Przerzuty do kości

Wysłane przez Amazonki.net 

Masza70 (offline)

Post #1

01-12-2014 - 11:00:03

Oto diagnoza: masz nerwicę natręctw czy jakoś tak. Choroba tkwi w Twojej głowie. Nie piszę tego złośliwie (choć trochę mnie kusiło, żeby tak napisać, bo my tutaj jesteśmy w trakcie leczenia lub po leczeniu PRAWDZIWEGO RAKA)

mariakli (offline)

Post #2

01-12-2014 - 11:28:19

Witam Was ,ja zostaję kwas zoledronowy co pół roku zapobiegawczo przed przerzutami do kości. Jak objawiają się bóle przy przerzutach?

majka1 (offline)

Post #3

02-12-2014 - 17:37:14

Jastrzębie -Zdrój 

A wiec dzieje się 8 stycznia operacja stabilizacji kręgosłupa jutro jade zalatwic termin przyjęcia na oddzzial onkologiczny tam mi zrobia rm kręgosłupa watroby i podadza wlew zomety. Biopsja węzła nadoobojcza zrobiona czekamy na wynik. Jeszcze muszę sie dowiedzieć czy moge juz chemię dostac czy nie rozwali mi to planów operacji onkolog twierdzi ze mozna poczekać ale ja nie chce wiec jutro musze zapytać ortopede który będzie wykonywał operacje czy nie ma przeciwwskazań. Onkolog obawia sie neutropenii która dyskwalifikuje mnie z operacji. Hmm a ja mam stracha ze jak nic nie zrobie w ten miesiąc r rozsieje sie diabelstwo bardziejbezradny

DUM SPIRO SPERO - dopóki oddycham nie tracę nadziei

dana23 (offline)

Post #4

02-12-2014 - 18:29:50

Gdańsk, Saarbruecken 

Maju,trzymam mocno kciuki za pomyślne leczenie! Dzielna z Ciebie kobietka!buziak

aga66 (offline)

Post #5

02-12-2014 - 19:13:59

Warszawa 

Maju walcz o siebie jak najlepiej się dabuziak

"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska
Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali...

małgonia (offline)

Post #6

02-12-2014 - 19:52:28

Niepołomice 

Maju pocieszaserce

agnieszkak (offline)

Post #7

02-12-2014 - 20:36:24

Warszawa 

Maju a masz planowane naświetlania kości?
Czy ktoś na forum je miał? ja miałam kilka pojedynczych naświetlań na największe zmiany. Dla osłony kazano mi brać prazol i pabi-doemethasol. Nie wiem już czy od tych lekarstw czy chemii twarz mam czerwoną i do tego pojawiła się wysypka...po naświetlaniach doszło też do podrażnienia jelit -bóle brzucha, biegunka....
dobrze ze jutro widzę się z radiologiem bo już mam tego dość,,,sad smiley

Agnieszka

majka1 (offline)

Post #8

02-12-2014 - 21:48:59

Jastrzębie -Zdrój 

Naświetlania na razie nie teraz najważniejsze jest stabilizacja kręgosłupa gdyż mozliwe jest złamanie ja mam przerzut tylko w kręgach wiec tylko to na razie moga zrobić radioterapiia nie odbuduje mi zniszczonych kosci które sa zniszczone , ja się zastanawiam nad hipertermia jeszcze przed operacja ale to jest do rozważenia pod warunkiem ze bedzie chemia juz wdrożona.

smoczyca (offline)

Post #9

03-12-2014 - 00:14:57

Bydgoszcz/Łódż 

Majka trzymam kciuki najmocniej jak się dakwiatek

jagodula (offline)

Post #10

03-12-2014 - 09:23:15

Sławkow 

jablkoMaju. powodzenia.buziak

majka1 (offline)

Post #11

03-12-2014 - 15:46:32

Jastrzębie -Zdrój 

We wtorek ide do szpitala na oddzial dostane zomikos zrobia badania rm kręgosłupa i watroby i podadza chemie gdyz ortopeda stwierdził ze nie ma przeciwskazan. Radioterapii nie moge przed operacja ale hipertermia jak najbardziej tak

nutka (offline)

Post #12

03-12-2014 - 19:54:40

Maju, mocno tulę i przesyłam pozytywną energię pocieszabuzki

"W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu."
Richard Paul Evans
"... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
Dennis Genpo Merzel

grana (offline)

Post #13

04-12-2014 - 12:20:15

Toruń 

agnieszkak
Maju a masz planowane naświetlania kości?
Czy ktoś na forum je miał? ja miałam kilka pojedynczych naświetlań na największe zmiany. Dla osłony kazano mi brać prazol i pabi-doemethasol. Nie wiem już czy od tych lekarstw czy chemii twarz mam czerwoną i do tego pojawiła się wysypka...po naświetlaniach doszło też do podrażnienia jelit -bóle brzucha, biegunka....
dobrze ze jutro widzę się z radiologiem bo już mam tego dość,,,sad smiley

Ja miałam naświetlania kości i też miałam podraznione jelito, pierwsze dwa dni wracając do domu juz po, wymiotowałam bardzo, właściwie co kilka minut i w domu też i do tego biegunka. Rozmawiałam z moim radiologiem, stwierdził,ze moze zapisać mi sterydy, ale skutki uboczne są podobno spore,nie chciałam, przeszło samo. Bądz dobrej mysli, przejdzie, widocznie musi byc gorzej żeby bylo lepiej.Pozdrawiam serdecznie.

Maju mocno trzymam kciuki za Ciebie.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 04-12-2014 - 12:22:20 przez grana.

dziubas (offline)

Post #14

04-12-2014 - 12:38:43

Gdańsk 

Maju! Trzymaj sie! Teraz dopiero sie zastanowiłam czy nie powinnam zrobic scyntygrafii kosci. Od lat mam kregozmyk i od kilku lat jestem na przeciwbólowcach ale wiadomo-z wiekiem jest coraz gorzej...Wczoraj ewita dała mi do myslenia. To ze myśle optymistycznie nie chroni mnie przed ewentualnymi przerzutami, więc może powinnam sprawdzić...myśli

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 04-12-2014 - 12:39:25 przez dziubas.

agnieszkak (offline)

Post #15

05-12-2014 - 20:59:49

Warszawa 

Dzięki Grana
Ja miałam sterydy przepisane na czas naświetlań.

Agnieszka

beata40 (offline)

Post #16

18-12-2014 - 07:13:58

Bieszczady 

Witajcie wszystkie. Chciałam napisać parę słów, aby się pochwalić swoim stanem... po strasznych przeżyciach z początku tego roku zostały wspomnienia, o których chciałabym zapomnieć. Niestety, nie da się. Właśnie mam czas, gdy oczy są mokre. Oczywiście także i z radości, że w ogóle mogę tu jeszcze być, że mogę tu pisać. Przypomnę - jestem po przerzutach na kręgosłup, po resekcji dwóch kręgów, po horrorze podejrzeń wątroby (na szczęście jest czysta), niby z przerzutem na żebro (bo nie chcę w to wierzyć). Biorę zomikos, wróciłam do tamoksifenu. I pracuję, choć bywają ciężkie dni. Nie mam męża, dzieci, mieszkam w swoim domu. A tu palenie w centralnym, popioły itd. Nie wyobrażałam sobie jak dam radę. Minimalizuję rzeczy, które mogę zminimalizować. I DAJĘ RADĘ!!! Piszę to dla tych, którzy może dziś stoją pod ścianą - jak ja prawie rok temu... Cuda się zdarzają, choć ktoś może powiedzieć, że to żaden cud. Ja mój dzisiejszy stan traktuję w kategorii cudu! Mam lekarzy, którym całkowicie ufam, dzięki którym jestem w dobrej formie. Mam przyjaciół, na których mogę naprawdę liczyć. I mam Was, które mnie rozumiecie, bo też przechodzicie przez trudne momenty. Pozdrawiam każdą z Was życząc tylko radosnych dni i wiary w lepsze jutro.

grana (offline)

Post #17

18-12-2014 - 08:48:36

Toruń 

Beatko, czytać takie wiadomości to prawdziwa przyjemność, bardzo, bardzo sie cieszę i życzę Ci dużo zdrowia i mocno całuję.buziak

domina13 (offline)

Post #18

18-12-2014 - 09:00:19

Piotrków Tryb. 

beata40 superserce życzę dalszych cudów w Twoim życiu!Wspaniale, że masz wokół siebie ludzi na których możesz liczyćserce

4xAC,4xDXL Mastektomia Carcinoma ductale infiltrans mammae.ER-TS 4/8;PR-TS 8/8;HER 2;0 ;Ki67-2%(styczeń2014);
Wznowa:NST G2; ER-80%;PR-99%;HER2-0;Ki67-12,9%(maj 2015)xeloda x4;nawelbina x9;sindaxel x7;cisplatyna x3;zoladex+symex(kwiecień-sierpień),zoladex+egristrozol(wrzesień);14-25.11.16r-kastracja radiologiczna;30.11.16r-Faslodex;14.12.16r-drugi Faslodex;28.12.2016r-trzeci Faslodex;25.01.2017r-czwarty Faslodex;27.02.2017r-pierwszy wlew chemii CMF;20.03.2017-drugi wlew CMF

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 18-12-2014 - 09:00:38 przez domina13.

dana23 (offline)

Post #19

18-12-2014 - 11:32:00

Gdańsk, Saarbruecken 

Beata buzki

aga66 (offline)

Post #20

18-12-2014 - 12:13:46

Warszawa 

Beatko cieszę się razem z Tobą i może faktycznie warto wierzyć w cuda. Ściskam Cię bardzo mocno i zazdroszczę przyjaciół, bo o tych prawdziwych w dzisiejszych czasach coraz trudniej. Oczki wyschną, najważniejsze, że coraz lepiej się czujesz i dajesz nadzieję innymbuziak

"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska
Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali...

Al_la (offline)

Post #21

18-12-2014 - 12:21:04

k/Warszawy 

Gratuluję Beata i bardzo się cieszę serce

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Anna57 (offline)

Post #22

18-12-2014 - 12:27:56

Jarosław 

Beatko buziak bardzo cieszę się razem z Tobą buzki i gratuluję kwiatekserce

re_niula (offline)

Post #23

18-12-2014 - 20:34:51

Bytom 

Beatko bardzo cieszę się razem z Tobą brawogratulując życzę ci wiele radościbuzki

nutka (offline)

Post #24

19-12-2014 - 00:14:15

Beatko, przyjemnie czytać takie słowa. Gratuluję i życzę samych pięknych dni buziak

"W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu."
Richard Paul Evans
"... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
Dennis Genpo Merzel

Danula72 (offline)

Post #25

28-12-2014 - 17:44:20

Warszawa  

Oby tak dalej!!! Powodzenia

karolina21 (offline)

Post #26

11-01-2015 - 10:24:00

Strzelce Krajeńskie 

W scyntygrafii wyszło podejrzenie przerzutów do kości. Czekam na rezonans...piszę tu bo chcialabym sie poradzić was walczących z nawrotem. Chodzi mi konkretnie o aktywność fizyczną...wiem, że aerobik mogę już sobie odpuścić. Co mogę jeśli chodzi o sport? Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności ruchowej, a nie chcialabym sobie zaszkodzić...pozdrawiam.

Al_la (offline)

Post #27

11-01-2015 - 11:19:57

k/Warszawy 

Moim zdaniem w momencie, kiedy będziesz miała potwierdzenie, że to przerzuty powinnaś poradzić się ortopedy. Żeby powiedzieć co można a czego nie, trzeba zobaczyć w których miejscach kościec jest uszkodzony. Jeśli się to miejsce przesili, może dojść do samoistnego złamania.
Możesz (oprócz ortopedy) zasięgnąć też opinii rehabilitanta (np. naszego forumowego eksperta).

Ale na razie czekamy na wynik RM pociesza

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

majka1 (offline)

Post #28

19-01-2015 - 19:07:56

Jastrzębie -Zdrój 

Wróciłam w środę z Piekar Sl. Operacja stabilizacji kręgosłupa udana. Okazało u że jeden krąg th6 lekko uszkodzony wiec ortopeda wzmocnil kręgosłup stabilizujac pretami dwa kregi powyżej i dwa poniżej. Ból od razu znikł. Jest ból ale po operacyjny .leki przeciwbólowe odstawione a kręgosłup zabezpieczony przed złamaniem. Teraz żeby tylko wątroba nie wariowala to może dożyje komunii syna.

libra1 (offline)

Post #29

19-01-2015 - 20:09:06

Majka, super ze nie boli tak jak bolalo. Trzymam za Ciebie kciuki.

dana23 (offline)

Post #30

19-01-2015 - 21:57:38

Gdańsk, Saarbruecken 

Maju, dzielna kobietko! buzki

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 884
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024