Dokąd jechać?
Amazonki.net (offline) |
Post #1 19-02-2010 - 14:28:03 |
Forumowo |
Który ośrodek możesz polecić?
|
Janina.S (offline) |
Post #2 26-05-2010 - 17:02:33 |
widły Soły i Wisły |
Dla amazonek właśnie polecam Jubilat w Wiśle - byłam w ub. roku i dobrze wspominam .
Bardzo ładnie połozony ośrodek ,pokoje 2-u osobowe z dwoma pomieszczeniami czyli oddzielną sypialnia , zabiegi 2 rodzaje po 10 razy jeden - można wybierać , no i basen dostepny , bezpłatny czynny prawie cały dzień. Jedzonko super - duzo i pyszne. Dzień zorganizowany tak że po obiedzie są wycieczki w okoliczne strony , góry , miejscowości. ....no i drugi ośrodek "RYSY" w Bukowinie Tatrz. - lubię góry więc je zachwalam. właśnie kilka dni temu wróciłam z turnusu rehabilit. i gdyby nie ta okropna , deszczowo -zimowa pogoda to faktycznie byłoby super . Czas dobrze zorganizowany i jeszcze dochodza wody termalne - czyli pluskanie w babelkach i inne atrakcje w różnych basenach - zaliczyłam skorzystałam bo aura same wiecie jak było tam nawet śnieg sypał przez 2 dni. Zabiegi i inne podobnie jak wyżej. .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Rita (offline) |
Post #4 27-05-2010 - 19:00:06 |
|
Ja mogę polecić sanatorium w Jarosławcu nad morzem "Panorama Morska" . Byłam tam korzystając ze wspaniałego aquaparku, więc mogę powiedzieć ,że teren jest ślicznie zagospodarowany, obiekt nowy, co do zabiegów nie wypowiem się, wiem jednak, że są specjalne turnusy dla amazonek.
Podaję adres: www.sanatorium-panorama.pl Może któraś amazonka skorzysta |
Agaba190 (offline) |
Post #6 03-06-2010 - 09:42:32 |
k/Warszawy |
Jadę do Kujawiaka (nie Kujawianki). Naczytałam się w necie. Brrrr. Od razu mi się odechciało jechać. Podobno nieszczególne (delikatnie powiedziane) to sanatorium. Tzw. "późny Gierek". Pokoje malutkie (2-osobowe). Widziałam zdjęcia - tragedia. Wszystko syficzne, łącznie z jedzeniem (ale to dobrze, może schudnę). Telewizor za dopłatą. A jak się wejdzie na ich stronę to ho ho. Wygląda, że luksus.
Wiem, nie jadę na wczasy, ale mimo wszystko myślałam, że standard będzie w miarę przyzwoity. W sobotę mam dzwonić, czy jest możliwość dopłaty do pokoju jednoosobowego. Ale wyczytałam,że to 35 zł za dobę. Nie wiem, czy opłaca się dokładać do syfu jeszcze 700 zł. I co tu zrobić?. Może niepotrzebnie się z góry martwię. Okaże się, że nie ma możliwości dopłaty i chociaż jeden problem zniknie. Jedynie pocieszające, to piszą , że zabiegi są ok (ale to opinie ludzi ze schorzeniami kręgosłupa, więc jak z naszymi zabiegami to nie wiadomo). Tak mnie zastanawia, jeżeli te opinie są prawdziwe, to dlaczego ZUS nie bierze tego pod uwagę. Ceny podane w necie (za pobyt w tym sanatorium) wcale nie są jakieś niskie. Myślę, że za te same pieniądze można załatwić coś lepszego. Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. Mark Twain Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 03-06-2010 - 09:43:33 przez Agaba190. |
ToJa (offline) |
Post #7 06-06-2010 - 23:16:38 |
|
Agaba........skoro piszesz o ZUS to czy w ramach prewencji rentowej jedziesz?
ZUSy robia przetargi na pobyt w sanatoriach w ramach p.r. .......a wiadomo, ze po to sie robi przetargi, zeby bylo jak najtaniej.........to ze w necie ceny za turnus sa takie jakie sa, to nie znaczy, ze ZUS dostał turnusy w takiej cenie........... nasz P.Zus ma m.in. w Polanicy Zdroj, w tej chwili jest tam siostra męża......przyjedzie, opowie, to zdecyduję czy skladac wniosek czy nie......... |
Jaggoda0 (offline) |
Post #9 16-06-2010 - 21:20:10 |
Stargard |
Niwa to piekny obiekt Magdo to senatorium'' Centrum rechabilitacyjne dla rolników ''....ja wróciłam 14 maja z motłocha wielkiego'' Kombatanta '' polecam ci Magdo w'' Kombatancie'' taras widokowy na 12 pietrze...widoki cudne ...ja zabiegi miałam niestety mie na miejscu i codziennie przechodziłam kolo ''Niwy ''do Zakładu Przyrodoleczniczego ..tam był basen solankowy i hydromasaż w sumie miałam 6 zabiegów zaleconych ....szkoda Magdo że nie w jednym terminie tylko o miesiac pózniej odemnie jedziesz...życzę miłych wrażeń
Życie Jest Darem Od Boga Więc Czemu Za Nie Płacimy...???... |
karolina21 (offline) |
Post #10 06-07-2010 - 11:12:36 |
Strzelce Krajeńskie |
|
mar_szczepanska (offline) |
Post #13 20-08-2010 - 21:21:48 |
|
Polecam Rosomak w Ustroniu. Pokoje z łazienkami, dieta antynowotworowa, psycholog ,kompetentna kadra, zabiegi dostosowane do naszych możliwości, wycieczki i ładne tereny. Nie polecam Przerzeczyna Zdroju- totalna porażka.
Mariola |
danka58 (offline) |
Post #14 02-09-2010 - 11:24:21 |
k/Gniezna |
Wczoraj wrocilam z sanatorium "Wrzos" w Ciechocinku. Goraco je polecam. Warunki bardzo dobre, na miejscu wszystkie zbiegi. Nie byłam na typowym turnusie dla amazonek ale wiem, ze takowe są w tym sanatorium. Sa jeszcze turnusy 14 dniowe dla amazonek w ramach jakiegos ich programu, dofinansowywane tylko nie wiem przez kogo. Cena ok. 400-700 zl w zależnosci ile kasy sanatorium otrzyma dofinansowania.
Zapisalam sie na nastepny rok. Osoby chetne muszą dzwonic do sanatorium i dekalrować chęć skorzystania z tej formy rahabilitacji. W życiu piękne są tylko chwile i dla tych chwil warto żyć. |
ToJa (offline) |
Post #15 26-10-2010 - 23:04:40 |
|
no dziewczynki....sie zdecydowałam....cheba znowu se Małysza odwiedze........ jakos tak na przełomie listopada i grudnia
Jubilat w Wisle to jest to co ToJa lubi najbardziej.... heheeh a szczegolnie dlatego, że stamtad na sląsk blisko jak se zaklepę turnus na 100% (bo cały czas i Kołobrzeg mi po głowie chodzi) to dam cynk, moze jakie spotkanko znowu w Katowicach zrobimy |
nie (offline) |
Post #16 22-11-2010 - 08:27:50 |
gdańsk |
jubilat w wiśle jak zrobić by mnie tam skierowali?mam jeszcze problem bo mam małą 4latkę Kaskę czy mogę jechać z nią? skąd brać odpowiedzi na takie pytania?
Gdyby Bóg podarował mi odrobinę życia ubrałbym się prosto, rzuciłbym się ku słońcu odkrywając nie tylko moje ciało ale i duszę . Przekonałbym ludzi jak bardzo są w błędzie myśląc że nie warto zakochać się na starość. Nie wiedzą bowiem że starzeją się właśnie dlatego iż unikają miłości. Powiedziałbym że śmierć nie przychodzi wraz ze starością lecz z opuszczeniem. |
ToJa (offline) |
Post #17 22-11-2010 - 08:49:47 |
|
Nie......
do Jubilata mozna jechac albo prywatnie, albo na turnus rehabilitacyjny........ (turnusy sa dofinansowane z MOPR-u - ale cięzko sie ząłapac, maja nieqwielkie środki)....... poczytaj dokładnie watki o sanatoriach na tym forum i w archiwum forum 2 jest wiele mozliwości wyjazdów - sa sanatoria z NFZ, sanatoria z prewencji rentowej, turnusy rehabilitacyjne, sanatoria poszpitalne........... wszystko jest dokładnie opisane.....nie ma sensu pisac tego po raz drugi........... Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 22-11-2010 - 08:57:27 przez ToJa. |
Janina.S (offline) |
Post #18 22-11-2010 - 08:53:47 |
widły Soły i Wisły |
...albo znajdź u siebie w mieście Ośrodek Centrum Pomocy Rodzinie - dają tam skierowania i dofinansowanie - u mnie tak
właśnie jest. A w Jubilacie faktycznie spotkałam matki z dziećmi - więc warto się starać. .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
nie (offline) |
Post #19 22-11-2010 - 11:24:12 |
gdańsk |
dzięki spróbuję jest u mnie taki ośrodek,spróbuję też przez nfz poszpitalne bo idę teraz na rekonstrukcję,
Gdyby Bóg podarował mi odrobinę życia ubrałbym się prosto, rzuciłbym się ku słońcu odkrywając nie tylko moje ciało ale i duszę . Przekonałbym ludzi jak bardzo są w błędzie myśląc że nie warto zakochać się na starość. Nie wiedzą bowiem że starzeją się właśnie dlatego iż unikają miłości. Powiedziałbym że śmierć nie przychodzi wraz ze starością lecz z opuszczeniem. |
Janina.S (offline) |
Post #22 04-03-2011 - 19:10:48 |
widły Soły i Wisły |
Właśnie w ub. roku byłam w Bukowinie - RYSY .
Gdyby nie paskudna pogoda - turnus bardzo udany tzn..- warunki dobre , ładne pokoiki 2-u osobowe , telefon , TV, radio w pokoju no i łazienka z kabiną . Wyżywienie też b, dobre - smaczne i urozmaicone. Zabiegi dostałam takie jak podpowiedziałam p. doktor na wizycie początkowej. Jest basen w budynku ale odpłatnie lub darmowo jako zabieg , jest kąpiel perełkowa , hydromasaż, rękaw do masażu obrzęku i masaż taki ręczny np. kręgosłupa. Chyba nie wszystko wymieniłam - tyle pamiętam. Buty solidne zabierz bo dużo jest wyjazdów , wycieczek i spacerów zorganizowanych .Przeważnie odpłatnie ale warto skorzystać bo propozycje są interesujace - na Słowację też. .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Al_la (offline) |
Post #23 05-03-2011 - 15:50:06 |
k/Warszawy |
Znalazłam taką PW w poczcie profilu "Amazonki.net":
Avatar 31458783 2011-02-23 02:51:09 Witam Was drogie Amazonki Całkiem przypadkiem wszedłem na Waszą stronę i chciałem Was zachęcić do rehabilitacji w Sanatorium Uzdrowiskowym "Rosomak" w Ustroniu. M.in. ja przyłożyłem rękę do jego powstania. Nie chodzi o to, żeby się nieskromnie chwalić ale żeby dać świadectwo, że jest to najlepsza tego typu placówka w Polsce. Pozdrawiam Was wszystkie - wiem przez co przeszłyście i trzymam za każdą z Was z osobna kciuki. W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
ToJa (offline) |
Post #25 06-03-2011 - 11:45:45 |
|
Alicjo
stron, na ktorych można obejrzec oferty sanatoriów rehabilitacyjnych jest całe mnóstwo. Przypuszczam, że ten wątek został założony po to, aby wpisywac sanatoria, w których byłyśmy i oczkami swoimi obejrzalysmy wszystko (również to czego nie widac na stronach internetowych). Ja byłam dwa razy na turnusie rehabilitacyjnym w "Jubilacie" w Wisle. Ośrodek ten polecany był przez Janinę jeszcze na poprzednim forum - wszystko było tak jak Janina opisywała - nie zawiodłam się, dlatego pojechałam tam po raz drugi. Już kilka dziewczyn odwiedziło ten ośrodek. Wszystkie zadowolone. Jedno co mi tam nie odpowiadała to srednia wieku - ale to już inna para kaloszy a ciechociński "wrzos" polecała już w poście 14 w tym watku, danka58 - a więc skoro i Ty polecasz, zapewne jest to ośrodek, do którego warto pojechać Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 06-03-2011 - 11:48:35 przez ToJa. |
Janina.S (offline) |
Post #28 08-06-2011 - 17:31:11 |
widły Soły i Wisły |
Właśnie zrobiłam rezerwację w "Damisie" - Centrum Wypocz. i Rehabil. w Krynicy -Zdroju..../na sierpień/
Poczytałam i zobaczyłam w internecie - wygląda nieźle no i niezbyt daleko jak dla mnie bo ja nie lubię długo w podróży przebywać. Czy znacie ten ośrodek ? czy ktoś może był tam i korzystał z jego oferty ? .. .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Becia (offline) |
Post #30 19-06-2011 - 22:09:20 |
Siemianowice Śląskie |
...czyli znowu w okolicy "Andrzejek" spotykamy się w "Tatianie" a tak na marginesie: ToJa, Tobie to się powodzi ... dopiero co wróciła z Bieszczad, a już plany na kolejny wyjazd z tym Kołobrzegiem to poczekaj na drugi rok, co będziesz późną jesienią nad morzem robić ... ja chętnie pojechałabym nad morze (może też być Jarosławiec )... tylko jak to zrobić, żeby jechać w tym samym czasie w to samo miejsce "Życie nie po to jest, by się spieszyć. Życie jest po to, by się życiem cieszyć." |