Sanatorium poszpitalne

Wysłane przez Amazonki.net 

debora48 (offline)

Post #1

28-01-2011 - 19:55:23

Kozienice 

To Ja, to dzięki temu forum, tak dużo się dowiedziałam o sanatoriach, to wg wskazówek Luski wzięłam druk skierowania, wypełnione przez onkologa sama, wysłałam listem poleconym. Tu w moim rejonie to mało kto wie że pacjentka onkologiczna może się starać o takie sanat., nawet, kiedy dałam pani dr już częściowo wypełnione (dane osob. i adres, bo chciałam,żeby było czytelne) uśmiechnęła się i spytała się skąd takie skier. wzięłam, bo ona ma inne, ale wypisała resztę co trzeba, głównie chodzi o st. obrzęku.
Teraz ja staram się informować moje znajome,co są w podobnej sytuacji o wielu przywilejach.

ToJa (offline)

Post #2

28-01-2011 - 20:01:52

Deboro
i to jest jeden z przykładów
po co i komu potrzebne jest to forum uśmiech
forum to nie tylko ple ple ple
ale i cenne, a nawet bardzo cenne rady
ja Tobie, Ty jej, a ona znów komuś
i............podaj dalej duży uśmiech

Janina.S (offline)

Post #3

28-01-2011 - 20:47:37

widły Soły i Wisły 

ToJa
Deboro, Janinko

Elektron i Rosomak położone są bliziutko siebie
już możecie się wymieniać nr tel - i fotki róbcie - my z przyjemnością obejrzymy
..

ToJa - Twoje rady jak zwykle błyskawicznie i konkretnie - no pewnie że się porozumiemy i "coś"
uwiecznimy i pokażemy .... czy tak ? Krystyno uśmiech

.....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać
....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.
...

debora48 (offline)

Post #4

28-01-2011 - 21:03:54

Kozienice 

,,,oczywiście Janinko pewnie nie jednąkawa i drink.gif zaliczymy.

serenia (offline)

Post #5

31-01-2011 - 17:31:34

Cieszyn 

Witam dziewczynki ..... zawiozłam do ELEKTRONA skierowanie ( 2 tygodnie temu) i doczekałam się ...zadzwoniła do mnie pani , że ktoś zrezygnował i czy odpowiada mi termin 16.02.2011 moja odpowiedź była krótka ......JASNE ŻE TAK .....jestem w siódmym niebieradocha ......relacje zdam jak wrócę radocharotfl.....a może któraś z Was ma termin tak jak ja lub zbliżony??? Super by było chichot

'Każdy nowy dzień zaczyna się głęboka nocą'
'Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem,
nie gaś nigdy światła nadziei'

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 31-01-2011 - 17:33:17 przez serenia.

Janina.S (offline)

Post #6

31-01-2011 - 19:56:30

widły Soły i Wisły 

Serenia a do kiedy jesteś w Elektronie bo ja zaczynam 09.03.11 i pewnie się rozminiemy .
Z Krysią to może zdążysz się spotkać bo Ona zaczyna 1.03. 11.

...

serenia (offline)

Post #7

31-01-2011 - 20:17:53

Cieszyn 

Turnus mam od 16.02 do 09.03 ale nie wiem do której muszę opuścić pokójmyśliale myślę że jeśli przyjedziesz rano to się spotkamy na bank bo ja mieszkam w Cieszynie a to chyba 24 km wiec autobusy są non stop .....mogę poczekać na Ciebieduży uśmiech

basiap (offline)

Post #8

01-02-2011 - 19:51:47

Witam, dziś dostałam własnie skierowanie na rehabilitacje od 1marca do 29 w Rosomakuradocha
Ja juz tam kiedys byłam i bylo SUPERsmiling smiley
Zabiegi na miejscu (duzo ale fajnie bo obrzęk z ręki schodzi).
Fajna Pani ordynator i rehabilitantki. Jest gdzie wyskoczyc, zabawic i wypic piwko lub kawkeforumowicz
Mimo dozoru fajnie spędzalysmy czas. bardzo sie ciesze ze napewno Was spotkamwinking smiley
Pozdrawiam
Baska (40lat) grinning smiley

debora48 (offline)

Post #9

01-02-2011 - 20:12:18

Kozienice 

,,,no to fajnie Basiu, ja też w Rosomaku w tym samym terminie, nie ważne, młodsze czy starsze, dogadamy sięśmiech

serenia (offline)

Post #10

02-02-2011 - 13:06:30

Cieszyn 

Basiap bardzo się cieszę na spotkanie z wami ...nie zapomnijcie napisać na priv nr telefonów co bym Was odszukała jakoś ....pozdrawiam serdecznie Ps. Masz racje debora48 wiek tu nie gra roli , ważne by miło spędzić czas , wymienić się doświadczeniami i jak będzie trzeba wesprzeć na duchu buziakradocha

basiap (offline)

Post #11

02-02-2011 - 16:37:03

Janinko ja bym sugerowala żebyś zabrała ze sobą więcej sportowej odzieży gdyż jak ja byłam 2lata temu to mi jej brakowało (rodzinka mi dowiozla). Zabiegi sa do obiadu, wiec na śniadanie i sam obiad chodzilysmy w dresach. dopiero pozniej byl luuuzsmiling smiley chichot zabiegi rozpoczynaja sie od 7 rano. Było nas zawsze w grupie 15. automasaż, gimnastyke mialysmy zawsze razem. Budynek znajduje sie wysoko wiec daleko jest idąc piesze do centrum;/ -->dawałysmy radesmiling smiley i trzymalysmy sie w paczcesmiling smiley Elektron tez odwiedzalysmy bo jest obok! Pozdrawiam:*

Janina.S (offline)

Post #12

02-02-2011 - 16:46:35

widły Soły i Wisły 

Basiup ale nie rozumiem czy piszesz o Rosomaku i tych wszystkich ćwiczeniach ? bo ja będę w Elektronie i mam zaznaczone na skierow.
że to turnus uzdrowiskowy i tylko 3 zabiegi dziennie.
Wcześniej się tu wpisałam ale potem doczytałam ze powinnam w innym wątku - "Sanatorium uzdrowiskowe"

...

basiap (offline)

Post #13

02-02-2011 - 17:22:54

Sorki, dotyczyło to Debory. Bo my jedziemy na turnus rehabilitacyjnysmiling smiley
A Tobie życze mielgo pobytu:*

debora48 (offline)

Post #14

02-02-2011 - 19:30:38

Kozienice 

Basiup, 2 lata temu, to można powiedzieć, że byłaś dawno temu, bo jak czytałam, jest też w naszych nowych czytanych artykułach, utworzyli tam nowy oddział, leczenia obrzęku limf. Przeczytaj. Właśnie tam się jest cały miesiąc.

basiap (offline)

Post #15

03-02-2011 - 17:35:37

Ja bylam tam z poowdu obrzeku. Weszlam sobie dzis na str Przedsiębiorstwo Uzdrowiskowe ''Ustroń'' SA i poczytałam. Bedzie według mnie to samo tylko z wiekszym uwzglednieniem obrzeku. Wtedy bylam ze świezymi amazaonkami po operacjach. Myśle ze bedzie takk samo fajnie.
Pozdrawiamgrinning smiley

mar_szczepanska (offline)

Post #16

03-02-2011 - 17:55:18

A nie wiecie czasem czy sanatorium poszpitalne dostaje się po rekonstrukcji piersi?

Mariola

Następna (offline)

Post #17

03-02-2011 - 18:11:44

Krosno 

Ponieważ właśnie miałam jechać i prosiłam o przesunięcie terminu z powodu korekcji blizny, czyli operacji plastycznej, panie decydentki zrozumiały, że "po rekonstrukcji" i powiedziały, że rekonstrukcja ich nie interesuje i nie jest powodem do przesunięniecia terminu. Myślę, że można wyciągnąć z tego wniosek słuszny, że się nie dostaje sanatorium.

"...od jutra będzie nam się wiodło coraz to lepiej i lepiej..." pies

basiap (offline)

Post #18

03-02-2011 - 19:01:20

Moje Kochane, tez jestem po rekonstrukcji i to nie kwalifikuje sie do przyjecia w Rosomaku.

bożka1 (offline)

Post #19

03-02-2011 - 19:31:09

Jastrzębie Zdrój 

hej teraz to już nie wiem gdzie sie wpisaćmyśli Dostałam sanatorium Uzdrowiskowe w Rosomaku Rehabilitacja Ogólnoustrojowa o Profilu Onkologicznym od 09.03 do 30.03. Więc będzie nas tam sporohura To na pewno się spotkamybuziak

Janina.S (offline)

Post #20

03-02-2011 - 19:41:20

widły Soły i Wisły 

Qrcze wróbelku ale Wam fajnie - wszystkie w Rosomaku a ja samiutka w Elektronie .
Nic to będę Was nachodzić od czasu do czasu .
Bożka chciałabym Cię poznać - myślę ze nam się uda spotkać bo ja też 9- 30.03.
Magdę z Jastrzębia miałam okazję poznać w Wysowej na spotkaniu a o ile wiem Wy też już się spotykałyście .

...

bożka1 (offline)

Post #21

03-02-2011 - 19:44:56

Jastrzębie Zdrój 

Janinko bardzo chętnie się spotkam , a z Magdą widzimy się bardzo często bo mieszkamy w tym samym blokubrawoserce

Magda (offline)

Post #22

03-02-2011 - 19:49:38

Jastrzębie Zdrój 

buziakkochane zazdraszczam wam spotkania ale tak pozytywnie,może wpadnę do was na pogaduchy,jak kogoś złapie autkiem

Janina.S (offline)

Post #23

03-02-2011 - 20:01:06

widły Soły i Wisły 

Madziu - koniecznie szukaj kierowcy z kierownicą - przecież masz blisko to pewnie się wybierzesz .
Fajnie byłoby znowu Cię zobaczyć.

...

bożka1 (offline)

Post #24

03-02-2011 - 20:10:43

Jastrzębie Zdrój 

Madziu wpadasz do nas na cały dzień np. sobota. Siedzimy i gadamy a połączenie autobusem z Jastrzębia jest supersmiling smiley Nie potrzebujesz autkasmileys with beer

mar_szczepanska (offline)

Post #25

03-02-2011 - 20:49:02

To coś nie tak, ja właśnie z powodu rekonstrukcji przesunęłam termin o 5 miesięcy.Właśnie w Rosomaku.Właściwie zrobił to ZUS.

Mariola

serenia (offline)

Post #26

04-02-2011 - 12:23:45

Cieszyn 

Bożka i znów mam pecha ja sanatorium kończę 9.03 wiec chyba się nie spotkamy smutny

bożka1 (offline)

Post #27

04-02-2011 - 21:54:14

Jastrzębie Zdrój 

Sereniu ja nie wiem jak Ty to załatwiłaśmyśli ,miałaś być w tym terminie co jabuziak

serenia (offline)

Post #28

05-02-2011 - 15:05:06

Cieszyn 

myślito była po prostu okazja .........kto wie kiedy bym miała faktyczny terminbuzki

basia04 (offline)

Post #29

23-03-2011 - 12:02:15

Olsztyn 

Wczoraj byłam u rodzinnego lekarza i spytałam się, czy w czerwcu wypisze mi skierowanie do sanatorium poszpitalnego, albo prewencyjnego. Powiedział, że nie, bo przez przynajmniej 5 lat osoby z chorobą nowotworową nie powinny tam jeździć. Trochę dziwnebezradnyNic poprosze swojego onka o skierowanie do Ustronia w czerwcu, jak będę na wizycie kontrolnej. Onka mówiła, że można jechać.

ToJa (offline)

Post #30

23-03-2011 - 12:21:54

Basiu, mój rodzinny tez nie był zorientowany i tez mi kit wciskał, ze po 5 latach dopiero można wyjechać
Dzieki dziewczynom z naszego forum (Mag i b.angel), wiedziałam, ze to nieprawda
Od onki wziełam zaświadczenie, ze nie ma przeciwwskazań do wyjazdu do sanatorium po zakończeniu leczenia
i rodzinny nie miał juz żadnych podstaw do niewypisania mi skierowania

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-03-2011 - 12:23:02 przez ToJa.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 854
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024