Drugie starcie - rozmowy codzienne
aga66 (offline) |
Post #1 18-03-2016 - 20:39:18 |
Warszawa |
Mea bardzo mocno Cię przytulam
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
ewunia80 (offline) |
Post #8 21-03-2016 - 22:06:24 |
Warszawa |
Mea ja też łączę się z Tobą i wspieram, jak wiesz może też mam do wątroby i kości. Oczywiście bez refundacji leczenie. O perjecie to nawet nie mam co marzyć...
Muszę zacząć też normalnie jeść, bo zafundowałam sobie duete odchudzająca, żeby tę wątrobę wspomóc i schudłam... jak głupia... a to normalnie w miarę trzeba jeść, żeby mieć siłę do walki. Damy radę |
monik (offline) |
Post #9 24-03-2016 - 22:43:55 |
Łódź |
O losie MEA Ty tutaj? Do pionu mam nadzieję, że już Cię postawiono. Co do Perjety o której pisałaś to u mnie po niemal 40 dawkach serce nie drgnęło. Frakcję wyrzutowa mam cały czas 65% czyli dokładnie taką samą jak w dniu, w którym rozpoczynałam leczenie.
Wiem, że potrafisz walczyć więc walcz! wiem też co to napady lęku i zwykłego ludzkiego strachu, człowiek czuje się jakby dostał pałką bejsbolową po nogach i padł na ziemię... ale to mija, trzeba wstać i do przodu. Da się. Tak jak napisał Tomasz, jedz, odpoczywaj i nabieraj sił a ja baaaardzo mocno wspieram Cię myślami i trzymam kciuki |
aga66 (offline) |
Post #10 25-03-2016 - 11:59:39 |
Warszawa |
Ewunia, Mea, Monik trzymajcie się kochane dziewczyny, szukajcie sił do walki, choć mogę się tylko domyślać jak ciężko to zrobić
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
monik (offline) |
Post #16 05-04-2016 - 15:39:44 |
Łódź |
uf uf uf, lek któryś tam z rzędu przyjęty, wyniki (te nieszczęsne neutrofile i białe) znowu mocno spadły, dlaczego tego nie wie nikt ale czuję się znakomicie i to jest najważniejsze. Wczoraj odebrany tomograf płuc i węzły chłonne szyi. Trochę się bałam bo jakiś węzeł wydaje mi się większy i tak coś m nie szyja "ciągnie" do tego mam ostatnio ból pleców... no ale wyniki ok odbierałam z drżącą ręką, nie cierpię tego! W ubiegłym tygodniu zrobione tez usg brzucha - tez ok jutro usg dowcipne i usg piersi.... ech.
|
Tomasz. (offline) |
Post #17 05-04-2016 - 15:56:57 |
Pruszków |
Spadek neutrocytów jest wynikiem tłumienia a w pewnych przypadkach wręcz uszkodzenia odwracalnego (supresji) szpiku przez leki cytostatyczne. W ogóle to chemioterapia obecna ma dwa istotne filary: Czynnik wzrostu neutrocytów G-CSF i leki p.wymiotne - aprepitant oraz starszy ondansetron. W latach 90 XX wieku (i wcześniej) gdy tych leków jeszcze nie stworzono to były całkiem inne standardy leczenia - z konieczności mniej intensywne.
____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
monik (offline) |
Post #19 06-04-2016 - 10:38:13 |
Łódź |
Tomasz, ale ja ostatni cytostatyk wzięłam we wrześniu 2014. Lekarze twierdzą, że ciała monoklonale (teoretycznie) nie mają skutków ubocznych w postaci działania czy nawet uszkodzenia szpiku. Twierdzą, że nie powinno mieć to wpływu. no ale jak mówią może u mnie ma to związek, tym bardziej, że kiedy brałam herceptynę w 2012 to sytuacja była podobna. dziwne tylko to, że pojechałam na wakacje i wyniki niewiarygodnie się poprawiły a 2 tyg. później znowu były niziutkie, to jest dziwne... chyba lekarze doszukują się już jakiś psychosomatycznych działań mojego organizmu No nic, lekarz mówi, że najważniejsze, że świetnie się czuję, raczej nie choruję, chodzę do pracy, jeżdżę na wakacje i żyję całkiem normalnie
|
aga66 (offline) |
Post #23 09-04-2016 - 20:56:08 |
Warszawa |
Ewuniu super wiadomość, więcej takich proszę
dziubas (offline) |
Post #27 11-05-2016 - 10:30:48 |
Gdańsk |
małgoniu! Don"t give up please! Nie poddawaj sie proszę!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
domina13 (offline) |
Post #30 11-05-2016 - 12:30:13 |
Piotrków Tryb. |
małgonia Dasz radę teraz masz po drugiej stronie w węzłach,bo chyba poprzednio węzły Ci wycinali? 4xAC,4xDXL Mastektomia Carcinoma ductale infiltrans mammae.ER-TS 4/8;PR-TS 8/8;HER 2;0 ;Ki67-2%(styczeń2014); Wznowa:NST G2; ER-80%;PR-99%;HER2-0;Ki67-12,9%(maj 2015)xeloda x4;nawelbina x9;sindaxel x7;cisplatyna x3;zoladex+symex(kwiecień-sierpień),zoladex+egristrozol(wrzesień);14-25.11.16r-kastracja radiologiczna;30.11.16r-Faslodex;14.12.16r-drugi Faslodex;28.12.2016r-trzeci Faslodex;25.01.2017r-czwarty Faslodex;27.02.2017r-pierwszy wlew chemii CMF;20.03.2017-drugi wlew CMF |