Opieka paliatywna skuteczniejsza niż leczenie onkologiczne
Wysłane przez Al_la
Al_la (offline) |
Post #1 08-04-2012 - 23:46:13 |
k/Warszawy |
[www.termedia.pl]
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #2 13-08-2012 - 11:45:52 |
k/Warszawy |
[www.rynekzdrowia.pl]
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
ewcia20066 (offline) |
Post #3 13-08-2012 - 12:06:57 |
|
Pod opieką paliatywną jestem od wrzesnia ubiegłego roku.
Trochę bałam się pierwszego kontaktu.Jednak po pierwszej wizycie przekonałam sie,ze dobrze zrobiłam trafiając w"ręce"wykwalifikowanych lekarzy i pielęgniarek,poradni paliatywnej. Spotkałam sie tu z ciepłem,przychylnością i stosownym,skutecznym"wspomaganiem"i podniesieniem komfortu,mojego życia! Dostałam odpowiednie do stanu choroby i bólu, leki. W kazdej chwili,na"telefon"mogę uzyskac potrzebną poradę lub wezwać lekarza do wizyty domowej!!! Tutaj lekarz ma dla mnie czas.Nie rozpoczyna rozmowy pytaniem..."co pani dolega"... Kazdorazowo(1 x w miesiacu)przechodzę gruntowne badanie, z badaniami analitycznymi. Pielęgniarki"pilnują"czy wystarczy leków i co jakis czas telefonicznie przypominają o konieczności zabrania recepty na potrzebne leki p/bólowe lub o odbyciu wizyty kontrolnej. Już wiem,ze nie muszę bać się bólu czy złego samopoczucia.W mojej poradni paliatywnej zawsze znajde pomoc i ratunek. Spotkania z ludźmi czynią życie warte przeżycia. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 13-08-2012 - 12:12:29 przez ewcia20066. |
Al_la (offline) |
Post #4 03-01-2013 - 12:27:15 |
k/Warszawy |
Stosowanie morfiny będzie dla pacjentów mniej uciążliwe
Czy naprawdę musi boleć? W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
166
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024