odwołanie

Wysłane przez 61grazyna 

hania4 (offline)

Post #1

08-07-2013 - 11:19:24

Łódź 

Cały czas myślę pozytywnie,ale....
wszystko zdażyć się możechichot

"Nie poddawaj się bezwolnie nieubłaganemu losowi.
W pełni wykorzystaj czas który będzie Ci jeszcze dany przeżyć"..
-Jan Paweł II-

andzia73 (offline)

Post #2

08-07-2013 - 14:15:11

Gdańsk 

Haniu kciuki bede trzymać..okObys na ludzia w końcu trafiłapociesza

luska (offline)

Post #3

08-07-2013 - 16:23:23

Gdynia 

hania4
Luśka miałaś rację-buzki dziś dostałam wezwanie na komisję odwoławczą na 22.07.
nie wiem tylko czy zbierać obecne dokumenty lek, czy mogą być
też dawniejsze..myśli
Trochę "cykora" mam, no bo nie wiadomo jak szanowna komisja
przyjmie odwołaniestres

Zzbieraj WSZYSTKO co posiadasz wszystko na temat choroby Onkologicznej i chorób współistniejących .
Dobrze by było mić zaświadcenie od onkologa o aktualnym stanie zdrowia , jesli masz wpożadku onkologa to on juz powinien wiedzieć co ma Ci tam napisać ...
Pozdrawiam

Ciesz się
drobnymi rzeczami,
gdyż pewnego dnia
możesz odkryć,
że były one wielkie.

Danuta52 (offline)

Post #4

08-07-2013 - 22:54:40

wolsztyn 

Haniu powodzenia na komisji ok

hania4 (offline)

Post #5

09-07-2013 - 20:49:43

Łódź 

Dzięki luśka, Danusia, Andzia i wszystkie które udzielałyście mi informacji.calus
zbieram więc papiery do "kupy" i się okaże. co " łorzekną"śmiech

póki co- przed komisją, wyjeżdżam na trzy dni do Wrocławia
na super koleżeńskie spotkanko, więc się zrelaksuję i odstresujęchichot

-Jan Paweł II-

IrenkaG (offline)

Post #6

15-10-2013 - 08:50:19

Witam serdecznie wszystkich. Jestem po usunięciu guzka piersi i węzła wartowniczego. Przeszłam cykl radioterapi. Właśnie jestem kilka dni po odebraniu orzeczenia i niepełnosprawności, pod przewodnictwem lekarza chorób wewnętrznych. Komisja ogólnie podeszła do mojej osoby obojętnie. Zaliczono mnie do lekkiego stopnia niepełnosprawności (symbol 11-I). Z chorób współtowarzyszących cierpię na nadciśnienie. Przed rozpoczęciem leczenia pracowałam ciężko fizycznie, gdzie przenosiłam znaczne obciążenia. Jednak komisja nie doszukała się żadnych przeciwskazań i prawdopodobnie wrócę na poprzednie stanoiwsko pracy. Proszę o radę czy jest sens się odwoływać do wyższej instancji. Jeżeli tak, to proszę o pomoc (wzór) w sporządzeniu takiego odwołania. Z góry serdecznie dziękuję. Irena.
P.S. Proszę o szybką radę bo za kilka dni upłynie 14 dniowy termin odwołania. Pozdrawiam.

magda2411 (offline)

Post #7

15-10-2013 - 10:33:16

Olsztyn 

Irenko, odwołuj się, nie masz nic do stracenia.
W odwołaniu napisz prawdę, tak, jak tu do nas piszesz na Forum.

Anna57 (offline)

Post #8

15-10-2013 - 11:36:07

Jarosław 

Irenko ,odwołaj się , tak jak pisze Magda ,nic nie masz do stracenia.
Mnie też komisja powiatowa potraktowała byle jak ,bo dostałam stopień lekki na dwa lata.
Odwołałam się do województwa i......dostałam stopień umiarkowany na trzy lata.
Kosztowało to troszkę nerwów ,ale warto było .uśmiech

IrenkaG (offline)

Post #9

17-10-2013 - 19:43:15

Dziękuje Kochane za wsparcie. Myślę, że jednak spóbuję powalczyć. Prosiłabym tylko, jeżeli któraś z Was mogłaby mi podesłać formę odwołania. Góry dziękuję i proszę o kontakt na PM. Serdecznie pozdrawiam.

ady (offline)

Post #10

17-10-2013 - 20:21:00

Zawsze warto ptobowac

Ada

A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój..

Przekaż 1% dla mojego bratanka: [dzieciom.pl]
Marcelek

malgos 10 (offline)

Post #11

17-10-2013 - 23:21:33

Łódź 

Irenko próbuj zawsze warto
bo jak nie spróbujesz to będziesz miała problem
co by było gdybyyyyyyyyyyyyyyy

jestem na forum od 25-10-2008

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.

- Fiodor Dostojewskiserce

jolasz (offline)

Post #12

04-11-2013 - 22:02:35

Czechowice-Dziedzice 

Ja także sie odwołałam bo po 5 latach umiarkowanego dostałam lekki. Poza tym dostałam decyzję niepełną tzn uzasadnienie niedokończone, błedy np. w okresie niepełnosprawności. Poprostu " kopiuj wklej" im nie wyszło. Za tydzień mam komisje po odwołaniu. Ogromnie jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Dam znać jak poszło. Trzymajcie kciuki.

dziubas (offline)

Post #13

05-11-2013 - 08:37:10

Gdańsk 

Będę trzymać kciuki!ok

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

magda2411 (offline)

Post #14

05-11-2013 - 08:43:36

Olsztyn 

Normalnie szok... Ci urzędnicy nawet trzech zdań nie potrafią napisać z sensem...wnerwiony
Kciuki trzymam ok

andzia73 (offline)

Post #15

05-11-2013 - 22:46:28

Gdańsk 

trzymam kciuki aby sie udałook

ALDI 1970 (offline)

Post #16

07-11-2013 - 13:13:31

Częstochowa 

Witam .. Odebrałam dzisiaj orzeczenie na stopień umiarkowany sad smiley przyliczyłam lekką deprechę, jak sądzicie , czy na standardowym leczeniu czyli Zoladex, Tamoxifen i Herceptyna mam jakieś szansę? A może mi zabiorą i ten umiarkowany? Pan doktor z tzw komisji siedział obrócony do mnie -prawie- plecami i stwierdził, że podstawowe leczenie już mam za sobą, hmm...a ja myślałam- pomijając tamoxifen-, że herceptyna to dalszy ciąg leczenia podstawowego sad smiley ...pomijając fakt, że sprawy zwyrodnienia kręgosłupa zostały zupełnie pominięte...ech... sad smiley

andzia73 (offline)

Post #17

07-11-2013 - 13:50:57

Gdańsk 

Aldi ja bym sie odwołała..Herceptyna i hormonoterapia to dalsze leczenie przecierz..A żes na gada trafiła...ja po leczeniu tzn. juz byłam po herci ale na hormonoterapi dostałam znaczny dalej...Ech jak to zleży od człowieka...sad smiley

hania4 (offline)

Post #18

08-11-2013 - 11:20:37

Łódź 

Tak Andziu uśmiech to właśnie zależy od człowieka,
trafiłaś chyba na jakiś wyjątek "lekarski"... i miałaś wyjątkowe szczęście
wszystkie dziewczyny jak wiesz mają poobniżane grupyzałamka
łącznie ze mną-odwołanie nic mi nie dało, oprócz karty parkingowej
a trafiłam na takich jak pisze Aldi.
Wszystkie inne współistniejące choroby pominięte, a hormonoterapia się dla nich nie liczy!bleewnerwiony

-Jan Paweł II-

ALDI 1970 (offline)

Post #19

22-01-2014 - 17:19:30

Częstochowa 

sad smiley No i brzydko powiem dupa zbita, odwołałam się od stopnia umierkowanego, pofatygowałam się do Katowic i niestety utrzymali w mocy decyzję częstochowską. Powiem Wam, że mam jeszcze większego doła niż miałam...ach szkoda gadać sad smiley

andzia73 (offline)

Post #20

22-01-2014 - 17:24:20

Gdańsk 

AldipocieszabuziakNie smutaj ważne ,aby zdrówko byłopocieszaserce

jagodula (offline)

Post #21

22-01-2014 - 22:31:32

Sławkow 

jablkoAldi, trudno.stres Ale przynajmniej masz poczucie ,że zrobiłaś wszystkoserce

hania4 (offline)

Post #22

24-01-2014 - 22:13:06

Łódź 

Takie samo miałam odczucie jak Aldi jak się odwołałam i mnie olali..
oni trzymają się mocno za ręce...wnerwiony i nie popuszczą.. nie podważą autorytetu kolegówblee

-Jan Paweł II-

ALDI 1970 (offline)

Post #23

10-02-2014 - 11:27:33

Częstochowa 

niezdecydowany Ach no trudno tylko teraz mnie czeka ( koniec marca) komisja na rentę. Szybko minął rok. Obawiam się, że i to mi zabiorą... smutny

Agnez (offline)

Post #24

15-02-2014 - 18:09:49

Kraków 

Jeśli również odbiorą rentę warto pisać odwołanie do sądu, tam na prawdę jest dużo łatwiej wygrać (tak było z moją mamą) a i przy kolejnych komisjach, gdy widzą że sąd przywrócił rentę zupełnie inaczej już na to patrzą. Życzę powodzenia! pociesza

oska (offline)

Post #25

19-02-2014 - 14:10:49

Dziś odebrałam zaświadczenie o stopniu niepełnosprawności. Dali mi umiarkowany na 5 lat. W pierwszym odruchu niezadowolenia pomyslałam, ze będę się odwoływać, ale jak tu czytam to nie warto. Jestem po oszczędzającej z wycięciem wszystkich węzłów pachowych jednak jak widzę nie ma to dla orzeczników większego znaczenia

pyszczek (offline)

Post #26

19-02-2014 - 15:10:36

Piaseczno 

Ja dostałam lekki, odwołanie nic nie dało. Pani orzecznik powiedziała, ze gdybym przyszła w trakcie chemioterapii to dostałabym umiarkowany a tak...
Wychodzi na to, ze węzły i pierś mi odrosną chyba, a przy okazji, mam astmę oskrzelową i arytmię serca.
Płacę za przejazdy 100%, nie mam karty parkingowej, na wszystkie badania, wizyty biorę urlop z pracy.
Kocham mój Kraj, ale ten cały system to bym...wrrrr!

dt4 (offline)

Post #27

20-02-2014 - 18:07:17

Dzięki tym wpisom odwołam się w sprawie orzeczenia, bo właśnie dostałam lekki stopień. Pierwszy raz złożyłam wniosek po 2,5 roku od operacji, bo wydawało mi się nieetyczne składanie wniosku o niepełnosprawność. No bo przecież daję radęsmiling smiley Ale po namowach lekarza onkologa i koleżanek poznanych na rehabilitacji ZUS postanowiłam i ja się postarać. Złozyłam tylko wyniki badań onkologicznych. W ogóle nie wzięłam pod uwagę innych swoich chorób. Naiwniaczkasmiling smiley Byłam pewna, że wszystkie dostajemy stopień umiarkowany lub znaczny, jeśli nie mamy węzłów, a tu niespodzianka: lekki! Dzięki za ten portal i rady. Idę zbierać papiery.

reniami (offline)

Post #28

07-03-2014 - 15:29:36

Mam dylemat:
Dostałam orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu znacznym na 1 rok więc powinnam być zadowolona ale... Najbardziej zależało mi w tym wszystkim na karcie parkingowej. Tymczasem dostałam symbol 11-I i adnotację, iż nie spełniam wymagań Ustawy o ruchu drogowym. Jak myślicie, czy powinnam się odwołać o zmianę symbolu na R. Jeśli tak, to jak powinnam umotywować odwołanie.
Bardzo proszę o podpowiedź i dobrą radę

mariangel (offline)

Post #29

07-03-2014 - 22:18:27

Zawiercie 

Odwołanie musiałabys poprzeć jakimiś dowodami (wyniki badań) potwierdzającymi upośledzenie narządów ruchu, bo przecież samo pismo nic nie da. Mnie tez odmówiono karty, mimo stwierdzenia dwóch przyczyn niepełnosprawności (11-I i 10-N). Odwołałam się, wskazując właśnie na choroby neurologiczne - jestem po badaniu (bardzo szczegółowym) przez komisję wojewódzką, czekam na decyzję.

Przyjaźń jest najpiękniejszym ze wszystkich prezentów, jakimi możemy zostać obdarowani aby szczęśliwie ukształtować swoje życie

Epikur

mariangel (offline)

Post #30

19-03-2014 - 22:43:10

Zawiercie 

Otrzymałam decyzję komisji wojewódzkiej - uwzględnili moje odwołanie.

Przyjaźń jest najpiękniejszym ze wszystkich prezentów, jakimi możemy zostać obdarowani aby szczęśliwie ukształtować swoje życie

Epikur
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 479
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024