Czy trzeba nosić biustonosz po obustronnej rekonstrukcji piersi ?
alberrta (offline) |
Post #1 17-05-2017 - 13:56:41 |
|
Witajcie kochane.
Jestem po obustronnej amputacji i rekonstrukcji dwóch piersi. Wszystko wygojone ok. Nie noszę biustonosza, bo słyszałam, że nie muszę. A tak jest mi dużo wygodniej ![]() ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 17-05-2017 - 13:57:16 przez alberrta. |
Annapaj (offline) |
Post #2 27-05-2017 - 10:48:21 |
|
Witam, jestem po obustronnej rekonstrukcji piersi i kazali mi nosic biustonosz
Jeżeli nie minęło 15 minut od ostatniego napisanego postu, a chcemy coć dopisać, bądź zmienić - używamy funkcji zmień Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 26-06-2017 - 09:27:20 przez myszka. |
anulcia2702 (offline) |
Post #4 17-06-2017 - 23:33:52 |
Leszno |
Witam serdecznie,
przede mną obustronna mastektomia z rekonstrukcją, napiszcie proszę jak długo dochodziłyscie do siebie... mam małe dzieci i boję się jak długo nie będę mogła nic robić w domu. Termin na oddział mam wyznaczony na 13 lipca a od 30 lipca zarezerwowane wakacje ![]() Pozdrawiam |
alberrta (offline) |
Post #5 18-06-2017 - 15:28:57 |
|
Witaj Anulciu. Przykro mi, że to wszystko dopiero przed Tobą ...ale głowa do góry !!! Naprawdę !!! Nie jest tak źle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annapaj i Jagodulo dzięki za informację ![]() edit: scalono posty. Jeżeli nie minęło 15 minut od ostatniego napisanego postu, a chcemy coć dopisać, bądź zmienić - używamy funkcji zmień Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-06-2017 - 09:28:23 przez myszka. |
anulcia2702 (offline) |
Post #6 20-06-2017 - 20:28:04 |
Leszno |
Dziękuję za te słowa otuchy Albertta
![]() ![]() Muszę mieć jednoczasówkę piersi lewej, ale mój lekarz ostatnio zaproponował, że od razu mogą mi zrobić profilaktycznie drugą pierś. Jutro jadę na dodatkowe badania genetyczne i zobaczymy czy mam mutanta. Ale cały czas się zastanawiam czy jeśli wyjdzie mutacja czy się zdecydować na podwójną czy lepiej tą drugą odłożyć w czasie. Boję się podwójnego bólu i tego, że obie ręce będą osłabione tak że nie będę mogła zrobić podstawowych czynności koło siebie ![]() Na razie oswajam się z całą tą sytuacją i staram się myśleć pozytywnie. Dziękuję jeszcze raz za miłe słowa i życzenia. Pozdrawiam serdecznie |
anulcia2702 (offline) |
Post #8 21-06-2017 - 20:03:10 |
Leszno |
Dziękuję Ci Jagodula za szybką odpowiedź. Ale już koniec zastanawiania bo dziś dzwonili do mnie i jutro mam się wstawić na oddziale żeby zmieścić się w terminie wymaganym zieloną kartą, ktoś coś przeoczył.., tak więc czeka mnie jedna jednoczasówka bo wyników badań genetycznych nie będzie do tego czasu. Przeraża mnie to tempo ale szybciej będę po wszystkim. i tak drugą piersią będę musiała usunąć później jeśli wyjdzie mutacja...
![]() Póki co proszę trzymajcie kciuki. I dziękuję za wsparcie dziewczyny. Naprawdę sama świadomość że nie tylko ja się zmagam z takim problemem pomogła mi się ogarnąć, także jeszcze raz serdeczne dzięki ![]() |
konwalia (offline) |
Post #9 21-06-2017 - 21:44:20 |
|
Kciuki zaciśnięte. I łączę się z Tobą, bo też mam jutro jednoczasówkę
![]() |
konwalia (offline) |
Post #12 24-06-2017 - 09:53:48 |
|
Dziękuję. Ja już po, ale z małymi komplikacjami.
Nie wiem czy zakładać nowy wątek. Może podpowiecie mi czy po rekonstrukcji z implantem nad nim miałyście jakby powietrze? Jak dotykam to normalnie się przesuwa i "bąbelkuje". Lekarz kazał zmasowywać w doł. Ma minąć, ale się martwię. Mam jeszcze dren... Jaku ciebie Anulciu? |
anulcia2702 (offline) |
Post #13 26-06-2017 - 06:52:37 |
Leszno |
Witajcie, operacja była w piątek. Miałam totalny odlot bo nic nie pamiętam, obudziłam się na sali pooperacyjnej i zastanawiałam się czy jestem przed czy po
Jestem jeszcze w szpitalu, dziś będzie mój doktor to dowiem się co dalej. Dziś cały czas czuje mrowienie w operowanej piersi i mam opuchnięte z boku. Czy to mrowienie jest normalne, też tak miałyście? Dziękuję Wam za wsparcie dziewczyny. Pozdrawiam edit: scalono posty. Jeżeli nie minęło 15 minut od ostatniego napisanego postu, a chcemy coć dopisać, bądź zmienić - używamy funkcji zmień Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-06-2017 - 09:29:24 przez myszka. |
alberrta (offline) |
Post #14 26-06-2017 - 23:34:15 |
|
Konwalio i Anulcio. Super że o już za Wami
![]() ![]() |