Zabiegi fizykoterapii po raku piersi
Wysłane przez danka58
Al_la (offline) |
Post #1 10-10-2012 - 12:50:47 |
k/Warszawy |
skąd ja to znam ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
aga66 (offline) |
Post #2 07-04-2013 - 14:37:58 |
Warszawa |
No właśnie, a jak to jest z masażem leczniczym (czyli mocniejszym od relaksacyjnego) i nastawianiem kręgosłupa - oczywiście przez wykwalifikowanego terapeutę (wspomniany w innym wątku p. Dariusz Gerc)?
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
kesy (offline) |
Post #3 11-02-2016 - 17:49:45 |
Starogard-Gdański |
Muszę odkurzyć,dawno nie odwiedzany wątek.Trochę poczytałam,ale to stare wiadomości.Czy coś się zmieniło,w tych zaleceniach?
Mam skierowanie na fizjoterapię.Laser,UD( to chyba ultra dźwięki?)i Magnetronic (pole magnetyczne?)Lewy bark,po stronie nie operowanej.Zabiegi mam mieć w kwietniu.Rejestrowałam się w październiku 2015r.Obecnie już mnie nie boli bark,tylko biodro. ![]() Pokazałam to skierowanie mojej once,już w ubiegłym roku.Nie zalecała lasera.Do dwóch pozostałych się nie odniosła. Nie jestem przekonana,co do tych zabiegów.??? Może macie jakieś doświadczenie w tym zakresie.??? ![]() ![]() ![]() ![]() |
WitaJola (offline) |
Post #4 23-12-2016 - 06:42:05 |
|
dzisiaj tuż przed świętami zaczęłam rehabilitację kręgosłupa...od dawna miałam z nim problemy ale po chemii i radio, nasiliło mi sie to...z polecenia trafiłam w ręce rehabiltantki, która oglądnęła moje zdjęcia wypowiedziała sie fachowo i wzięła do roboty.Wie oczywiście o mojej przebytej chorobie .Tyle się czyta ,że nam nie wolno zabiegów ale trzeba jednak jakoś się ratować a i zabiegi czy masaże nalezy dostosować do schorzenia. Ja swojej rehabilitantce ufam .Widać, że ma wiedzę i doświadczenie ,w tym z pacjentam onkologicznymi. Pozdrawiam
|
renatar (offline) |
Post #5 12-10-2017 - 17:54:41 |
sieradz |
Przeczytałam cały wątek i sama nie wiem czy krioterapia na odcinek lędżwiowy kregosłupa jest wskazana czy raczej nie. Zabiegi dała mi rehabilitanka po zapoznaniu się z historią moją onkologiczną.
![]() T3NOMO/ER10 PR10procent\12 taksanów,3AC,lampek 25.Tamoksifen.Inwazyjny śluzowy. |
Agaba190 (offline) |
Post #6 12-10-2017 - 18:47:25 |
k/Warszawy |
Miałam zabiegi krio kilkakrotnie (po 10 razy) na obrzęk ręki (po wycięciu węzłów). Dwa razy całej od ramienia , raz tylko na dłoń. Zlecała to kierowniczka zakładu rehabilitacji w CO na Ursynowie. Zakładam, że wiedziała co robi. No to jeżeli można na rękę to chyba na kręgosłup też.
![]() Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. Mark Twain Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 12-10-2017 - 18:48:35 przez Agaba190. |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
601
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022