skalnego Miasta w poniedziałki w godz. 19.30-21.30 na stołówce są wieczorki taneczne, raz był zorganizowany wyjazd do karczmy "Leopoldówka", w cenie piwo, chleb ze smalcem, kiełbasa z grilla i tańce u nas nie było kontroli, ale chyba dlatego, że w tej części są też goście komercyjni, narząd ruchu miał kontrole po 22ej w centrum Świeradowa są codziennie zabawy w Zdrojowej, ale to dla pacjentów zmotoryzowanych "Życie nie po to jest, by się spieszyć. Życie jest po to, by się życiem cieszyć." Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 24-08-2014 - 18:22:31 przez Becia. |
achesa (offline) |
Post #21 30-08-2014 - 15:51:54 |
Pyrlandia |
Witam. Czy mam jakąś szansę na dofinansowaną rehabilitację? sanatorium? jestem 3 mc po operacji , we wrzesniu ostatnia chemia.Byłam na bezrobociu po urlopie macierzyńskim, najpierw na zasiłku, potem na zwolnieniu z wiadomego powodu.Od dzis przechodze na ubezpieczenie męża bo na bezrobociu nie mozna chorowac powyżej 90(czy jakos tak) dni.Nie stać mnie na prywatny wyjazd...chciałabym jak najszybciej wrócić do formy fizycznej i psychicznej, mam dwójke małych dzieci i licze na powrót do pracy.Doradzicie?
|
zuza 23 (offline) |
Post #26 08-09-2014 - 18:13:36 |
|
"b12" i "Gosiek37" - Augustów jako taki jest nawet spokojny - choć w listopadzie nawet za spokojny, brak turystów, kuracjuszy (bo to jednak mimo wszystko nie miejscowość uzdrowiskowa) z nudów można się zastrzelić. Pobyt w "Pałacyku" - jak napisałam kilka postów wyżej - totalna porażka. Gosiek37 właśnie kończysz turnus - myślę że Twoje odczucia będą podobne.
Jedno wiem - nigdy więcej do "Pałacyku" w Augustowie!!!!!!!!!! |
ania.p (offline) |
Post #28 11-09-2014 - 21:59:56 |
|
Witaj ja też wybieram się do Pałacyku na Wodzie w Augustowie w terminie od 3.11.Jestem z woj mazowieckiego. Chętnie nawiążę kontakt ANIA anna.piotrkowicz@wp.pl
|
nutka (offline) |
Post #29 28-09-2014 - 17:23:47 |
|
Dostałam przydział do Stegny od 10 października. Wszystko poszło bardzo sprawnie i miejsce takie jakie chciałam. Bardzo zależy mi na dobrej bazie zabiegowej bo łapka puchnie. Gdyby nie obrzęk, zapewne dalej ociągałabym się ze złożeniem wniosku. W wyborze miejsca (miałam chyba szczęście, że przychylili się do mojej prośby) zasugerowałam się Waszymi opiniami, po powrocie dołączę swoją
![]() "W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu." Richard Paul Evans "... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." Dennis Genpo Merzel |
danka58 (offline) |
Post #30 13-10-2014 - 11:26:14 |
k/Gniezna |
Wrócilam juz ze Stegny. Bylo super a nawet lepiej niz w ubieglym roku, bo zbudowano koło ośrodka mini tężnie i siłownię na świeżym powietrzu. Full zabiegów, ja miałam az 9 także bylo co sie uwijać .Jeden mankament to morze trochę daleko ok 1300 m, także w sezonie jesiennym, kiedy szybko zapada zmrok trochę nie fajnie. Rehabilitantki profesjonalnie przygotowane pod kątem potrzeb amazonek, czułyśmy się dopieszczone.
Gorąco polecam Stegnę i będę chciała tam zawitać w przyszłym roku. Bym zapomniała, odwiedziła mnie Barbara ze swoim narzeczonym ![]() ![]() W życiu piękne są tylko chwile i dla tych chwil warto żyć. |