Sanatorium prewencyjne

Wysłane przez Amazonki.net 

sasky7 (offline)

Post #1

28-06-2014 - 14:19:55

Warszawa 

lech_aga180165
Kochane Amazonki...... w Augustowie można odpocząć, byłam tam sierpień (...)

Agata, to Ty ??? uśmiech

lech_aga180165 (offline)

Post #2

28-06-2014 - 19:26:35

tak to ja ale sasky7 tak wydedukowałam, że to Gosia duża? no nie wiem?smiling smiley))

lech_aga180165 (offline)

Post #3

28-06-2014 - 19:30:32

Upsss Dorota?

sasky7 (offline)

Post #4

28-06-2014 - 19:53:51

Warszawa 

lech_aga180165
Upsss Dorota?

tak

To se wybrałam nicka, ha ha !

P.s. wróciłam niedawno z Rosomaka w Ustroniu, więc na razie się "nigdzie" nie wybieram. A Ty - jak widzę - robisz powtórkę z ubiegłego roku. Pozdraviam serdecznie uśmiech

Buziaki z Wawy

Izerka (offline)

Post #5

02-07-2014 - 14:07:36

witajcie!

Rok temu miałam mastektomię, teraz jestem na herceptynie. Po zwolnieniu i trzech miesiacach rehabilitacyjnego z ZUS wróciłam do pracy. Mam szanse na jakieś sanatorium? ZUS , NFZ ? Nie chodzi mi o turnus rehabilitacyjny.

Al_la (offline)

Post #6

02-07-2014 - 17:32:47

k/Warszawy 

Masz szansę z prewencji rentowej uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Izerka (offline)

Post #7

02-07-2014 - 22:42:50

dzięki!

teresa54 (offline)

Post #8

13-07-2014 - 12:46:02

lublin 

jade od 21 sierpnia do augustowa . moze ktos tez???

zuza 23 (offline)

Post #9

14-07-2014 - 19:45:58

teresa54
jade od 21 sierpnia do augustowa . moze ktos tez???

Współczuję. Jeśli nie chcesz jeść obozowych porcji, dojadania resztek po weselach odbywajacych się w tamtejszej niby-restauracji,być narażona na namowy do zagęszczania pokoi (bo Wasze muszą być wynajęte komuś innemu). Jeśli nie chcesz znosić nieuprzejmości wobec Ciebie szczególnie ze strony z nikim się nie liczacego właściciela - to zmien lokalizację jeśli tylko możesz.
Zresztą poczytaj sobie wpisy gości hotelowych, a przekonasz się że jest to jedno wielkie nieporozumienie.

domina13 (offline)

Post #10

17-07-2014 - 19:01:35

Piotrków Tryb. 

Wróciłam właśnie z sanotorium "Kujawiak" w Inowrocławiu.uśmiechJestem bardzo mile zaskoczona pokoje super 2-osobowe,tv ,radio,mała lodówka .Opieka cudowna trafiłam do pani dr.Lewandowskiej,wspaniała kobieta znająca się na rzeczy,pielęgniarki uprzejme.Zabiegi i rechabilitanci wspaniali,(tylko trochę dużo140),jedzenie dobre nic nie dokupywałam prócz owoców.Naprawdę warto było jechać,polecamuśmiech

4xAC,4xDXL Mastektomia Carcinoma ductale infiltrans mammae.ER-TS 4/8;PR-TS 8/8;HER 2;0 ;Ki67-2%(styczeń2014);
Wznowa:NST G2; ER-80%;PR-99%;HER2-0;Ki67-12,9%(maj 2015)xeloda x4;nawelbina x9;sindaxel x7;cisplatyna x3;zoladex+symex(kwiecień-sierpień),zoladex+egristrozol(wrzesień);14-25.11.16r-kastracja radiologiczna;30.11.16r-Faslodex;14.12.16r-drugi Faslodex;28.12.2016r-trzeci Faslodex;25.01.2017r-czwarty Faslodex;27.02.2017r-pierwszy wlew chemii CMF;20.03.2017-drugi wlew CMF

az128 (offline)

Post #11

20-07-2014 - 09:09:35

Proszę, proszę... nick taki mocny, a opinia taka łagodna. Chyba tam się poprawiło, skoro tak piszesz. Pocieszające. Ja jadę 3.11 i po miażdżących wcześniejszych opiniach miałam myśli o zmianie, ale po Twojej sobie odpuszczę. Do odważnych świat należy!
Czy dają amazonkom jakieś mokre zabiegi na które trzeba wychodzić z budynku? No i czy posunęli się z remontem, tzn gdzie teraz są te pokoje już po remoncie? może już wszędzie? Tu wstawiłabym uśmiech, ale nie umiem...

aagunia (offline)

Post #12

11-08-2014 - 12:43:12

Hej hej Dziewczyny!
Sprawa wygląda u mnie tak:
Pokój zrezerwowany w Augustowie wspólny ( ja - "pacjentka" Córcia moja - i opieka dla niej w postaci mojej Mamy/ Teściowej/męża- każdy po tygodniu smiling smiley). Wyjazd:21 sierpnia.
No i tutaj wiadomość:jestem w ciąży smiling smiley. Dopiero początki, 7 tydzień, czuję się ok, ale mam obawy co do zabiegów w Augustowie. Nie chcę rezygnować z sanatorium, bo bardzo liczę że odpocznę, pooddychamy świeżym powietrzem, zregenerujemy siły, itd. Ale czy ciąża nie będzie przeciwwskazaniem do zabiegów które tam przypisują? no właśnie, jakie zabiegi tam dają Amazonkom?

dziubas (offline)

Post #13

11-08-2014 - 12:55:38

Gdańsk 

Aguniu! To wspaniale że oczekujesz kolejnego dziecka! Na pewna tamtejszy lekarz ustosunkuje sie pozytywnie do tego faktu i zaordynuje własciwe zabiegi! Miłego pobytu! buzki

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

sasky7 (offline)

Post #14

12-08-2014 - 00:47:27

Warszawa 

aagunia
(...) Ale czy ciąża nie będzie przeciwwskazaniem do zabiegów które tam przypisują? no właśnie, jakie zabiegi tam dają Amazonkom?
Z wiadomości priv do elkitopyły:
"Spisałam z karty informacyjnej wszystkie zabiegi, które oferowano nam na turnusie:
- kąpiel wirowa kończyny górnej
- masaż limfatyczny
- masaż klasyczny kręgosłupa/obręczy barkowej
- masaż pneumatyczny
- ćwiczenia czynne wolne w odciążeniu
- ćwiczenia samowspomagane
- rotor kończyny górnej
- ćwiczenia stopy lewej na krzyżaku (?nie przypominam sobie...)
- kąpiel wirowa kończyny dolnej
- nauka automasażu
- ćwiczenia oddechowe + ćwiczenia czynne wolne
- ćwiczenia ogólnousprawniające + nauka utrzymywania prawidłowej postawy ciała
- pogadanka (psycholog, dietetyk)
- nordic walking"

Może ktoś się wypowie na temat ewentualnych przeciwwskazań?
Pozdraviam serdecznie uśmiech

aagunia (offline)

Post #15

13-08-2014 - 07:55:18

uuu to sporo tego, ale chyba raczej nie powinno byc z niczym problemu. Pogadam z lekarzem na miejscu i moim ginem przed niech się wypowiesmiling smiley Dzieki bardzo!

Becia (offline)

Post #16

23-08-2014 - 22:11:16

Siemianowice Śląskie 

wróciłam w środę ze Świeradowa z Centrum Rehabilitacji "Czerniawa Zdrój" uśmiech
obiekt ładny, duży, labirynt korytarzy, zakrętów i dużo schodów jezor
ok. 150 pacjentów, oprócz naszego schorzenia rehabilitacja narządu ruchu
amazonki kwaterują w nowej części - Klinice Młodości, w której są też pokoje dla gości komercyjnych
pokoje wyposażone w małą lodówkę, darmowe tv, na korytarzu czajnik bezprzewodowy
wszystkie zabiegi na miejscu, basen z wodą ozonowaną(!)
sanatorium położone na stoku, wśród lasów, 5 km od centrum, więc dla pacjentów lubiących spokój i dużo chodzenia z i pod górkę
kto nie lubi pieszych wycieczek wąską ulicą bez chodnika lub "skrótów" przez las, może jechać do centrum darmowym busikiem
jeśli chodzi o posiłki, to śniadania bardzo skromne i jak dla mnie bardzo wcześnie - 7.15, obiady dobre, na kolację (o 17.30) przeważnie coś na ciepło, ale nie ma co krytykować skoro dzienna stawka na jednego pacjenta, to 9 zł (!)

"Życie nie po to jest, by się spieszyć.
Życie jest po to, by się życiem cieszyć."

Zmieniany 3 raz(y). Ostatnia zmiana 23-08-2014 - 22:24:42 przez Becia.

mania (offline)

Post #17

24-08-2014 - 11:47:23

Szczecin 

dzięki Becia kwiatek
gdybyś jeszcze napisała czy dużo jest popołudniowych zajęć/pogadanek i jak rozplanowane są zabiegi (czy soboty są zajęte), czy jest możliwość wyjazdów weekendowych. I czy jest gdzie spędzać wieczory, jakieś tańce, gdzie warto pójść? Jak z wieczorną kontrolą? czy tak jak w Polanicy drzwi zamykają o 22załamka
A tak w ogóle porównując te 2 ostatnie pobyty, który lepiej oceniasz?

Becia (offline)

Post #18

24-08-2014 - 18:08:24

Siemianowice Śląskie 

po południu jest 8 spotkań z psychologiem, 2 razy spotkanie z BHPowcem, jedno z dietetyczką, w soboty jest tylko gimnastyka na sali
w weekendy można pojechać na zorganizowaną wycieczkę do Pragi, Drezna, Szwajcarii Saksońskiej, Skalnego Miasta
w poniedziałki w godz. 19.30-21.30 na stołówce są wieczorki taneczne, raz był zorganizowany wyjazd do karczmy "Leopoldówka", w cenie piwo, chleb ze smalcem, kiełbasa z grilla i tańce
u nas nie było kontroli, ale chyba dlatego, że w tej części są też goście komercyjni, narząd ruchu miał kontrole po 22ej
w centrum Świeradowa są codziennie zabawy w Zdrojowej, ale to dla pacjentów zmotoryzowanych

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 24-08-2014 - 18:22:31 przez Becia.

Becia (offline)

Post #19

24-08-2014 - 18:28:38

Siemianowice Śląskie 

lepiej oceniam pobyt w Polanicy ze względu na lokalizację obiektu, trochę lepsze jedzenie oraz ciekawsze ćwiczenia na basenie uśmiech

mania (offline)

Post #20

26-08-2014 - 07:34:35

Szczecin 

Dzięki Becia, w listopadzie będę miała okazje sama się przekonać, udało mi się zamienić Połczyn na Czerniawęoczko

achesa (offline)

Post #21

30-08-2014 - 15:51:54

Pyrlandia 

Witam. Czy mam jakąś szansę na dofinansowaną rehabilitację? sanatorium? jestem 3 mc po operacji , we wrzesniu ostatnia chemia.Byłam na bezrobociu po urlopie macierzyńskim, najpierw na zasiłku, potem na zwolnieniu z wiadomego powodu.Od dzis przechodze na ubezpieczenie męża bo na bezrobociu nie mozna chorowac powyżej 90(czy jakos tak) dni.Nie stać mnie na prywatny wyjazd...chciałabym jak najszybciej wrócić do formy fizycznej i psychicznej, mam dwójke małych dzieci i licze na powrót do pracy.Doradzicie?

kaika (offline)

Post #22

31-08-2014 - 19:36:10

Płock 

Dziewzcyny, jadę do Stegdy od 10 pażdziernika? Może któraś z Was też się tam wybiera? Może poznamy się wcześniej ? Pozdrawiam... Kasia

danka58 (offline)

Post #23

02-09-2014 - 07:14:17

k/Gniezna 

Kaika wieeelka szkoda, bo ja jadę ale turnus wcześniej buuu.

W życiu piękne są tylko chwile i dla tych chwil warto żyć.

Gosiek37 (offline)

Post #24

02-09-2014 - 19:51:07

Warszawa 

Może któraś z was podzieli sie nowościami z Augustowa? Ja jade we wrześniu,jestem ciekawa czy o tej porze jest spokojnie.Czy

b12 (offline)

Post #25

06-09-2014 - 22:07:52

witam.jadę 3.11 do augustowa.może któras jeszcze?

zuza 23 (offline)

Post #26

08-09-2014 - 18:13:36

"b12" i "Gosiek37" - Augustów jako taki jest nawet spokojny - choć w listopadzie nawet za spokojny, brak turystów, kuracjuszy (bo to jednak mimo wszystko nie miejscowość uzdrowiskowa) z nudów można się zastrzelić. Pobyt w "Pałacyku" - jak napisałam kilka postów wyżej - totalna porażka. Gosiek37 właśnie kończysz turnus - myślę że Twoje odczucia będą podobne.
Jedno wiem - nigdy więcej do "Pałacyku" w Augustowie!!!!!!!!!!

handzlik (offline)

Post #27

11-09-2014 - 20:31:39

Była któraś w Połczynie w "Gryfie"?.Jadę 5.11.U nas dają tylko Inowroclaw,ale nie chciałam.

ania.p (offline)

Post #28

11-09-2014 - 21:59:56

Witaj ja też wybieram się do Pałacyku na Wodzie w Augustowie w terminie od 3.11.Jestem z woj mazowieckiego. Chętnie nawiążę kontakt ANIA anna.piotrkowicz@wp.pl

nutka (offline)

Post #29

28-09-2014 - 17:23:47

Dostałam przydział do Stegny od 10 października. Wszystko poszło bardzo sprawnie i miejsce takie jakie chciałam. Bardzo zależy mi na dobrej bazie zabiegowej bo łapka puchnie. Gdyby nie obrzęk, zapewne dalej ociągałabym się ze złożeniem wniosku. W wyborze miejsca (miałam chyba szczęście, że przychylili się do mojej prośby) zasugerowałam się Waszymi opiniami, po powrocie dołączę swoją duży uśmiech

"W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu."
Richard Paul Evans
"... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
Dennis Genpo Merzel

danka58 (offline)

Post #30

13-10-2014 - 11:26:14

k/Gniezna 

Wrócilam juz ze Stegny. Bylo super a nawet lepiej niz w ubieglym roku, bo zbudowano koło ośrodka mini tężnie i siłownię na świeżym powietrzu. Full zabiegów, ja miałam az 9 także bylo co sie uwijać .Jeden mankament to morze trochę daleko ok 1300 m, także w sezonie jesiennym, kiedy szybko zapada zmrok trochę nie fajnie. Rehabilitantki profesjonalnie przygotowane pod kątem potrzeb amazonek, czułyśmy się dopieszczone.
Gorąco polecam Stegnę i będę chciała tam zawitać w przyszłym roku.
Bym zapomniała, odwiedziła mnie Barbara ze swoim narzeczonym oczko, a z kolei w nastepna niedzielę gościłam u niej w Tczewie razem z dziewczynami z Trójmiasta. Super spedziłysmy dzionek. Basia wygląda kwitnącobuziak widac miłość jej służy.

W życiu piękne są tylko chwile i dla tych chwil warto żyć.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 759
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024