Zometa

Wysłane przez Ama 

Ama (offline)

Post #1

21-08-2010 - 16:49:45

Koszalin 

Witam !

Czy ,któraś z Pań wie gdzie mogę kupić Zometę 4mg. w rozsądnej cenie.Jest to dla mnie pilne.
smutnybezradny

Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie.
— Paulo Coelho

ajaka (offline)

Post #2

21-08-2010 - 19:17:30

40km od Warszawy 

Zometę kupuję tylko na receptę w aptece....u mnie kosztuje 1425zł.......Nie słyszałam aby gdzieś mozna było ją kupić taniej.....chyba że trafi ci się Dobry Duszek tak jak mi buzki

"Jeszcze nigdy tak nie było żeby jakoś nie było.." ....Szwejk

Ama (offline)

Post #3

21-08-2010 - 20:39:08

Koszalin 

hmm to bardzo taniomyślija kupowałam za 1700smutnyjakby co to mogłabyś mi wykupić w tej apteceuśmiech

— Paulo Coelho

ajaka (offline)

Post #4

21-08-2010 - 22:32:52

40km od Warszawy 

Oczywiście!!!!! W czwartek będę w CO to zapytam ile w tej chwili dokładnie kosztuje......Kupowałam ją kilka miesięcy temu....sprawdzę czy nie podrożała, bo zastanowiła mnie cena którą ty podałaś....

zurawina (offline)

Post #5

21-08-2010 - 22:59:45

sorki, że się wtrące
to Wy musicie kupować za swoje pieniadze taki drogi lek??
1450 , 1700 zł to kupe kasy za lek
to NFZ nie refunduje zomety dla chorych na kosci?
jestem w lekkim szoku

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Niemiecki biolog Otto Heinrich Warburg zdobył Nagrodę Nobla w dziedzinie medycyny za odkrycie, że metabolizm guzów złośliwych RAKA jest w dużej mierze uzależniony od spożycia glukozy.Glukoza to strawiony cukier w organizmie człowieka. Rak żywi się cukrem. Nie jedz cukru, nie dostarczaj komórkom rakowym paliwa. To najłatwiejsza rzecz jaką można zrobić dla siebie.

Al_la (offline)

Post #6

22-08-2010 - 00:59:36

k/Warszawy 

Zometa nie jest lekiem standardowym, więc NFZ go nie refunduje.

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

renatarzeplinska (offline)

Post #7

22-08-2010 - 10:04:02

Ja natomiast uważam że przy leczeniu raka piersi z przerzutami na kościNFZ refunduje koszty zomety ,natomiast,jeżeli zometa jest stosowana profilaktycznie wówczas koszty ponosi pacjent/czyt.porady exsperta/Pozdrawiam wszystkie dziewczyny na forum.

Al_la (offline)

Post #8

22-08-2010 - 10:29:56

k/Warszawy 

Niestety, nie jest tak, jak piszesz.
NFZ nie refunduje Zomety przy przerzutach twierdząc, że nie jest skuteczna jeśli pacjent wcześniej był leczony np. Bonefosem.
W przypadku przerzutów pacjenci dostają Sindronat w tabletkach, Aredię lub Pamifos we wlewach.
Na Zometę można dostać receptę od onkologa, który przyjmuje prywatnie i niestety trzeba za nią zapłacić.

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 22-08-2010 - 10:30:36 przez Al_la.

Post #9

22-08-2010 - 11:04:14

Jestem zdruzgotana tą wiadomością,na świecie takie leczenie jest zarejestrowane a u nas z tego co tu czytam to tylko pomarzyć .koszmar-TRzeci Swiat

Perełka (offline)

Post #10

22-08-2010 - 21:28:49

Dziewczyny , to na ile starcza takie opakowanie Zomety?
matko, jestem przerazona ceną. Nawet nie przerażona. To info mnie zwaliło z nóg!

ajaka (offline)

Post #11

22-08-2010 - 21:44:57

40km od Warszawy 

W jednym opakowaniu jest 1 ampułka leku.....czyli na 1 wlew w miesiącu.......niestety

Post #12

22-08-2010 - 22:01:23

aktualnie uważa się.że zometa lub bonefos sąbezoiecznymi lekami,które zmniejszają ryzyko nawrotu choroby nowotworowej u chorych a rakiem hormonozależnym.Wpolsce takie leczenie profilaktyczne nie jest zarejestrowane w tym wskazaniuMożna zakupić ten lek w dawce 4mg co 6 miesięcy w cenie1850zł za4mg Tak bardzo chciałabym znać odpowiedż Pani minister kopacz co na tą NFZ.Wiadomo że w innych krajach UNIItakie leczenie jest refundowane .Tak więc w polsce chemia niestandardowa jest na tyle ile wystarczy pieniędzy i trzeba uważać aby pracownicy NFZ otrzymali porządne podwyżki i dobrze się bawili .pytam gzie są pieniądze znaszych składek ./Mnie potrącaną składkę ZDROWOTNĄ i RENTOWĄprzez35lat nigdy nie chorowałam,i co mam teraz BANGLADESZ

Post #13

22-08-2010 - 22:06:39

Szok jeszcze lepiej 4 mg jak pisze ajaka co miesiąc .

j2003 (offline)

Post #14

22-08-2010 - 22:34:55

Żyrardów 

Też tyle płacę, ale będę płacił dopóki lekarz każe. Po sindronacie mam na kliszy ślady po złamaniach, a po zomecie wstałem z wózka i chodzę. O kulach ale coraz lepiej. Pozdrawiam.

bożka1 (offline)

Post #15

23-08-2010 - 08:30:45

Jastrzębie Zdrój 

j2003 cieszę się bardzo dobrze ,że jest poprawa po zomecie , ale dlaczego to aż tyle kosztuje - nie rozumiem tej naszej służby zdrowia

Post #16

23-08-2010 - 10:54:22

j2003 jak się okazuje lek jest bardzo dobry dla ciebie i cieszę się ogromnie że jest taka poprawa. Najwyrażniej stać cię na kupno tego leku ,mnie też stać,lecz ja myślę o tych ,którzy naprawdę nie mogą sobie na to pozwolić.Jakie jest ich samopoczucie.gorąco pozdrawiam i trzymam kciuki

ajaka (offline)

Post #17

23-08-2010 - 12:39:57

40km od Warszawy 

Renatko nikogo nie interesuje czy ktoś ma kasę czy nie.......ja w 2009r zaczęłam brać zometę.....3 wlewy dostałam refundowane przez NFZ.....to było pod koniec roku......a od nowego roku zabrali mi zometę chociaż miałam zgodę NFZ na refundację......od tamtej pory musiałabym płacić z własnej kieszeni gdyby nie dobre serduszko Danki 58.....pisałam do dyrektora CO w Warszawie,do NFZ-tu, do Rzecznika Praw Pacjenta, znajoma reporterka próbowała nagłośnić sprawę...i co? i dupadupa......od Rzecznika dostałam taką odpowiedź [archiwum2.amazonki.net] ....... W naszym kraju żeby się leczyć musisz mieć kasę i sama wiedzieć jak powinni cię leczyć....czytać o nowościach i mieć lekarza, który jest na nie otwarty...... czasem jednak i to nie wystarczy jeśli nie masz dobrych układów z Szefem tam na górze......

Post #18

23-08-2010 - 13:20:27

Cieszę się że problem z lekami refundowanymi na raka został przez nas zauważony.Zanim zachorowałam na tę chorobę nie miałam bladego pojęcia, że istnieją leki na które nie stac pacjętów/może nawet nie wiedzą ,że takie są/.Uważam że AMAZONKI to prężne stoważyszenie ,które mogłoby się zająć tym problemem.Ajaka całkowicie zgadzam się z tobą ,trzeba mieć kasę i mieć dużą wiedzę na temat leczenia,lekarza ,który poświęci ći więcej czasu niż 3minuty poniważ na korytarzu czeka na wizytę dziki tłum.Natomiast prywatne konsultacje trwaą godzinę ,ale to już niestety kosztuje . Na forum śledze teżkomentarze na temat herceptyny,ten sam problem nie wszystkim się należy. Pozostawiam to bez komentarza .ajaka myśle często o Tobie i modle się .

Ama (offline)

Post #19

23-08-2010 - 19:55:44

Koszalin 

Ojjjjj nie wiem co robić ,u mnie kosztuje 1700-1800,a muszę braćwnerwionyszukam dalej ,może się uda taniejsmutny

— Paulo Coelho

j2003 (offline)

Post #20

24-08-2010 - 13:55:45

Żyrardów 

Gdy moja małżonka spytała w lokalnej aptece czy nie mogliby nam sprowadzić zomety podano cene 1800 zł. Po stwierdzeniu ,że w aptece CO kosztuje 1425 zł i że jest to cena europejska zaproponowano nam cene 1520 tzw. cene po kosztach własnych. Tak więc szukaj bo mozna taniej.

Perełka (offline)

Post #21

24-08-2010 - 18:51:36

Nie, słuchajcie, mnie ta cena naprawdę powala.
Nie znam tego leku, ale jeśli na miesiąc trzeba wydać tyle kasy to........... skąd ją wziąć? moim zdaniem ten lek powinien być refundowany.
Jeśli jest tak skuteczny to wszyscy chorzy powinni mieć do niego dostęp, ci ubożsi również.
dziwie się, że jeszcze nikt się tym nie zajął.

Ama (offline)

Post #22

24-08-2010 - 19:35:47

Koszalin 

Droga Perełko,niestety lek nie jest refundowany.Ja narazie muszę brać co 6 m-cy,ale to i tak dużo kasy.A teraz jak się okaże,że mam przerzut to pewnie będę musiała brać co m-c.Kogo na to stać?bezradny

— Paulo Coelho

Perełka (offline)

Post #23

24-08-2010 - 20:42:40

Czytając takie wypowiedzi zadaje sobie pytanie czy komuś ( poza nami i naszymi rodzinami) zależy na tym, żebyśmy były zdrowe?
Dla mnie ten system jest chory. Przykro mi, ale tak to czuje.

Magda (offline)

Post #24

24-08-2010 - 22:21:15

Jastrzębie Zdrój 

smutnymnie ręce opadły...w tym kraju nie da się żyć,i ktoś mi powie że nie ma eutanazji????smutny

ewa m (offline)

Post #25

25-08-2010 - 20:24:16

Gdynia 

brak słówwnerwiony ,pracujemy całe życie niektóre z nas 10-20-30lat wiele z nas kobiet pracujacych wogóle nie zachoruje ,a jeżeli się już przytrafi to nie ma funduszy na leczenie bezradny skończył się już dawno sen o leśnej górze smutny

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-08-2010 - 20:31:52 przez ewa m.

Ama (offline)

Post #26

25-08-2010 - 22:12:36

Koszalin 

ech ...ja przepracowałam 31lat i co mam teraz..hehe....muszę płacić za zometę 1600zł.masakra jakaśsmutnymyślichyba bogaczy na to stać,nie ludzi pracyniedowiarek

— Paulo Coelho

Ama (offline)

Post #27

25-08-2010 - 22:14:57

Koszalin 

Załatwiłam sobie Zometkę za 1500zł...hehe...to więcej jak moja rentaprzewraca_oczyszok

— Paulo Coelho

zurawina (offline)

Post #28

26-08-2010 - 11:06:57

To super , ze za 1500 zł chociaż nadal mnie to przeraża, że musicie płacić.
Biedny człowiek, samotny nie ma szans . Tak to wygląda. Smutne.załamka

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Niemiecki biolog Otto Heinrich Warburg zdobył Nagrodę Nobla w dziedzinie medycyny za odkrycie, że metabolizm guzów złośliwych RAKA jest w dużej mierze uzależniony od spożycia glukozy.Glukoza to strawiony cukier w organizmie człowieka. Rak żywi się cukrem. Nie jedz cukru, nie dostarczaj komórkom rakowym paliwa. To najłatwiejsza rzecz jaką można zrobić dla siebie.

aniolek1 (offline)

Post #29

26-08-2010 - 12:06:39

na co jest ten lek

zurawina (offline)

Post #30

26-08-2010 - 12:25:17

podawany przy przerzutach do kości , nie refundowany jak wczesniej chory brał inne leki typu bonefos

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 668
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024