Sanatorium prewencyjne
hdoris (offline) |
Post #1 17-05-2015 - 10:22:30 |
|
Dzięki Maniu za odpowiedź. Myślę, że nie będzie źle w tej Czerniawie. Tez uważam, że ćwiczenia w basenie w Polanice to najfajniejsza rehabilitacja (byłam tam w 2013 r), szkoda ze w Czerniawie tego brak. Ale trzeba się cieszyć z tego co jest i już cieszę się że wyjadę i odpocznę. Jakbyś jeszcze cos mi podpowiedziała, co warto zwiedzić, gdzie warto być to będę Ci bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam |
mania (offline) |
Post #2 18-05-2015 - 09:03:47 |
Szczecin |
W Czerniawie jest basen i są zajęcia, ale na takie jak w Polanicy to nie masz co liczyć
![]() W czasie turnusu będzie pewnie zorganizowana biesiada w Leopoldówce, zapisz się bo warto. Z bliskich wycieczek to oczywiście Stóg Izerski i wieża widokowa na Smerku po czeskiej stronie, a wracając przepyszne pączki w schronisku na Stogu. Z Czerniawy jest blisko do Szklarskiej i Karpacza, tylle że są to wycieczki dla zmotoryzowanych. Można wybrać się również do zamku Frydland i Czocha. ![]() |
psewa (offline) |
Post #4 24-05-2015 - 19:00:54 |
|
Pozwolę sobie odpowiedzieć zamiast Mani
![]() ![]() ![]() |
hdoris (offline) |
Post #5 24-05-2015 - 21:15:19 |
|
Bardzo Ci dziękuję, wiem już że musze zabrać kubek i sztućce, a może i czajnik. Jadę autkiem wiec mogę się zapakować, a jak z parkingiem?? piszą ze jest bezpłatny, mam nadzieje że jakieś miejsce tam znajdę. Pocieszające są dla mnie Wasze opinie o Czerniawie, w sumie większość zadowolona
![]() Mam nadzieję, że też będę mogła takie opinie po powrocie pisać ![]() Pozdrowionka |
psewa (offline) |
Post #6 25-05-2015 - 10:18:54 |
|
Miejsc parkingowych wokół ośrodka jest wystarczająca ilość i oczywiście są bezpłatne. Jak jedziesz samochodem to może zabierz suszarkę na pranie niedużą, rozkładaną, bo nie ma gdzie pożyczyć, a zabiegów w wodzie jest dużo i ręczniki i kostiumy trzeba gdzieś suszyć. Kabel do Internetu można pożyczyć na miejscu (WIFI bardzo słabe) i za 20 zł szlafrok. Nastaw się na dojeżdżanie po zakupy do Świeradowa lub Czech samochodem, bo sklep w Czerniawie, a w zasadzie taka większa budka ma działać tylko przez wakacje.
|
jolka195700 (offline) |
Post #8 31-05-2015 - 17:38:12 |
|
Może ktoś był ostatnio w Ciechocinku w Kolejowym.Proszę o opinię.
|
gogo46 (offline) |
Post #11 24-06-2015 - 17:15:30 |
Kup/Opolem |
Witam Dziewczyny
![]() ![]() |
jolka195700 (offline) |
Post #12 24-06-2015 - 20:09:41 |
|
Jeżeli pracujesz to możesz się starać o sanatorium prewencyjne z ZUS.Jest tam specjalny program dla kobiet takich jak my.Informacja na stronie ZUS w zakładce prewerencja rentowa.Jeżeli chodzi o stopień to możesz się ubiegać o dofinansowanie do turnusu rehabilitacyjnego w PCPR. Jeżeli coś jeszcze to służę wiadomościami.Pozdrawiam.
|
jolka195700 (offline) |
Post #14 14-08-2015 - 13:43:26 |
|
Czy ktoś jedzie zamiast do Ciechocinka do Aleksandrowa Kujawskiego od 11 pażdziernika?Może z okolic Radomia,Kielc?
|
Becia (offline) |
Post #16 17-08-2015 - 09:36:01 |
Siemianowice Śląskie |
danka, czy na pewno masz od 16. września? moja znajoma też jedzie do kolejowego i ma skierowanie od 17. września "Życie nie po to jest, by się spieszyć. Życie jest po to, by się życiem cieszyć." |
jolka195700 (offline) |
Post #17 17-08-2015 - 16:25:31 |
|
Pani w ZUS wyjaśniła,że za dużo ludzi jest do Ciechocinka i przerzucili część do Oddziału Zamiejscowego w Aleksandrowie,jest
duże obłożenie pacjentek amazonek .Myślę,że będzie chociaż nas więcej,żeby była grupa.Żałuję ,nastawiłam się bardzo na Ciechocinek ale co tam to tylko 10min autobusem.Pozdrawiam. |
Bena (offline) |
Post #20 18-08-2015 - 18:57:50 |
|
Witam
Dostałam skierowanie do sanatorium kolejowego w Ciechocinku od 17.09. Kilka dni temu otrzymałam pismo z ZUS, że mam się stawić w Sanatorium w Aleksandrowie Kujawskim. Pani z ZUS powiedziała, że to odgórne zarządzenie. Nadmienię, że skierowanie do Ciechocinka otrzymałam w marcu. Ale cieszę się że będzie tam więcej koleżanek z tym samym problemem. Pozdrawiam |
b.tyka (offline) |
Post #24 23-08-2015 - 11:53:06 |
Augustow |
Polecam sanatorium w Inowrocławiu. Rehabilitacja, warunki super. Zdecydowanie słabsze warunki w Stegnie. Do morza ok. 1000 m. Wszystko zależy od pogody i towarzystwa. Dobrze że jest basen. W Pałacyku na Wodzie w Augustowie warunki, położenie rewelacja ale baza zabiegowa marna.
|
nutka (offline) |
Post #25 23-08-2015 - 22:21:52 |
|
Stegna już nas nie dopieszcza.
Złożyłam wniosek, czekam na termin komisji. Napiszcie, proszę (kto był) jak jest w Polanicy i Ciechocinku ![]() "W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu." Richard Paul Evans "... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." Dennis Genpo Merzel |
jolka195700 (offline) |
Post #26 24-08-2015 - 09:27:38 |
|
Z calą odpowiedzialnością polecam Polanicę .Ja byłam w Korabie,teraz ponoć jest Wielka Pieniawa to wszystkie zabiegi napewno w jednym miejscu.A basen
i gimnastyka w nim super.Ładne miasteczko,atrakcji też nie brakuje.Polecam ,polecam. |
mariangel (offline) |
Post #29 25-08-2015 - 14:52:14 |
Zawiercie |
Nutko, właśnie jestem w Polanicy (drugi raz) na turnusie z ZUS-u. Warunki bardzo dobre - wszystko w jednym obiekcie, miasteczko i okolica piękne - jest zatem co robić
![]() ![]() ![]() Zatem, podobnie jak Koleżanka wyżej - polecam, naprawdę warto tutaj przyjechać. Pozdrawiam Wszystkich bardzo gorąco ![]() Przyjaźń jest najpiękniejszym ze wszystkich prezentów, jakimi możemy zostać obdarowani aby szczęśliwie ukształtować swoje życie Epikur |
nutka (offline) |
Post #30 26-08-2015 - 15:58:19 |
|
Mariangel, bardzo dziękuję za informacje
![]() Polanicę znam z ,,prywatnych' wycieczek. Szukam raczej informacji o warunkach i bazie zabiegowej w proponowanych nam, w tym roku ośrodkach, by nie wpuścić się na minę ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz dziękuję za odzew i życzę mega wypoczynku ![]() "W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu." Richard Paul Evans "... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." Dennis Genpo Merzel |