Przerzuty do nadnerczy
Wysłane przez wiolaoba
wiolaoba (offline) |
Post #1 12-03-2021 - 12:18:45 |
|
Witam, mam problem z zalogowaniem na stare konto , dlatego musiałam zrobić nowe, ale do rzeczy.
Od czterech lat mam pojedyńczy przerzut do kręgosłupa potraktowany cyber nożem, tamosia zamienili mi na letrozole z zoladexem plus ibandronic acid. Miałam robione kontrolne CT i MRI , które wykazały zmiany w nadnerczach , lekarz zlecił Pet scan. Nic nie wiem o wielkościach tych zmian ponieważ była to rozmowa telefoniczna , leczę się w Uk i tu muszę się prosić o kopie badań, i lekarz dopiero mi wyśle te wyniki. Pytanie do was czy ktoś słyszał o przerzutach do nadnerczy ? Jestem świeżo po rozmowie z lekarzem i dopiero się oswajam z wiadomościa i narazie niewiele znalazłam w necie dlatego was pytam, co mnie czeka jeśli Pet scan potwierdzi meta ? |
Tomasz. (offline) |
Post #2 12-03-2021 - 16:07:45 |
Pruszków |
Są choroby nadnerczy zupełnie nie związane z rakiem piersi. Potrzebne są badania hormonalne, które pokażą funkcje czynnościowe nadnerczy (odrębnie rdzeń nadnerczy, odrębnie kora). Nawet w razie jednostronnego, całkowitego wycięcia nadnercza drugie ma wystarczającą aktywność dla potrzeb organizmu. A w razie obustronnej adrenalektomii substytucyjnie podaje się hormony dla prawidłowych funkcji organizmu.
____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
wiolaoba (offline) |
Post #3 12-03-2021 - 17:19:59 |
|
Dziekuje Tomaszu . Mam nadzieje , że to nie będą przerzuty , wiem że zmiany są w obu nadnerczach . Jak tylko dostane pocztą kopie wyników obu scanów to napiszę . I oczywiście czekam na termin Pet scanu , lekarz powiedział , że postara się załatwić badanie już w przyszłym tygodniu
|
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
388
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024