Przerzuty do OUN
Amazonki.net (offline) |
Post #1 19-02-2010 - 15:11:46 |
Forumowo |
Tu można wymieniać się doświadczeniami i informacjami na temat przerzutów do mózgu i rdzenia kręgowego (brain metastases, metastases ad cerebri)
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-03-2010 - 12:12:43 przez mag_dag. |
kasial (offline) |
Post #3 26-04-2011 - 10:54:46 |
|
Aniołku trzymaj się, aż mnie zmroziło i łzy mi poleciały. Tym bardziej, że nasza sytuacja była podobna, pisałyśmy do siebie parę miesięcy temu. Nie wiem co powiedzieć, bo chyba żadne słowa to nic nie pomogą, będę się modlić o Twoje zdrowie, na pewno lekarze coś wymyślą przecież co rusz są informacje o nowych lekach jest ten cybernóż do radioterapii zmian głównie w mózgu, coś poradzą. Musisz żyć, wierz w to, pamiętaj o tym. Sciskam
![]() |
Al_la (offline) |
Post #7 26-04-2011 - 17:54:59 |
k/Warszawy |
A co Ci proponują w Gdańsku?
Co w Warszawie ma doświadczenie w leczeniu przerzutów do oun. Wsparcie duchowe oczywiście masz zapewnione. ![]() ![]() Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Hala1962 (offline) |
Post #8 26-04-2011 - 20:18:02 |
Szczecin |
Aniołku spotkałam ostatnio dziewczynę, która wybierała się na operację usunięcia guza mózgu do Berlina nożem gamma. Podobno tam mają bardzo duże doświadczenie i pacjent szybko staje na nogi. Ona jedzie do Berlina bo ta placówka szybciej się odezwała, ale bardzo dobre rezultaty ma klinika w Czechach, jest tańsza no i lepiej idzie z porozumiewaniem się.
Podam Ci namiary: STEREOTACTIC AND RADIATION NEUROSURGERY Hospital Na Homolce Roentgenova 2 Prague 5, 150 30 Czech Republic +420 257 272 552 +420 257 272 917 e-mail: roman.liscak@homolka.cz lub jana.mrlinova@homolka.cz (to asystentka Liscaka) zabieg niestety sporo kosztuje ok. 2500 EUR poszperaj w necie o tej klinice, ludzie dobrze się o niej wypowiadają Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-04-2011 - 20:19:48 przez Hala1962. |
renatarzeplinska (offline) |
Post #11 27-04-2011 - 11:23:07 |
|
Najnowsze informacje to leczenie cybernożem w Gliwicach-CO i gamma nóż na ursynowia.kontakt internetowy ,ale myślę że dziewczyny znają kontakty
|
Polcia (offline) |
Post #13 14-05-2011 - 10:00:48 |
|
w 2008 r jak chodziłam na chemię, na Wawelskiej było zaproszenie na spotkanie z chorym na glejaka- rak mózgu , który żyję z nim po rozpoznaniu 5 lat , chociaż rak był nieoperacyjny. Na spotkaniu nie byłam, ale tak sobie myślę, 5 lat od rozpoznania i facet miał się całkiem dobrze, skoro na odczyty jeździł po całym świecie aby przekonać chorych, że można i raka mózgu pokonać i żyć. Glejak a przerzut do mózgu to inny typ raka ale zawsze rak i oba w mózgu.
Postaraj się Aniołku dostać do Gliwic- tam cyber nożem operują raki mózgu. Właśnie w Gliwicach główny nacisk położony jest na raki pierwotne i meta do mózgu i krtani. Dano Ci życie, które jest tylko opowieścią. Ale to już Twoja sprawa, jak Ty ją opowiesz ................. Marek Hłasko "Sowa, córka piekarza" |
akzseinga74 (offline) |
Post #16 15-05-2011 - 10:52:43 |
|
Aniołku - chemię trzeba brać. Jeżeli nie masz pewności co do novelbiny to skonsultuj się z kimś innym.Sama walczę z przerzutami do płuc i biorę to co mi dają, bo w końcu komuś trzeba zaufać. Trzymam kciuki za Ciebie
![]() |
Polcia (offline) |
Post #18 15-05-2011 - 11:22:27 |
|
skonsultuj to z innymi lekarzami ale może podaliby schemat- xeloda plus novelbina np, wiem , ze stosują taki schemat bo mówiła mi onkolog Dano Ci życie, które jest tylko opowieścią. Ale to już Twoja sprawa, jak Ty ją opowiesz ................. Marek Hłasko "Sowa, córka piekarza" |
akzseinga74 (offline) |
Post #21 17-05-2011 - 18:35:49 |
|
Aniołku ja brałam novelbinę w tabletkach na przerzuty na płuca. Akurat na mnie nie podziałało, ale tym akurat się nie sugeruj.
|
akzseinga74 (offline) |
Post #23 17-05-2011 - 23:04:17 |
|
Sprostuję, bo brałam i jedno i drugie:
1. novelbinę brałam tak: po 3 tabletki trzy poniedziałki po kolei, czwarty poniedziałek wolny 2. xelodę bierze się po kilka tabletek (dawka ustalona na podstawie wagi i wzrostu - zresztą tak jak i przy novelbinie) 2 razy dziennie przez 2 tygodnie, trzeci tydzień wolny |
akabere (offline) |
Post #25 18-05-2011 - 13:07:56 |
Warszawa |
O novelbinie dowiedziałam się wczoraj i moja pani doktor powiedziała, że musialabym co tydzien przychodzić - CO Warszawa,pewnie chodzi o sprawdzanie krwi,aby nie zabić pacjenta.
Skutki uboczne Xelody są ale u każdego inne.W specjalnej książeczce wszystko jest opisane. Ja mam jadłowstręt,mdłości,brak apetytu więc nic specjalnego po chemii AT ![]() |