Zabiegi fizykoterapii po raku piersi

Wysłane przez danka58 

Al_la (offline)

Post #1

10-10-2012 - 12:50:47

k/Warszawy 

ira
bo jeśli chodzi o inne ograniczenia z powodu innych świństw, to niekoniecznieeeeee duży uśmiech

skąd ja to znam rotfl

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

aga66 (offline)

Post #2

07-04-2013 - 14:37:58

Warszawa 

No właśnie, a jak to jest z masażem leczniczym (czyli mocniejszym od relaksacyjnego) i nastawianiem kręgosłupa - oczywiście przez wykwalifikowanego terapeutę (wspomniany w innym wątku p. Dariusz Gerc)?

"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska
Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali...

kesy (offline)

Post #3

11-02-2016 - 17:49:45

Starogard-Gdański  

Muszę odkurzyć,dawno nie odwiedzany wątek.Trochę poczytałam,ale to stare wiadomości.Czy coś się zmieniło,w tych zaleceniach?
Mam skierowanie na fizjoterapię.Laser,UD( to chyba ultra dźwięki?)i Magnetronic (pole magnetyczne?)Lewy bark,po stronie nie operowanej.Zabiegi mam mieć w kwietniu.Rejestrowałam się w październiku 2015r.Obecnie już mnie nie boli bark,tylko biodro.uśmiech
Pokazałam to skierowanie mojej once,już w ubiegłym roku.Nie zalecała lasera.Do dwóch pozostałych się nie odniosła.
Nie jestem przekonana,co do tych zabiegów.??? Może macie jakieś doświadczenie w tym zakresie.???myśli

piessercekot Oni też czują ból

WitaJola (offline)

Post #4

23-12-2016 - 06:42:05

dzisiaj tuż przed świętami zaczęłam rehabilitację kręgosłupa...od dawna miałam z nim problemy ale po chemii i radio, nasiliło mi sie to...z polecenia trafiłam w ręce rehabiltantki, która oglądnęła moje zdjęcia wypowiedziała sie fachowo i wzięła do roboty.Wie oczywiście o mojej przebytej chorobie .Tyle się czyta ,że nam nie wolno zabiegów ale trzeba jednak jakoś się ratować a i zabiegi czy masaże nalezy dostosować do schorzenia. Ja swojej rehabilitantce ufam .Widać, że ma wiedzę i doświadczenie ,w tym z pacjentam onkologicznymi. Pozdrawiam

renatar (offline)

Post #5

12-10-2017 - 17:54:41

sieradz 

Przeczytałam cały wątek i sama nie wiem czy krioterapia na odcinek lędżwiowy kregosłupa jest wskazana czy raczej nie. Zabiegi dała mi rehabilitanka po zapoznaniu się z historią moją onkologiczną.

T3NOMO/ER10 PR10procent\12 taksanów,3AC,lampek 25.Tamoksifen.Inwazyjny śluzowy.

Agaba190 (offline)

Post #6

12-10-2017 - 18:47:25

k/Warszawy 

Miałam zabiegi krio kilkakrotnie (po 10 razy) na obrzęk ręki (po wycięciu węzłów). Dwa razy całej od ramienia , raz tylko na dłoń. Zlecała to kierowniczka zakładu rehabilitacji w CO na Ursynowie. Zakładam, że wiedziała co robi. No to jeżeli można na rękę to chyba na kręgosłup też.

Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia.
Mark Twain

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 12-10-2017 - 18:48:35 przez Agaba190.

renatar (offline)

Post #7

12-10-2017 - 19:12:33

sieradz 

Dzięki Agaba to biorę bo z kręgosłupem coraz gorzej a branie caly czas przeciwbólowych odpoda ze względu na wątrobę.

T3NOMO/ER10 PR10procent\12 taksanów,3AC,lampek 25.Tamoksifen.Inwazyjny śluzowy.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 601
Największa liczba gości online: 14207 dnia 25-04-2022