Drugie starcie - rozmowy codzienne
Hanna (offline) |
Post #1 29-05-2010 - 23:04:35 |
Beskid Niski |
Trzymam kciuki i pamiętam w modlitwie o wszystkich walczących kolejny raz. Sama mam już dwa starcia za sobą i wiem, jak przeżywa się drugi raz, lecz trzeciego to nawet nie potrafię sobie wyobrazić. To forum jest pełne bardzo dzielnych ludzi. Tyle optymizmu bije nawet z postów zawierających smutne wiadomości.
PS. Dziś dopiero dotarłam do tego wątku |
Hala1962 (offline) |
Post #5 30-05-2010 - 16:22:39 |
Szczecin |
Ewela co to jest ten lapatin? w necie nic o nim po polskiemu nie ma...ja brałam lapatinib - może to to samo?
Krysiu zaciskam kciuki i tak samo jak Ty wierzę że tym razem pogodnisz go na dobre ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-05-2010 - 16:24:19 przez Hala1962. |
Becia (offline) |
Post #6 30-05-2010 - 18:29:33 |
Siemianowice Śląskie |
![]() ![]() Becia optymistka ![]() "Życie nie po to jest, by się spieszyć. Życie jest po to, by się życiem cieszyć." |
amor (offline) |
Post #7 30-05-2010 - 19:56:18 |
Siemianowice Sl. |
Tak trzymac dziewczynki! Niech sobie ten rak gdzies z boku będzie, a Wy zyjcie na ile sie da pełnia zycia! Jak byscie tej gadziny nie mialy! W koncu jej sie znudzi i przegra!
![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-05-2010 - 19:56:46 przez amor. |
Dortek (offline) |
Post #13 04-06-2010 - 23:27:20 |
|
Krysiu, jesteś poprawną optymistką i tak trzymaj.
Mam nadzieję, ze doczekałaś się wreszcie wyników. Im szybciej je dostaniesz, tym szybciej lekarze wdrożą leczenie. Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King) Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać. Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. jedna z nas: [www.youtube.com] |
kgs (offline) |
Post #18 10-06-2010 - 15:22:17 |
Olsztyn |
Wczoraj byłam na kontroli u doktorka co mi sklejał opłucną - jest dobrze
![]() ![]() Wyniku nie ma ![]() ![]() Wczoraj też odwiedziłam w prywatnym gabinecie moją onkę bo samotniczka mi spuchła, cycol się jej nie podoba, jest stan zapalny trzeba by zrobić USG by uistalić przyczynę . Uzgodniłyśmy, że poczekamy na wynik z wycinka bo terminy USG są jesienne a jak będzie już wynik wycinka to będę szpitalną pacjentką chemioterapii a pacjentów szpitalnych nie ustawia się w kolejkę. Kiepsko idzie nam ustawienie przeciwbóli... Mam zmienione plastry na silniejsze , do tego DHC i eferalgan codeine, na cycuch liść kapusty i czekam.... Nie pamiętam już kiedy przespałam jednym ciągiem dłużej niż dwie godziny, niech już wreszcie będzie ten wynik... No i jeszcze ten upał.... To sobie ponarzekałam... |
mag_dag (offline) |
Post #19 10-06-2010 - 15:53:17 |
Sosnowiec |
jest w tym wszystkim dobra wiadomość - płynu nie przybywa
![]() to bardzo ładnie dobrze, że masz taki dobry kontakt z lekarką, to na pewno w porę wszystko zrobicie - grunt, że jest plan działania! trzymam mocno kciuki Krysiu Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
Perła (offline) |
Post #21 10-06-2010 - 17:10:00 |
Łódź |
Dalej trzymam kciuki. A ten liść kapuchy trzeba rozbić drewnianą pałką, albo rozwałkować wałkiem (o ile tego nie robisz)...Mnie te okłady bardzo pasują na noc...przykładam taki zimny stanik i przez kilka godzin wyciągam z liści co tylko się da.
![]() www.perla.nets.pl |
Janina.S (offline) |
Post #24 11-06-2010 - 23:25:38 |
widły Soły i Wisły |
Krysiu i ja przybywam i przytulam i pocieszam - poprawna optymistko- tak trzymaj i wytrzymaj jeszcze troszke,
zaraz będzie odpowiednie leczenie i gad pójdzie w pierniki hen daleko i na zawsze odpuści . .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
ToJa (offline) |
Post #30 14-06-2010 - 10:20:16 |
|
Krysiu....ja juz pisałam gdzies kiedys......
nie mogli odnależć mojego wyniku hist-pat.....ciagle tylko słyszałam, jeszcze nie ma prosze przyjechać za 3 dni, prosze przyjechac za 2 dni, prosze dzwonic...... no to sie wkurzyłam, pojechałam, poszłam na patologię i zaczełam chodzic od drzwi do drzwi, az spotkałam miła sekretarke, która wyniku sie doszukała...... walnij pięścia w jakieś biurko........bo inaczej bedziesz czekała i czekała......hm...Ty chyba do tych niespotykanie spokojnych ludzi nalezysz........zdobądz sie i zrób tak ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 14-06-2010 - 10:21:02 przez ToJa. |