Drugie starcie - rozmowy codzienne
aga66 (offline) |
Post #1 18-03-2016 - 20:39:18 |
Warszawa |
Mea bardzo mocno Cię przytulam
![]() ![]() ![]() "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
ewunia80 (offline) |
Post #8 21-03-2016 - 22:06:24 |
Warszawa |
Mea ja też łączę się z Tobą i wspieram, jak wiesz może też mam do wątroby i kości. Oczywiście bez refundacji leczenie. O perjecie to nawet nie mam co marzyć...
Muszę zacząć też normalnie jeść, bo zafundowałam sobie duete odchudzająca, żeby tę wątrobę wspomóc i schudłam... jak głupia... a to normalnie w miarę trzeba jeść, żeby mieć siłę do walki. Damy radę ![]() |
monik (offline) |
Post #9 24-03-2016 - 22:43:55 |
Łódź |
O losie MEA Ty tutaj? Do pionu mam nadzieję, że już Cię postawiono. Co do Perjety o której pisałaś to u mnie po niemal 40 dawkach serce nie drgnęło. Frakcję wyrzutowa mam cały czas 65% czyli dokładnie taką samą jak w dniu, w którym rozpoczynałam leczenie.
Wiem, że potrafisz walczyć więc walcz! wiem też co to napady lęku i zwykłego ludzkiego strachu, człowiek czuje się jakby dostał pałką bejsbolową po nogach i padł na ziemię... ale to mija, trzeba wstać i do przodu. Da się. Tak jak napisał Tomasz, jedz, odpoczywaj i nabieraj sił a ja baaaardzo mocno wspieram Cię myślami i trzymam kciuki |
aga66 (offline) |
Post #10 25-03-2016 - 11:59:39 |
Warszawa |
Ewunia, Mea, Monik trzymajcie się kochane dziewczyny, szukajcie sił do walki, choć mogę się tylko domyślać jak ciężko to zrobić
![]() "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
monik (offline) |
Post #16 05-04-2016 - 15:39:44 |
Łódź |
uf uf uf, lek któryś tam z rzędu przyjęty, wyniki (te nieszczęsne neutrofile i białe) znowu mocno spadły, dlaczego tego nie wie nikt
![]() ![]() ![]() |
Tomasz. (offline) |
Post #17 05-04-2016 - 15:56:57 |
Pruszków |
Spadek neutrocytów jest wynikiem tłumienia a w pewnych przypadkach wręcz uszkodzenia odwracalnego (supresji) szpiku przez leki cytostatyczne. W ogóle to chemioterapia obecna ma dwa istotne filary: Czynnik wzrostu neutrocytów G-CSF i leki p.wymiotne - aprepitant oraz starszy ondansetron. W latach 90 XX wieku (i wcześniej) gdy tych leków jeszcze nie stworzono to były całkiem inne standardy leczenia - z konieczności mniej intensywne.
____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
monik (offline) |
Post #19 06-04-2016 - 10:38:13 |
Łódź |
Tomasz, ale ja ostatni cytostatyk wzięłam we wrześniu 2014. Lekarze twierdzą, że ciała monoklonale (teoretycznie) nie mają skutków ubocznych w postaci działania czy nawet uszkodzenia szpiku. Twierdzą, że nie powinno mieć to wpływu. no ale jak mówią może u mnie ma to związek, tym bardziej, że kiedy brałam herceptynę w 2012 to sytuacja była podobna. dziwne tylko to, że pojechałam na wakacje i wyniki niewiarygodnie się poprawiły a 2 tyg. później znowu były niziutkie, to jest dziwne... chyba lekarze doszukują się już jakiś psychosomatycznych działań mojego organizmu
![]() |
aga66 (offline) |
Post #23 09-04-2016 - 20:56:08 |
Warszawa |
Ewuniu super wiadomość, więcej takich proszę
![]() "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
dziubas (offline) |
Post #27 11-05-2016 - 10:30:48 |
Gdańsk |
małgoniu!
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
domina13 (offline) |
Post #30 11-05-2016 - 12:30:13 |
Piotrków Tryb. |
małgonia ![]() ![]() 4xAC,4xDXL Mastektomia Carcinoma ductale infiltrans mammae.ER-TS 4/8;PR-TS 8/8;HER 2;0 ;Ki67-2%(styczeń2014); Wznowa:NST G2; ER-80%;PR-99%;HER2-0;Ki67-12,9%(maj 2015)xeloda x4;nawelbina x9;sindaxel x7;cisplatyna x3;zoladex+symex(kwiecień-sierpień),zoladex+egristrozol(wrzesień);14-25.11.16r-kastracja radiologiczna;30.11.16r-Faslodex;14.12.16r-drugi Faslodex;28.12.2016r-trzeci Faslodex;25.01.2017r-czwarty Faslodex;27.02.2017r-pierwszy wlew chemii CMF;20.03.2017-drugi wlew CMF |