Po kwadrantektomi
Wysłane przez JoannaAKJ
JoannaAKJ (offline) |
Post #1 21-06-2013 - 22:57:10 |
Sulechów |
Mam takie pytanie. Otóż po wspomnianym zabiegu kwadrantektomi wokół blizny pierś jest bardzo twarda. Jest to owszem proces związany z gojeniem się piersi (onk powiedział, ze to zbiera się płyn i wypełnia to "puste" miejsce i goi) jednak czy któraś w was stosowało może jakieś maście, masaże... na przyspieszenie procesu gojenia?
|
kasiaf (offline) |
Post #3 21-06-2013 - 23:32:04 |
SZKLARĘBA |
ja jestem po operacji ponad rok i cały czas pierś jest obrzmiała i twarda nie tylko wkoło blizny...
spokojnie na zagojenie potrzeba czasu ...z zew się goi szybko ale tam w środku potrzeba więcej czasu tylko cierpliwość może nas uratować ![]() ![]() - Żyj! - powiedziała nadzieja. - Bez Ciebie nie mogę - odparło cicho życie. |
endżi (offline) |
Post #4 07-05-2014 - 22:38:38 |
Warszawa i okolice |
Tak sobie tu szperam od kilku dni i szukam informacji, która mnie uspokoi. Otóż, od jakiegoś czasu moja operowana pierś jest lekko opuchnięta, a od spodu (w okolicy sutka) twardawa. Staram się nie siać paniki i spokojnie czekam na wizytę u onki (za tydzień), ale wiecie jak to jest...
![]() ![]() Myślicie że to może być chłonka? Po roku od operacji? Miesiąc temu zaczęłam chodzić na fitness ![]() Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz |
nutka (offline) |
Post #6 07-05-2014 - 23:04:14 |
|
Endżi, też tak miałam. U mnie to była wina zbyt obcisłego biustonosza (bo za duża się zrobiłam
![]() ![]() "W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu." Richard Paul Evans "... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." Dennis Genpo Merzel |
endżi (offline) |
Post #7 08-05-2014 - 08:01:48 |
Warszawa i okolice |
No właśnie od strony blizny (na górze) wszystko jest ok ![]() ![]() Trochę mnie uspokoiłyście Dziewczynki ![]() Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz |
anetam (offline) |
Post #9 11-12-2014 - 23:26:43 |
|
A mi chirurg w tym twardym miejscu polecił smarowac Liotonem 1000. A onkolog poleciła żebym to miejsce masowala. Każdy ma inny punkt widzenia. Pierś mam usunietą w całości. Chirurg mówi ze się goje i z czasem to twarde zrobi się takie jak w innym miejscu skora. Pani onkolog zas stwierdziła ze jestem szczupła i skora przyrasta do mięśnia bo tłuszczu juz nie ma. Dlatego twarde i nie wiadomo czy to wogole się zmieni. Dlatego masować poleca. Sama nie wiem kogo powinnam słuchać. Ktoś podłowie?
|
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
422
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022