Drugie starcie - rozmowy codzienne
Pyrunia (offline) |
Post #3 21-10-2010 - 11:02:34 |
Stolica Pyrlandii |
matko_kochana, ile cierpliwości trzeba mieć , żeby odebrać głupie wyniki.
Tomograf robiłam w poniedzialek i napóźniej będą w środę. Dałam czas i byłam dzisiaj. Firmie zewnętrznej, która odczytuje badanie spsuła sie machina i nie ma jak wydrukować ![]() I nie wiadomo, rzecz jasna czy wogóle będą w tym tygodniu. Kiedy robiłam w maju, wyniki odebrałam po 8 dniach, bo....lekarz poszedł na urlop ![]() |
Monia_B (offline) |
Post #4 21-10-2010 - 17:11:24 |
Łódź |
mój tato brał Gemzar i o ile dobrze pamiętam borykał się przy tym leczeniu z biegunkami. Z jedzeniem było podobnie jak u ciebie - nic mu nie smakowało, bo miało metaliczny smak.
A co do lekarzy, to naprawdę pozostawiają wiele do życzenia, jak się człowiek sam nie wypyta to niczego się nie dowie... Trzymam kciuki Haniu, żeby wszystkie przykre dolegliwości jak najszybciej minęły moja tfu ![]() |
Haniap. (offline) |
Post #6 27-10-2010 - 21:10:36 |
Poznań |
Dostałam przepis na eliksir na podniesienie białych ciałek. Dowiedziałam się, że moja chemia, a szczególnie Gemzar, właśnie powoduje spadek. To przepis na koktail: kiwi, natka pietruszki, sok z cytryny. Nie miałam dokładnych proporcji, więc zrobiłam wg smaku. Wrzuciłam do blendera 1/3 pęczka natki, trzy kiwi i po zblendowaniu dodałam do smaku sok z cytryny, weszła prawie cała cytryna. Nawet nie jest najgorsze. Myślę, że można rozcieńczyć wodą i nie będzie miało takiego intensywnego smaku. Smacznego
"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje" Ezop |
Pyrunia (offline) |
Post #14 04-11-2010 - 20:07:57 |
Stolica Pyrlandii |
Skierowanie dostałam tydzień temu od ginekolog i badanie miałam po 2 godzinach.
Dziś odebrałam wyniki rezonansu...ale tylko dół mi prześwietlili. Wynik mówi, że nie ma niepokojących zmian. No są mięśniaki, ale stale pod obserwacją sobie są Natomiast onkolog powiedział, że chciał dać skierowanie na rezonans całego ciała. Mimo , że po przeczytaniu wyniku po tk powiedział , że trzeba przebadać dół. No i jutro mi wyda. Mam pytanie: czy można bez opamiętania "łykać" kontrasty? W maju miałam tk, w październiku tk, tydzień temu rezonans. Chyba odrobinę dosyć? Chyba dojrzewam do decyzji zmiany lekarza... |
Maja048 (offline) |
Post #16 04-11-2010 - 20:20:32 |
Wronki |
Jolka...trudno mi powiedzieć,czy to za dużo czy za mało...nigdy nic takiego nie miałam...radziłabym popytać, poszukać, no a Ty już sama wiesz dużo ...idź do doktora do którego masz zaufanie i spytaj, bo możesz trafić do gorszego...A po wynikach wiadomo,że dobrze, ciągle musimy się pilnować...Buziaczki zostawiam...
![]() |
lulu (offline) |
Post #18 04-11-2010 - 20:34:41 |
k/Kwidzyna |
I bardzo dobrze, że jest dobrze. Ale jeśli skonsultujesz to jeszcze z innym lekarzem to też Ci nic nie zaszkodzi. Ja tak robię jak są jakieś minimalne wątpliwości, niejasności, czy ze strony lekarza, czy z mojej.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 04-11-2010 - 20:36:01 przez lulu. |
ToJa (offline) |
Post #19 04-11-2010 - 21:31:26 |
|
Joluś, chcesz zmienic gina czy onka.......
na dobrych ginów mam namiary....... ino to takie giny normalne nie onkologiczne....... jeden gin namawia zawsze do usuniecia dołu jesli tylko sa mięsniaki + dlugie lub nieregularne miesiączki........ drugi gin....nie wiem na co namawia przy mięsniakach, bo jak do niego zaczęłam chodzic to juz było po miesniakach i po macicy...... ![]() ino się jajniki zostały i ten gin mówi, że bardzo dobrze zrobił poprzedni gin, że je zostawił........ obydwa giny polecam........ ![]() co do onki to mojej nie polecam, bo ja sie z nia dogadac nie umiem.....hehehe.....ale jej nie zmieniam, bo i po co, jak trza bedzie to sie zmieni......onków przeca w Pyrlandii pod dostatkiem...... ![]() |
soja (offline) |
Post #21 09-12-2011 - 00:01:00 |
Jaworzno |
Witam. Przepraszam jeśli swój post umieściłam w złym dziale . Napisałam tutaj, bo mamusia walczyła długo i to było jej drugie, a może i trzecie starcie z gadem. W razie czego proszę o przeniesienie . Moja mama Gosieńka zmarła 28.11.2011 . Rak niestety tym razem wygrał
![]() |
aga66 (offline) |
Post #28 09-12-2011 - 12:39:36 |
Warszawa |
Wyrazy współczucia
![]() "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |